ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πίσπας, Μάλλιος (Αίολος), Τσάμης, Λημνιός και Άρτεμις Πατικοπούλου (ΝΟΚ) διακρίθηκαν στο Περιφερειακό ΝΔ Ελλάδος Optimist και Laser 4,7

0

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΤΙΒΟ, ΟΠΟΥ «ΑΙΟΛΟΣ» ΚΑΙ ΝΟΚ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» ΕΒΑΛΑΝ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ) ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ!!!

Με την καλαματιανή μπουκαδούρα στα καλύτερά της, 130 ιστιοπλόοι από 15 συλλόγους απ’ όλη την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, «έτρεξαν» και απόλαυσαν τον μεσσηνιακό στίβο και την θαλάσσια αύρα του (κοινώς «μπουκαδούρα» ή «μπάτης») δίνοντας το παρόν στο επιτυχημένο Περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΝΔ Ελλάδος Optimist και Laser 4,7 που διοργάνωσαν στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τρίτη χρονιά σε συνεργασία οι ναυταθλητικοί σύλλογοι ΝΟΚ «Ποσειδών» και ΝΑΣΚ «Αίολος» με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας και αρκετών χορηγών.optimist-lazer-4

Όλοι οι όμιλοι της Νοτιοδυτικής Περιφέρειας της Ελλάδας άνοιξαν τα πανιά τους στην Καλαμάτα με τους δυο καλαματιανούς ναυταθλητικούς συλλόγους να συνεργάζονται άψογα για μια ακόμη φορά προάγοντας το άθλημα της ιστιοπλοΐας σε ολόκληρη τη Μεσσηνία!

Οι μεσσηνιακές επιτυχίες

Συνολικά και στις δυο κατηγορίες, πραγματοποιήθηκαν 17 ιστιοδρομίες.

Οι αγώνες ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, συνεχίστηκαν με την εύνοια του καιρού το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής με τις τελευταίες οκτώ (8) ιστιοδρομίες.

Οι ιστιοπλόοι της Μεσσηνίας ήσαν από την πρώτη κιόλας μεταξύ των ονομάτων που ξεχώρισαν. Από την πρώτη ημέρα ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Γιώργος Λημνιός ήταν μεταξύ των πρώτων, κατακτώντας τελικά την 2η θέση στα αγόρια Optimist.optimist-lazer-5

Την 2η στα κορίτσια Optimist κατέλαβε η νεαρή Άρτεμις Πατικοπούλου, ενώ στην 5η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία Laser 4,7 βρέθηκε ο Ευστάθιος Τσάμης και εξασφάλισε το εισιτήριο πρόκρισης στην προεθνική ομάδα!

«Αργυρός» στην κατηγορία Laser 4,7 αναδείχθηκε ο Στάθης Πίσπας, σημειώνοντας την κορυφαία διάκριση από πλευράς ΝΑΣΚ «Αιόλου».

Ο Αναστάσιος Μάλλιος κατετάγη στην 3η θέση αγόρια και στην Overall (σ.σ. γενική) στα Optimist. Βεβαίως για πιο σαφή εικόνα και τον ακριβή αριθμό των αθλητών και αθλητριών που λαμβάνουν την πρόκριση στην προεθνική ομάδα, θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα Περιφερειακά πρωτάθλημα, καθώς δυο ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το παρόν στους αγώνες έδωσε και η αγωνιστική ομάδας του ΝΑΣ «Νέστωρ» Πύλου, στον μικρό αθλητή του οποίου Λουκά Δρούγκο, απονεμήθηκε ξεχωριστή διάκριση ως ο μικρότερος αθλητής που έλαβε μέρος στη διοργάνωση.

Οι απονομές

Η αυλαία των αγώνων έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής με τις απονομές των νικητών του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας ΝΔ Ελλάδος στην κατηγορία optimist και Laser 4,7 με τη συμμετοχή 130 και πλέον ιστιοπλόων.optimist-lazer-8

Στο γεμάτο από κόσμο γήπεδο του ΝΟΚ όπου παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Ε.Ι.Ο και πρόεδρος του Ν.Ο.Κ. «Ο Ποσειδών» Δημήτρης Κακαλίκας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δραστηριότητας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Χρήστος Κολλιοστάσης, ο πρόεδρος του ΝΑΣΚ «Αίολος» Χάρης Βγενής, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Στέλιος Μητσέας, ο εκπρόσωπος της Δημ. Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας και η δημ. σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου καθώς επίσης oι κ. Καλογερόπουλος (ΙΟ Πατρών), Ελένη Σιάγκρη (ΝΟ Λακωνίας).optimist-lazer-2

Ιδιαίτερης αναφοράς χρίζουν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που κάλυψαν υγειονομικά τον αγώνα, καθώς και ο Σύλλογος «Φίλοι της Παράδοσης» που ανέλαβε το τελετουργικό μέρος, την «Magic Marine» για την παροχή εξοπλισμού και τέλος την Ειδική Σύμβουλο των αγώνων Κατερίνα Νινιού.

 

Τα οφέλη του αθλητικού τουρισμού

Το τριήμερο 3 με 5 Μαρτίου στην πόλη μας βρέθηκαν εκτός από τους 130 και πλέον αθλητές, περισσότεροι από 350 γονείς, προπονητές και σύνοδοι σε μία χαλαρή τουριστικά περίοδο για την πόλη μας, δημιουργώντας έναν αξιοσημείωτο κύκλο εργασιών και σημαντικά οφέλη για τους ντόπιους επιχειρηματίες αν αναλογιστεί κανείς πως οι επισκέπτες κατέλυσαν σε αρκετά ξενοδοχεία της πόλης γεμίζοντας 120 περίπου δωμάτια, γευματίζοντας σε εστιατόρια! optimist-lazer-6Μια ακόμη ευκαιρία και οπτική με την οποία θα πρέπει να εξετάζουμε όλο και πιο σοβαρά τον αθλητισμό τουρισμό και τα οφέλη που μπορεί να φέρει στην πόλη μας καθόλη τη διάρκεια του έτους συμβάλλοντα σημαντικά στην οικονομική ευρωστία της.

 

Σ.Τρ.

Leave a Reply