ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Η δύναμη της ανικανότητας: μαθήματα μπασκετικής συμπεριφοράς και διαιτησίας»

0

ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΥΦΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΤΗ ΠΑΝ. ΜΑΓΚΑΦΑ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΣ ΧΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΡΠΕΣ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Κωμικοτραγικά χαρακτήρισε τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα του Σαββάτου, 4 Μαρτίου, του ΓΣ Χώρας με τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων για το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας μπάσκετ Ανδρών (Α΄ Όμιλος) ο προπονητής του συλλόγου της Χώρας Ηλίας Τσερπές.

Παράλληλα ο κ. Τσερπές επιτίθεται στον β΄ διαιτητή του αγώνα, Παν. Μαγκαφά για πλήρη ανικανότητά και αλαζονικό ύφος.

Από τη μεριά της η διοίκηση της Ένωσης χαρακτήρισε την επιστολή του διαμαρτυρόμενου προπονητή ως απαράδεκτη τόσο ως προς το ύφος όσο και στο ήθος της.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Τσερπέ, αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε, σας κάνω γνωστά τα εξής:

Στις 4/3/2017 εγώ και οι αθλητές της ομάδας μας, δηχθήκαμε δωρεάν «σεμινάριο» με θέμα: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ». Το παραπάνω «σεμινάριο» περιελάμβανε:

  1. Πώς να αμυνόμαστε αποτελεσματικά στο σύγχρονο μπάσκετ με αμυντική τακτική «τσιμπάμε τον αντίπαλο στη μέση, γυρνώντας ταυτόχρονα και το δέρμα του, ώστε να τον βγάλουμε σίγουρα εκτός εαυτού χωρίς να το αντιληφθούν (ή μήπως όχι;) οι διαιτητές»
  2. Πώς να μας κλέβουν τη μπάλα οι αντίπαλοι μέσα από τα χέρια μας και να χρεώνονται με φάουλ από διαιτητή που βρίσκεται σε απόσταση μισού μέτρου από τη φάση.
  3. Πώς να χρεώνεται ΑΚΙΝΗΤΟΣ αντίπαλος με «βήματα»
  4. Πώς να παίρνουμε επιθετικά φάουλ χωρίς να είμαστε ακίνητοι.
  5. Πώς να κερδίζουμε παιχνίδια που κρίνονται στον πόντο κάνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα μόνο λάθη και βολές από τεχνικές ποινές στον αντίπαλο.
  6. Πως ένας άνθρωπος μπορεί να βγάλει «εκτός εαυτού» μια παρέα παιδιών που το μόνο κίνητρό της είναι η δίψα για άθληση και η αγάπη για το άθλημα του μπάσκετ, θυσιάζοντας προσωπικό και οικογενειακό χρόνο, εργασία και χρήματα.

Στο παραπάνω σεμινάριο , δυστυχώς (ή μήπως ευτυχώς;) «κοπήκαμε» μένοντας πιστοί στις αρχές και στα ιδανικά μας. Δηλώνουμε δε, ότι «η δύναμη της ανικανότητας» ορισμένων ή η απώλεια βαθμών και τίτλων δεν σημαίνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στην ανάγκη μας να διατηρήσουμε, όσο το λέει η ψυχή μας και το κορμί μας, ζωντανό το αίσθημα της συμμετοχής στο άθλημα το οποίο μας «συντρόφευσε» όλα τα χρόνια της ζωής μας. 

Γνωρίζοντας την «ευαισθησία» σας σε θέματα που θίγουν την αξιοπιστία των Πρωταθλημάτων της Ένωσης, είμαστε σίγουροι ότι θα προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε τα «σεμινάρια» τέτοιου τύπου να λάβουν τέλος.

ΥΓ 1: Όλα τα παραπάνω έχουν άμεση σχέση με τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίστηκαν στον αγώνα Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΓΣ. ΧΩΡΑΣ στις 4/3/2017.

ΥΓ2: Όλα τα παραπάνω έχουν άμεση σχέση με τη συμπεριφορά του διαιτητή της αναμέτρησης κ. ΜΑΓΚΑΦΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Ο εν λόγω διαιτητής πέρα από την πλήρη ανικανότητά του στο να διαιτητεύει αγώνες μπάσκετ, απέδειξε (και αυτό είναι το χειρότερο) με το αλαζονικό ύφος του ακόμα και μετά το τέλος της αναμέτρησης την ποιότητα  του χαρακτήρα του.

ΥΓ3: Ευχαριστώ προσωπικά τον διαιτητή του αγώνα κ. Ρίζο για την αντρίκια και ειλικρινή στάση του…. Οφείλω δε να απολογηθώ απέναντί του αν σε κάποια στιγμή του αγώνα ξεπέρασα τους κανόνες που πρέπει να διέπουν τη σχέση διαιτητή και προπονητή, με αποτέλεσμα να αποβληθώ  από αγώνα μπάσκετ για ΠΡΩΤΗ φόρα ύστερα από τόσα χρόνια ενασχόλησης μου με το άθλημα είτε ως αθλητής είτε ως προπονητής.

ΥΓ4: Το προσωπικό και συναισθηματικό ύφος της επιστολής οφείλεται στην ανάγκη να προστατεύσω την προσπάθεια των αθλητών της ομάδας μας κατά τη διάρκεια των 2 αυτών χρόνων που βρίσκομαι στον πάγκο της….

Με εκτίμηση,

Ηλίας Κ. Τσερπές, Προπονητής Γ.Σ. Χώρας»

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε

την επιστολή η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Άμεση ήταν η απάντηση στο σωματείο ΓΣ Χώρας από τη διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, η οποία χαρακτήρισε την ανωτέρω επιστολή απαράδεκτη!

« Κύριε Πρόεδρε,

ekaskenop-simaΣας επιστρέφουμε την υπ΄αριθμ. 75/5-3-2017 επιστολή του υπεύθυνου Καλαθοσφαίρισης του σωματείου σας, ως απαράδεκτη, ως προς το ύφος και το ήθος, που πρέπει να διέπουν τη σχέση του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., με τα σωματεία – μέλη της, στα πλαίσια λειτουργίας και εφαρμογής των κανόνων του Αθλήματός μας.»

90 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply