ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υψηλοί οι νέοι πολιτικοί στόχοι Τατούλης που δήλωσε δυναμικό παρόν για το 2019 στις δημαιρεσίες

0

Ο Ηλίας Στρατηγάκος, αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ύστερα από την πρόταση που έκανε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, πριν την καθιερωμένη συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του προεδρείου του Σώματος και εκείνη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, με αφορμή τη συμπλήρωση δυόμισι χρόνων θητείας. Ο Νίκος  Πατσαρίνος πρότεινε για αντιπρόεδρο το Γιώργο Γαβριήλο, και ο Παναγιώτης Αλευράς για γραμματέα τον κ. Ροτζόκο, ενώ ο Νίκος Γόντικας είχε δηλώσει ότι η παράταξή του θα ψηφίσει «λευκό», καθώς είναι αντίθετη με τον «Καλλικράτη». Τελικά ο κ. Στρατηγάκος εξελέγη πρόεδρος με 37 ψήφους από τους 44 που ψήφισαν, με 5 λευκά και 2 άκυρα. Ο κ. Γαβριήλος εξελέγη αντιπρόεδρος με 37 «ναι» 6 λευκά κι ένα άκυρο και ο κ. Ροτζόκος, έλαβε 38 «ναι» από τους 46 και εξελέγη γραμματέας.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ
ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ
Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
«Χαιρετίζω την πολιτική συνεννόηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου όμως δεν εγκαταλείπονται οι πολιτικές θέσεις της κάθε παράταξης. Χαιρετίζω τη νέα αυτή περίοδο δημιουργικής συμμετοχής στην προσπάθεια της περιφερειακής αρχής, που συνιστά μεγάλο πολιτικό επίτευγμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ειδικά ενόψει των αλλαγών που επίκεινται στο πλαίσιο του Καλλικράτη», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, μετά τη σχεδόν ομόφωνη αποδοχή της πολιτικής του πρωτοβουλίας για συνεννόηση στην εκλογή τόσο του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και στη νέα σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής. «Αυτή η συνεννόηση, δημιουργεί μια νέα φιλοσοφία στη συγκρότηση των θεμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, εμβαθύνει τις αναγκαίες πολιτικές αντιπαραθέσεις και ταυτόχρονα αμβλύνει την αντιπαλότητα, που δε συνιστά πολιτικό γεγονός», σημείωσε ο περιφερειάρχης και ανέφερε ότι αυτό επετεύχθη μετά από κοπιώδη συγκρουσιακή πορεία τα προηγούμενα χρόνια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του πολιτικού οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

tatoylhs

Ο κ. Τατούλης, δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η δημοκρατική λειτουργία και η συλλογική προσπάθεια του Σώματος και πρότεινε, να εμπλουτίζεται η ατζέντα των θεμάτων του Συμβουλίου από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, παρότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, και να συσταθεί επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου με κύριο γνώμονα τη γρήγορη λήψη των αποφάσεων.
Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε επίσης ιδιαίτερα τον απερχόμενο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χαράλαμπο Σκούρο για το ήθος, τη νηφαλιότητα, την πολιτικοποίηση και τη διαλλακτικότητα που επέδειξε, όπως και την υπόλοιπη σύνθεση του απερχόμενου προεδρείου, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα σύνθεσή του.

 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Η νέα σύνθεση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, επίσης αναδείχτηκε με ευρύτατη πλειοψηφία. Τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Αλέξιος Αλεξόπουλος, Γεώργιος Μπακούρης, Ιωάννης Μπουκουβάλας, Θεόδωρος Ντάνος, Ιωάννης Σαρρής, Νικόλαος Πατσαρίνος, Ανδρέας Πουλάς και Νικόλαος Γόντικας. Αναπληρωματικά μέλη: Ευρυπίδης Γκιάτας, Άγγελος Χρονάς, Ιωάννης Κατσίρης, Γεώργιος Πετρίτσης, Κωνσταντίνος Λέγγας, Παναγιώτης Γκανάς, Σαράντος Αλεξανδρής και Κωνσταντίνα Βουδούρη.

 

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ 2019
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε με τους συμβούλους της πλειοψηφίας, θέτοντας τους νέους πολιτικούς στόχους του, όχι μόνο στο υπόλοιπό της θητείας, αλλά και για το 2019 όπου και δήλωσε ξεκάθαρα πως θα είναι η παράταξη παρούσα, όπως ανέφερε μιλώντας στη «Φ» η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.  «Με όλες μας τις δυνάμεις, υποστηρίξουμε την περιφερειακή διακυβέρνηση και θα επιδιώξουμε οι αλλαγές που θα γίνουν στον «Καλλικράτη»,  να είναι τέτοιες που να ενισχύουν το θεσμό με την έννοια της πολιτικής και όχι μόνο όσον αφορά στις αρμοδιότητες!
nikolakoyΘέλουμε να ενισχυθεί ο θεσμός, καθώς πιστεύουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη των Περιφερειών και μάλιστα ο Πέτρος Τατούλης τόλμησε να αναφερθεί και σε μια ομοσπονδοποίηση του κράτους για να δημιουργηθούν ανταγωνιστικές δομές στις Περιφέρειες», επεσήμανε η Ντίνα Νικολάκου, η οποία καταληκτικά ανέφερε πως η Νέα Πελοπόννησος απέδειξε ότι είναι μια γροθιά και κυρίως ότι μπορεί και τολμά να εκφράζει πρωτοπόρες ιδέες και απόψεις σε επίπεδο επικράτειας. «Ειδικά τώρα που τα πράγματα για τη χώρα μας είναι κρίσιμα, η Περιφερειακή Αρχή θα μπει μπροστά για την αντιμετώπιση θεμάτων της ελληνικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από το αν είναι της αρμοδιότητας της αιρετής περιφέρειας ή όχι».

Leave a Reply