ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο μεσσήνιος δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου διαψεύδει τον Κούγια, λέγοντας πως ζήτησε συγγνώμη

0

Στις  25 Απριλίου ορίστηκε η νέα ημερομηνία της δίκης του μεσσήνιου ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ο Κορκονέας τώρα, ζητά συγγνώμη και με δήλωσή που κατέθεσε στο δικαστήριο διαψεύδει τους ισχυρισμούς που κατατέθηκαν από τον πρώην συνήγορό του Αλέξη Κούγια, όταν δήλωσε και την παραίτηση του από την υπεράσπιση του.
Στη γραπτή δήλωσή του που αναγνώστηκε στο ακροατήριο ο Κορκονέας σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε «το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξέφρασα τη βαθύτατη οδύνη και ειλικρινή μου θλίψη για την απώλεια της ζωής του νεαρού μαθητή» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
Υποστηρίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποδείξει ότι «ο θάνατος του νεαρού παιδιού οφείλεται σε τραγική συγκυρία και όχι στην ανθρωποκτόνο βούληση». Λέει επίσης, ότι «με κάθε ευκαιρία δημόσια και ιδιωτικά έχω δηλώσει τη συγγνώμη μου για την πράξη» τονίζοντας ακόμη ότι «αυτή η συγνώμη υπήρξε ειλικρινής πηγαία και αμετάκλητη».

korkoneas-koygias

Αναφερόμενος στην δήλωση την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρώην συνήγορός του Αλέξης Κούγιας τονίζει πως «είναι απολύτως ανακριβή τα περί δήθεν άρνησής μου να ζητήσω συγγνώμη από ένα δεκαπεντάχρονο αντιεξουσιαστή» όπως σημειώνει.
Τέλος, επανέλαβε και ενώπιον του δικαστηρίου με τη συγκεκριμένη δήλωσή του «τη βαθύτατη οδύνη και συντριβή μου για το θάνατο του αείμνηστου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» δηλώνοντας «τον απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του άτυχου νέου και την ειλικρίνεια του συγνώμη προς τους συγγενείς και οικείους του».

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Ο Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι αρχικά ότι ανέλαβε την υπεράσπιση του Κορκονέα για τη δολοφονία επειδή πίστεψε ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ περιγράφει ένα επεισόδιο που τον έκανε να αλλάξει γνώμη. «Την 23/12/2016 εκκίνησε η διεξαγωγή του Δικαστηρίου ενώπιον Υμών και έκπληκτος, στην κυριολεξία αποσβολωμένος, άκουσα τον κατηγορούμενο να απαντά στην ερώτηση της κας Προέδρου, για το τι έχει να πει για την υπόθεση αυτή και για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ότι είναι αθώος, ότι δεν την δέχεται, αλλά εκτός αυτού «ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ». Αμέσως μετά, το Δικαστήριο διέκοψε και αμέσως μετά τη διακοπή μετέβην στο χώρο που κρατείτο ο κατηγορούμενος και τον ρώτησα τι είναι αυτό που είπε και γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, όπως είχε κάνει κατ’ επανάληψη στο προηγούμενο Δικαστήριο και στην προανακριτική και ανακριτική του απολογία, και μου απήντησε ότι έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί και μου απαγόρευσε να ζητήσω κι εγώ συγγνώμη, γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά ήταν αντιεξουσιαστής».
Όπως εξηγεί «μετά από αυτή την εξέλιξη και επειδή πάντοτε από τότε που βρίσκομαι στα δικαστήρια ο συνήγορος υπεράσπισης πρέπει από τη στιγμή που αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου να ταυτίζεται με αυτόν, αδυνατώ να συνεχίσω την υπεράσπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου».

 

Leave a Reply