ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Δρομείς και Επιστήμη»: Απαντήσεις σε καίρια ιατρικά, διατροφικά και προπονητικά θέματα!

0

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Για θέματα με ιατρικό, διατροφικό και προπονητικό περιεχόμενο που αφορούν και απασχολούν όλους τους αθλούμενους παρείχε ενημέρωση και απαντήσεις η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρώτη επιστημονική αθλητική ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με τίτλο «Δρομείς και Επιστήμη» και έγινε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Rex μέλη και φίλοι του Συλλόγου και του αθλητισμού, παρακολούθησαν την ημερίδα αποκομίζοντας χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η άσκηση ώστε ο καθένας να έχει σωστά και υγιή αποτελέσματα.
Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος αναφέρθηκε διεξοδικά στη διατροφική πυραμίδα των δρομέων πριν, κατά και μετά την προπόνηση και στην εφαρμογή διαιτητικών πρωτοκόλλων για βελτιστοποίηση της απόδοσης.
Ο Κώστας Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στις εμβιομηχανικές προσαρμογές στο τρέξιμο, δηλαδή στις δυνάμεις που αναπτύσσονται εντός και εκτός του ανθρωπίνου σώματος και των επιπτώσεων που έχουν στη φυσιολογία των βιολογικών δομών (οστά, μυς, τένοντες κ.α.).
Η Ελένη Εξερτζόγλου μίλησε για τη βασική υποστήριξη ζωής και τον τρόπο αντιμετώπισης αιφνίδιων γεγονότων κατά την άσκηση.
Ο Ηλίας Ζαχαρόγιανης μιλώντας για την δρομική προπόνηση αθλουμένων, επικεντρώθηκε στα όρια, στους στόχους και στις προσαρμογές. Επισήμανε τον τρόπο που πρέπει να αθλούμαστε βάση της ηλικίας, της υποδομής του καθενός, τόνισε την αποφυγή της υπερβολής στην προπόνηση και ανέλυσε τους εφικτούς στόχους που πρέπει να έχουμε και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τους πετύχουμε.

Leave a Reply