ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χάρης Βγενής: «Μοιράστηκε η πίτα των μεταλλίων, αυτό σημαίνει πως όλη η Περιφέρεια βελτιώνει το επίπεδό της»

0

Υπερήφανος για τις επιτυχίες των αθλητών του «Αίολου» δήλωσε ο πρόεδρος κ. Βγενής εξηγώντας ωστόσο πως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κούρσες των περιφερειακών πρωταθλημάτων που σημαίνει πως Πίσπας και Μάλλιος θα αναμένουν τις εξελίξεις.

Ωστόσο σε αυτό που εστίασε ο κ. Βγενής είναι πως «Φέτος μοιράστηκαν πολλοί αθλητές την πίτα μεταλλίων, που σημαίνει πως όλη η Περιφέρεια δουλεύει και βελτιώνει το επίπεδό της. Περιμένουμε να τελειώσουν τα περιφερειακά (δυο είναι σε εξέλιξη) και ακολούθως θα προκύψουν οι προκριθέντες αθλητές και αθλήτριες.»

Στο οργανωτικό κομμάτι, όπως είχαν προμηνύσει οι εκπρόσωποι των δυο συλλόγων… θα λειτουργούσαν στο «αυτόματο», κι αυτό χάρη στην εμπειρία που απέκτησαν τόσο από το περιφερειακό πρωτάθλημα που είχαν διοργανώσει αρχές του 2015 καθώς και το Πανελλήνιο 11χρονων που έγινε πέρυσι τον Ιούνιο.

«Πραγματοποιήσαμε οκτώ ιστιοδρομίες ενώ είχαμε προγραμματίσει εννέα, υπό άριστες καιρικές συνθήκες, με μπουκαδούρα καλαματιανή και αξίζει να τονίζουμε αυτό καθώς ήταν από τα λίγα Περιφερειακά πρωταθλήματα που γίνονται τόσες πολλές ιστιοδρομίες αφού συνήθως πραγματοποιούνται πέντε!» είπε και συνέχισε: «Όταν έχεις κάνει το Πανελλήνιο με 300 αθλητές, οι 120 ήταν πιο εύκολο! Όλα τα σκάφη ήταν στις θέσεις τους, όλοι ήξεραν τι να κάνουν! Όλη η οργανωτική ομάδα ήταν δρομολογημένη από το Πανελλήνιο, οι ίδιοι άνθρωποι εργάστηκαν στα ίδια πόστα οπότε όλα κύλησαν ρολόι. Τα μέλη των δυο συλλόγων, περί τα 40 άτομα, εργάστηκαν καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου στις Επιτροπές Αγώνων, Εντάσεων, Φιλοξενείς και στη Γραμματεία. Υγειονομικά συνέδραμε η Ομάδα Διάσωσης, ενώ στα τελετουργικά είχαμε τη συμμετοχή του Συλλόγου «Φίλοι της Παράδοσης». Ευχαριστούμε το Δήμο Καλαμάτα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου που ως συνδιοργανωτές στήριξαν το Περιφερειακό Πρωτάθλημα, καθώς επίσης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας για την συμβολή του στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Βεβαίως την Ε.Ι.Ο. που μας εμπιστεύτηκε για την διεξαγωγή ενός ακόμη αγώνα και θαρρώ πως αποδεικνύουμε συνεχώς ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της!»

Όσο για τα τουριστικά /οικονομικά οφέλη είναι σαφώς πολλά: «Στους αγώνες συμμετείχαν 130 αθλητές από 15 συλλόγους όλης της Πελοποννήσου και από τα νησιά του Ιονίου, μαζί τους ήρθαν και περίπου 150 συνοδοί, γονείς, προπονητές, καταλύοντας σε 120 περίπου δωμάτια σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία της πόλης!»

 

116 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply