ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συγκίνηση και ευχαριστίες από τη μάνα και τα δύο παιδιά ΑμεΑ που βρέθηκαν στο δρόμο

0

Απίστευτη είναι η ανταπόκριση των πολιτών, απλού κόσμου, ανθρώπων με οικονομικά προβλήματα, ανθρώπων που γνωρίζουν από δυσκολίες, στο κάλεσμα για βοήθεια που απηύθυνε μια οικογένεια με δυο παιδιά ΑμέΑ στην Καλαμάτα, τα οποία μεγαλώνει μια μάνα μόνη της.
Η Βασιλική Μπέλλου – με πολλά προβλήματα κι εκείνη- που έμεινε αβοήθητη μετά το θάνατο της ηλικιωμένης μητέρας της, βρέθηκε στο δρόμο πριν λίγες ημέρες, καθώς η ιδιοκτήτρια του παλιού διαμερίσματος στο ισόγειο μονοκατοικίας, της πήρε τα κλειδιά, αφού δεν είχε πληρώσει για μήνες το ενοίκιο! Η γυναίκα και ο μεγάλος γιός, που έχει αποφοιτήσει από το Εδικό Σχολείο, εκεί όπου ακόμη φοιτά ο ανήλικος γιός της οικογένειας, έψαξε πολλές φορές για δουλειά, όμως λόγω της κατάστασής της, αυτό δε στάθηκε εφικτό κι έτσι, η αναμενόμενη κατάληξη δεν άργησε να έρθει! Ευτυχώς, ένας Άνθρωπος, επαγγελματίας στην πόλη, που γνώριζε την κατάσταση, ο κ. Κώστας, ο οποίος προς τιμήν του, δε θέλει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να τους βοηθήσει, φτάνοντας στη «Φ» καθώς, όπως αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, κράτος, δεν υπάρχει!
Η δημοσιοποίηση του θέματος, ευαισθητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους, απλό κόσμο, ο οποίος εξακολουθεί να θέλει να προσφέρει στην οικογένεια, που φιλοξενείται από το Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», το οποίο τους παρέχει στέγη και τροφή, αφιλοκερδώς, υποκαθιστώντας εμμέσως, την υποτίθεται… οργανωμένη πολιτεία.

prin   meta

Τα τηλεφωνήματα αλλεπάλληλα στα γραφεία της «Φ» και τους προσωπικούς μας αριθμούς, από Καλαματιανούς, ανθρώπους από την Αθήνα και άλλες πόλεις, ακόμη και την Κύπρο, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν από το υστέρημά τους και να συνδράμουν την οικογένεια, καταβάλλοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα το ενοίκιο του σπιτιού που θα βρει η μάνα με τους δυο γιους.
Αύριο στο foninews.gr και στη «Φ» του Σαββατοκύριακου, θα δημοσιοποιηθεί, ύστερα από συνεννόηση με τους κρατικούς φορείς και ειδικά την Πρόνοια, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να βοηθήσει! Και η βοήθεια θα είναι μεγάλη, αφού αυτό που δεν κάνει το κράτος, το κάνει η κοινωνία, που αποδεικνύει πως υπάρχει ευτυχώς, περίσσευμα ανθρωπιάς και ο ένας… για τον άλλο! Η «Φ» επικοινώνησε με τη μητέρα, η οποία είναι βαθύτατα συγκινημένη, δεν είναι τυχαία άλλωστε η… μορφή της στη φωτογραφία εκείνης της μέρας που βγήκε στο δρόμο και η… απεικόνιση των συναισθημάτων της την επόμενη ημέρα, όπου βρέθηκε η προσωρινή αυτή πολύ σημαντική λύση!

astegoi-1

 

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη, από το ενδιαφέρον του κόσμου και τους ευχαριστώ όλους, πάρα μα πάρα πολύ! Σήμερα το πρωί μάλιστα, βγήκα για λίγο έξω και όταν γύρισα, κάποιοι πήγαν στη «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» και μου άφησαν ορισμένα πράγματα, κρουασάν και τρόφιμα για τα παιδιά», δήλωσε χαρούμενη η Βασιλική Μπέλλου, η οποία ευχαρίστησε ολόψυχα όλους, για τη βοήθεια και τη στήριξη! «Είμαστε πάρα πολύ καλά και θέλω να πω ένα μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο ευχαριστώ! Είμαστε μια χαρά, αν δεν ήσασταν όλοι εσείς, θα ήμασταν στο δρόμο και σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας! Σας ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ, δεν ξέρω τι θα κάναμε, τι θα είχαμε απογίνει… Σας ευχαριστώ», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» η μητέρα των δύο παιδιών ΑμεΑ η οποία παραμένει μαζί τους σε δωμάτιο του Κέντρου «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» και σύντομα, με βάση την ανταπόκριση του απλού κόσμου θα πάρει τα λιγοστά της πράγματα και θα εγκατασταθεί στο νέο της σπίτι, το οποίο θα πληρώνουν, μέχρι να βρουν δουλειά ή να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να λάβουν εφόσον δικαιούνται, κάποιο επίδομα, απλοί πολίτες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ξέρουν από δυσκολίες. Δυσκολίες, που κανένας πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές, φαίνεται εκ του αποτελέσματος, να μην έχουν καν αντιληφθεί πως… υπάρχουν!

Leave a Reply