ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλαγές και εναλλαγές στους αντιδημάρχους με περιορισμένη θητεία αποφάσισε ο Νίκας!

0

Σε κλίμα ενότητας, με τους απερχόμενους αντιδημάρχους παρόντες στο νέο δημαρχείο, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα μέχρι το τέλος Αυγούστου 2018. Οι νέοι αντιδήμαρχοι δεν θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της θητείας, το 2019 κι αυτό, γιατί όπως είπε ο δήμαρχος «θα δώσει την ευκαιρία να οδηγηθούμε στην τελική φάση του δημοτικού μας έργου, από τις καλύτερες δυνατές θέσεις. Όλοι πρέπει να δοκιμαστούν παντού και είδατε πως όλοι κάνουν χώρο για τους άλλους. Αυτό σημαίνει αδελφικότητα, συναδελφικότητα και κοινή προσπάθεια! Και ευγνωμονώ αυτούς που είχαν θητεία την προηγούμενη περίοδο, γιατί βάζουν τα συμφέροντα της Καλαμάτας πάνω από τις όποιες φιλοδοξίες, τις οποίες εγώ στηρίζω, χαίρομαι να έχουν οι συνεργάτες μου φιλοδοξίες», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος για μια ακόμη φορά δεν απάντησε στο ερώτημα αν στο τέλος του καλοκαιρού του 2018, θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει τι θα πράξει προσωπικά. «Εγώ ξέρω στην πολιτική και πότε να μπαίνω και πότε να βγαίνω, θα τα κουβεντιάσω πρώτα με τους συνεργάτες μου και μετά θα τα πληροφορηθείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος ο οποίος ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντιδημάρχους.  «Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη του Δήμου τα οποία σήμερα αντικαθίστανται,τον Ανδρέα Καραγιάννη, τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το Δημήτρη Μπούχαλη, το Σαράντο Μαρινάκη και το Δημήτρη Βεργόπουλο, οι οποίοι έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους, όπως και τη Μαρία Οικονομάκου. Προφανώς, θα μετέχουν στο δημοτικό έργο και θα αναλάβουν όλοι, συγκεκριμένες αρμοδιότητες και αυτοί που αναλαμβάνουν νέοι αντιδήμαρχοι, οι οποίοι θα έχουν θητεία έως το τέλος Αυγούστου 2018, οπότε και θα συζητήσω πάλι, με τα μέλη της πλειοψηφίας για το σχήμα εκείνο που θα οδηγήσει τη δημοτική παράταξη, την «Πρωτοβουλία», στην τελική ευθεία. Το κριτήριο είναι να δοθεί σε όλους η ευκαιρία της προσφοράς και μάλιστα από πρωταγωνιστική θέση και να κάνουμε το καλύτερο, για το λαό της Καλαμάτας», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επεσήμανε πως τον ενδιαφέρει πάρα πολύ, όλοι οι μετέχοντες του Συνδυασμού, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, να έχουν την ευκαιρία από μια θέση σημαντική να προσφέρουν στην πόλη και τους δημότες και να δείξουν τις δυνατότητές τους.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
Εκτός από έναν, όλοι οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι άλλαξαν, ο δικηγόρος Θανάσης Ηλιόπουλος, από πρόεδρος της «Φάρις», αναλαμβάνει τη θέση του Δημήτρη Μπούχαλη και είναι ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομίας – Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων.
Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στη θέση του Δημήτρη Βεργόπουλου, ορίστηκε η μηχανολόγος μηχανικός Παναγιώτα Ντίντα.
Αντιδήμαρχος Υποδομών, αντικαθιστώντας τον Ανδρέα Καραγιάννη, είναι ο πολιτικός μηχανικός – οικονομολόγος Δημήτρης Δημόπουλος, ενώ τη θέση του Σαράντου Μαρινάκη, αναλαμβάνει ο νέος αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Διαμερισμάτων, γεωπόνος Γιάννης Αδαμόπουλος. Το νευραλγικό πόστο στην Ελλάδα της κρίσης, του αντιδημάρχου Υγείας – Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, τις αρμοδιότητες του οποίου είχε ο χειρουργός του Νοσοκομείου Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αναλαμβάνει ο φαρμακοποιός Παύλος Μπουζιάνης, ο οποίος θα αναπληρώνει το δήμαρχο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος. Ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως ο μοναδικός που παρέμεινε, σε επίσης μια ιδιαίτερα σημαντική θέση, είναι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Αμαξοστασίου, επαγγελματίας, Θανάσης Βασιλόπουλος.
Αντιμισθία, θα καταβάλλεται στους τέσσερις από τους έξι ορισθέντες αντιδημάρχους, ενώ την Κυριακή θα είναι ξεκάθαρη η συνολική εικόνα για την κατανομή των θέσεων στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας, δήλωσε επίσης πως στηρίζει τις φιλοδοξίες των συμβούλων και χαίρεται να έχει φιλόδοξους συνεργάτες, εξαίροντας τον τρόπο με τον οποίοι οι ίδιοι αποδέχθηκαν τις αλλαγές. «Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κάνουν χώρο και για τους άλλους, αυτό σημαίνει συναδελφικότητα και κοινή προσπάθεια και ευγνωμονώ αυτούς, οι οποίοι είχαν θητεία στην προηγούμενη περίοδο ως Αντιδήμαρχοι, διότι βάζουν τα συμφέροντα της Καλαμάτας πάνω από τις όποιες φιλοδοξίες. Βεβαίως, εγώ τις φιλοδοξίες τις στηρίζω και χαίρομαι να έχουν οι συνεργάτες μου φιλοδοξίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, που αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα που προωθούνται, τονίζοντας πως παρά την κρίση, υπάρχει πεδίο εξεύρεσης πόρων και υλοποίησης έργων!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΩΝ
«Μέσα στην οικονομική κρίση, την πτώχευση της χώρας, πάντα υπάρχει τρόπος να έχουμε πόρους να εκτελούμε έργα! Το καλοκαίρι του 2018 εκτιμούμε ότι θα είναι έτοιμο το ανοιχτό θέατρο 1.800 έως 2.000 θέσεων, όπου ένα μέρος θα έχει κινητά καθίσματα και ένα άλλο, σταθερά. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό με πρώτο μέλημα την περιβαλλοντική ευαισθησία, όσον αφορά στην ανέγερσή του», επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, που μίλησε και για τα αντιπλημμυρικά. «Ύστερα από επικοινωνία με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών με πληροφόρησε ότι υπεγράφη το δεύτερο, μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα  και σύντομα και το τρίτο Παναγίτσα – Νέδοντα και επιπλέον σύντομα θα υπάρξει σύσκεψη με το Μορέα και το υπουργείο Υποδομών εδώ, όσον αφορά στις μελέτες για τη διαχείριση των ομβρίων στο ρέμα των Αγίων Αναργύρων και στο ρέμα της Λαγγάδας, που μας έδωσε τα μεγάλα προβλήματα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Νίκας.

Leave a Reply