ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο «χαράτσι» σε όσους δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους και δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ!

0

Πρόστιμα …καθοδόν για περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών από την Εφορία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία» στο στόχαστρο μπαίνουν 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες μηχανών και τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν διόλου ευκαταφρόνητα καθώς ξεκινούν από 150 ευρώ και δύναται να φτάσουν έως και τα 650 ευρώ συνολικά!
Το «μπιλιετάκι» της εφορίας στοχεύει σε όσους είτε δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ για τους οποίους το πρόστιμο είναι 150 ευρώ, είτε δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους. Για όσους ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, δεν έχουν δηλαδή ασφάλεια, το πρόστιμο είναι 250 ευρώ και στην περίπτωση που δεν πληρώσουν σε διάστημα 8 ημερών από την ειδοποίηση που θα λάβουν, τότε το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 500 ευρώ!
Σύμφωνα με την «Ημερησία», η οποία με τη σειρά της επικαλείται την εφημερίδα «Ειδήσεις», αναφέρει πως αυτοί που πρώτοι αναμένεται να λάβουν τα ειδοποιητήρια για να πληρώσουν είναι όσοι έχουν όχημα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/1996 και ύστερα.
Η καθυστέρηση της διασταύρωσης αυτοκινήτων με πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 1995 έγκειται στο γεγονός πως έχουν εντοπιστεί χιλιάδες οχήματα της δεκαετίας του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90 τα οποία το σύστημα «βλέπει» ότι κυκλοφορούν ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταστραφεί! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλες οι μεταβολές στο παρελθόν γίνονταν χειρόγραφα και τώρα δεν υπάρχουν online στοιχεία!

Leave a Reply