ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καιρός για ταξίδια κι άλλα θέματα…

0

ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΣ καιρός έρχεται καθώς η άνοιξη πλησιάζει.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ μηνύματα είναι ήδη εδώ και μας προσκαλούν.
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ βρίσκεις ξανά την αρχή στο νόημα της ζωής.
ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ η ζωή χωρίς ταξίδια μικρά και μεγάλα;
ΕΧΕΙ μεγάλη σημασία να ταξιδεύεις ακόμα και νοερά.
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ανακαλύπτει τον εαυτό σου και άγνωστες πτυχές που πριν αγνοούσες.
ΑΛΛΟ ταξίδι κι άλλο μετακίνηση βέβαια, όπως άλλο ταξιδιώτης κι άλλο τουρίστας.
ΜΠΟΡΕΙ ολοένα και περισσότεροι να ταξιδεύουν ως τουρίστες, αλλά πόσοι απ’ αυτούς είναι ταξιδιώτες;
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ δεν είναι ρητορικό βέβαια και ας αναζητήσει την απάντηση ο καθένας για λογαριασμό του, με τον καλύτερο τρόπο που υπάρχει. Ταξιδεύοντας!
***
ΜΑΡΤΙΟΣ κι αν ακόμα υπάρξουν μικροαλλαγές στον καιρό, η άνοιξη είναι πλέον εδώ και ετοιμάζεται για την επίσημη έναρξή της στις 21 Μαρτίου, μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, όπου θα γίνουν και εκδηλώσεις γι’ αυτήν.
ΑΛΛΩΣΤΕ ποίηση και άνοιξη συμπορεύονται όλες τις εποχές διαχρονικά και αυτή είναι η γοητεία τους βέβαια.
ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ εκδήλωση για την ποίηση είναι αυτή που θα πραγματοποιήσει η Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων στις 20 Μαρτίου στο καφέ «Σταθμός».
***

Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ των μεταναστών στην Καλαμάτα έδωσε την ευκαιρία για νέα κόντρα ανάμεσα σε Νίκα-Τατούλη, επισημαίνεται σε χθεσινό ρεπορτάζ της «ΦΩΝΗΣ» με την υπογραφή της Γεωργίας Αναγνωστοπούλου.
ΚΑΙΡΟ είχαμε να δούμε τα εν λόγω δύο «παλικάρια» να κοντράρονται, καθώς διένυαν περίοδο ομαλών σχέσεων και τώρα η ευκαιρία βρέθηκε και να η κόντρα πάλι.
ΤΟ ΘΕΜΑ πάντως είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται και βέβαια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ημίμετρα και «κόντρες» που εξελίσσονται σε «παιδιαρίσματα».
***
«ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ με τις τρελές» από τη Θεατρική Διαδρομή αποδείχθηκε τελικά έργο-στοίχημα και μπορούμε να πούμε ότι αυτό κερδήθηκε από τους συντελεστές της, που γι’ άλλη μια φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε μια παράσταση ντελιριακών ρυθμών και ρηξικέλευθου περιεχομένου.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ακροβασίας, όπου η δεινότητα των ηθοποιών που μετέχουν στην παράσταση, χάρη στην εμπνευσμένη σκηνοθεσία, έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα.
ΘΑ επανέλθουμε.
***
ΟΙ ΑΝ.ΖΑ. για λίγο ξαποσταίνουν και ξανά προς την δόξα τραβούν.
ΥΣΤΕΡΑ λοιπόν από μια μικρή ανάπαυλα έχουν ήδη αρχίσει να δρομολογούν για τα καλά ένα ακόμα Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, που σύντομα θα πραγματοποιηθεί, με πρόγραμμα που σύντομα θα ανακοινωθεί και θα περιέχει πολλές εκπλήξεις.
ΟΙ ΑΝ.ΖΑ. ωστόσο μας συνήθισαν πια σε εκπλήξεις, οπότε απλώς τις περιμένουμε.
***
ΤΖΙΜΑΟΥΕΡ ο ου-α-ου διαδικτυακός πλοηγός, γνωστός και ως Αλοζαπάν Τζιμαουϊ, που τον τελευταίο καιρό μετά και από τη νίκη Τραμπ, βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα.
ΕΝ ΜΕΣΩ αυτού του φορμαρίσματος ανακάλυψε και την κάποτε περίφημη και πλέον περιβόητη Σχολή της Φρανκφούρτης, που είναι μία νεομαρξιστική σχολή κριτικής θεωρίας, κοινωνιολογικής έρευνας και φιλοσοφίας.
ΑΥΤΗ τη «σχολή» ανακάλυψε ο Τζιμάουερ κι άρχισε την κριτική με το γνώριμο καυστικό -βιτριολικό του τρόπο.
ΕΔΩ να θυμίζω πως για την εν λόγω «σχολή», είχε γίνει δήλωση στο πάρκο Λαμπηδόνας στον Βύρωνα, το Μάρτιο του 2014 από φορείς της περιοχής.
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ τη Σχολή της Φρανκφούρτης, ο Τζιμάουερ άρχισε και τις ενδελεχείς του προσέγγισης.
ΟΡΕΞΗ να ’χούμε και κουβέντα θα γίνει τις επόμενες μέρες.
***
ΑΙΦΝΗΣ Γαμπρουλίνης σε στιγμές ευφορίας, εν όψει και του έαρος, εκδράμει παρά θίν’ αλός αποφασισμένος για νέο γύρο θριάμβων!
ΣΕ ΠΡΩΤΗ φάση τα σχέδια του περιλαμβάνουν το άνοιγμα του Da Luz< το οποίο πλέον είναι ζήτημα χρόνου για να επαναξεκινήσει την εαροθερινή του λειτουργία. ΦΥΣΙΚΑ ο Γαμπρουλίνης θα έχει καθοριστική συμβολή, όπως είχε από την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας του γνωστού πιπινάτου στεκιού, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες απογειώνεται.
Ο ΓΑΜΠΡΟΥΛΙΝΗΣ παρεμπιπτόντως, που τον τελευταίο καιρό ασχολείται και με τα δημοτικά δρώμενα, πρόσφατα έκανε την πρόβλεψη πως το όνομα του επόμενου δημάρχου θα αρχίζει από Μ, τονίζοντας επίσης πως θα είναι νέο πρόσωπο και άφθαρτο στο πολιτικό σκηνικό.
ΤΙΠΟΤΑ δεν αποκλείεται βέβαια και άλλωστε ο Γαμπρουλίνης ανέκαθεν είχε καλή πληροφόρηση.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.
Θανάσης Παντές

181 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply