ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την Πέμπτη η ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων Καλαμάτας που θα παραμείνουν έως το καλοκαίρι του 2018

0

Την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, θα λάβει τέλος η αγωνία των μελών της πλειοψηφίας και όλων όσοι ασχολούνται  με τα κοινά της πόλης, καθώς τότε θα ανακοινωθούν από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων, οι οποίοι θα αλλάξουν όπως συνηθίζεται μετά την ολοκλήρωση του μισού της θητείας των Δημοτικών Αρχών!
Ο κ. Νίκας, για μια ακόμη φορά, φέρεται να θέλει να δώσει χώρο, χρόνο και φυσικά αρμοδιότητες σε νέα πρόσωπα, τα οποία μάλιστα θα παραμείνουν μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και όχι έως το τέλος της θητείας έναν χρόνο αργότερα, προκειμένου θέσεις ευθύνης να αναλάβουν και άλλοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας! Αυτό που συνέβη στην προκαθορισμένη συνεδρίαση του Σώματος, στο πλαίσιο των δημαιρεσιών, ήταν η ανακοίνωση μόνο του προεδρείου, καθώς μετά από σχετική ένταση, αναβλήθηκε η ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και εκείνης που αφορά στην Ποιότητα Ζωής!

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ
Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Νέος πρόεδρος του Σώματος μετά από πρόταση του Παναγιώτη Νίκα, αναδείχθηκε με 29 ψήφους υπέρ, ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Καρατζέας. Ο κ. Καρατζέας, είναι ένας από του «στρατιώτες» του δημάρχου, ενώ έχει διατελέσει δύο ακόμη φορές πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας. Ο Παναγιώτης Καρατζέας, αντικαθιστά τη Μαρία Οικονομάκου η οποία και ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τα τελευταία 2,5 χρόνια. Αντιπρόεδρος του προεδρείου παρέμεινε η δημοτική σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας, Μαρία Βεργινάδη ενώ γραμματέας εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αλλαγή για το δήμο Καλαμάτας», Γιάννης Χριστόπουλος. Η παράταξη όμως του κ. Χριστόπουλου και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Θεόδωρος Μπρεδήμας, «τίναξε στον αέρα» την ανάδειξη νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αναβλήθηκε για την επόμενη Κυριακή.

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΑΣΗ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ
ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Ο επικεφαλής της δεύτερης Ελάσσονος Μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, έβαλε κατά της παράταξης της Μείζονος Μειοψηφίας και του επικεφαλής της, Μανώλη Μάκαρη,  τονίζοντας πως προσπαθεί να αποκλείσει τις άλλες Μειοψηφίες από τα Όργανα. Ο δήμαρχος δέχτηκε αίτημα του Θόδωρου Μπρεδήμα για την αναβολή της διαδικασίας για την άλλη Κυριακή.  Ο Θόδωρος Μπρεδήμας επίσης, κατήγγειλε την παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας ότι με εμμονή θέλει να αποκλείσει τον Παναγιώτη Αλούπη από μέλος μιας εκ των δύο επιτροπών, γεγονός που ξεκαθαρίστηκε ωστόσο, καθώς μετά την ανεξαρτητοποίησή του,  δεν μπορεί να είναι μέλος Επιτροπής αφού δεν ανήκει σε κάποια παράταξη της Μειοψηφίας

 

Leave a Reply