ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνελήφθησαν οι 4 διακινητές των 87 παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται στην Καλαμάτα

0

Στη σύλληψη των τεσσάρων διακινητών που είχαν αναλάβει τη μεταφορά των 87 παράνομων μεταναστών-προσφύγων από την Αττάλεια της Τουρκίας στην Ιταλία, προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας.
Υποδυόμενοι οι ίδιοι τους μετανάστες είχαν κατορθώσει, έστω και για λίγες μέρες να αποφύγουν της σύλληψης, κάτι που ωστόσο δεν κράτησε πολύ αφού μέσω της προανακριτικής διαδικασίας και αξιοποιώντας τα στοιχεία που προέκυψαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας τους «ξετρύπωσαν». Πρόκειται για τρεις Σύριους 25, 28 και 31 ετών αντίστοιχα και ενός Παλαιστίνιου, 26 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή και θα απολογηθούν σήμερα το πρωί.
Από την εξέλιξη αυτή εξηγείται και γιατί δεν αποδέχτηκαν πρόταση που έγινε όταν ήταν ακόμη εν πλώ από το δήμαρχο Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο -όλα πληρωμένα – στην Φοινικούντα!
Οι εναπομείναντες 83 (πια) μετανάστες οι οποίοι παραμένουν στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, θα παραμένουν εκεί μέχρι την Κυριακή, καθώς ακόμη τους χορηγείται το δεύτερο μέρος της φαρμακευτικής αγωγής για ψώρα.
Κατόπιν προσεκτικού ελέγχου και εξέτασης κάθε αιτήματος, σημειωτέων πως ειδική μεταχείριση χρίζουν οικογένειες και παιδιά, θα ακολουθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την απέλασή τους.

Σ.Τριάντου

Leave a Reply