ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Τρωάδες – The Trojan Women [1971] σε σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης

0

 

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου (21.30) από την

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Την ταινία «Οι Τρωάδες – The Trojan Women [1971]» σε σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει αυτή την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, η Filmhouse /Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.2017-03-09-%cf%84%cf%81%cf%89%ce%b1%ce%b4%ce%b5%cf%83-3

«Φτιάχνοντας αυτή την ταινία, ήθελα να ταυτίσω την δική μου κραυγή με την δική του, επειδή και σήμερα πρέπει να αφυπνισθούν οι άνθρωποι.» έγραψε για τις «Τρωάδες» ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης που είναι η ιστορία μιας γυναίκας που έχασε τους γιους της και βλέπει να χάνονται και οι κόρες της. Αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να υπάρχει και σήμερα. Ο Ευριπίδης έγραψε τις Τρωάδες για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Νιώθοντας φρίκη από τη σφαγή που διέπραξαν οι Αθηναίοι στη Μήλο, ήθελε – χρησιμοποιώντας τον πόλεμο της Τροίας – να αφυπνίσει τους συγχρόνους του ενάντια στον μιλιταρισμό, στον πόλεμο και στην καταπίεση. Ο Ευριπίδης, ακόμη κι αν επρόκειτο να πληρώσει με εξορία το κουράγιο του, τόλμησε να βγάλει μια κραυγή εξέγερσης.

2017-03-09-%cf%84%cf%81%cf%89%ce%b1%ce%b4%ce%b5%cf%83-1«Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Έκτορα, η Ανδρομάχη, η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία, καθώς οι νικητές σκοτώνουν το νεαρό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα.»

 

Παίζουν: Katharine Hepburn, Vanessa Redgrave, Ειρήνη Παππά
διάρκεια: 105 λεπτά
ώρα προβολής — 21:30
είσοδος — 4 ευρώ
είσοδος ελεύθερη — για νέους κάτω των 18 ετών

 

 

Leave a Reply