ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύγκρουση: η Αριστερά …με χημικά οι αγρότες …με τις μαγκούρες!

0

● ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
● ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
● ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: «ΑΛΛΟ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ»

Ξύλο και χημικά μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου η κατάσταση από το πρωί ήταν έκρυθμη. Αποκλεισμένοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας!
Τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν αγρότες της Κρήτης, από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, το Λασίθι και Χανιά καθώς και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με βασικά αιτήματα το φορολογικό, το ασφαλιστικό και φυσικά το ζήτημα των τιμών των αγροτικών προϊόντων με το κόστος παραγωγής.
Οι αγρότες της Κρήτης συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.
Γρήγορα όμως η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών, όταν κάποιοι αγρότες προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Όταν όμως οι Αγρότες ενημερώθηκαν πως δεν επρόκειτο να επιτραπεί είσοδος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πολυπληθή αντιπροσωπεία τους (40 μέλη) προκειμένου να συνομιλήσει με τον υπουργό, τότε οι αγρότες «απάντησαν» επιτιθέμενοι σε κλούβες της Αστυνομίας, σπάζοντας τα τζάμια με …ξύλινες μαγκούρες!
Συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών σημειώνονταν κατά διαστήματα καθώς και κυνηγητό στους γύρω δρόμους, με τις οδούς Αχαρνών και Λιοσίων από το ύψος της Ηπείρου να είναι αποκλεισμένες, την ώρα που στις φλόγες …παραδόθηκαν κάδοι απορριμμάτων!
Το μεσημέρι η κατάσταση εκτονώθηκε, καθώς επετράπη τελικά η είσοδος σε 8μελή ομάδα αγροτών να συναντήσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου ο οποίος σε δήλωσή του για όσα συνέβησαν επισήμανε τη διαφορά διαλόγου και τραμπουκισμού…
«Άλλο ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή τα επεισόδια στην Πλατεία Βάθη κατά τη συγκέντρωση των αγροτών από την Κρήτη.
«Παρότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης, θεώρησα ο ίδιος σκόπιμο να βρίσκομαι στο υπουργείο για ενδεχόμενο αίτημα. Πράγματι, δε, όταν υποβλήθηκε, ανταποκριθήκαμε και δεχτήκαμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία τους» ωστόσο σημειώνει ότι «δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων» και καταλήγει: «Οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις του υπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και από την Κρήτη».

Στη συνέχεια, οι αγρότες προγραμμάτιζαν πορεία προς τη Βουλή.

Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος – newsbeast.gr

152 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply