ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέσσερις καλαματιανές τενίστριες στο κεντρικό ταμπλό του Πανελλαδικού Τουρνουά Κοριτσιών U12 Τρίπολης

0

ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΕΝΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Όλο και συχνότερα αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας και μάλιστα από μικρή ηλικία κατορθώνουν να αναδεικνύουν το άθλημα και το πολλά υποσχόμενο το Καλαματιανό γυναικείο τένις, καθώς προβάλλονται με καλές επιδόσεις στα τουρνουά αντισφαίρισης.
Αυτό συνέβη και στην Τρίπολη το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπου τέσσερις (4) από τις τριάντα δυο (32) αθλήτριες του κεντρικού ταμπλό στο Πανελλαδικό Τουρνουά κοριτσιών κάτω των 12 ετών ήταν Καλαματιανές!
Ο λόγος για τις Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, Ξένια Τσάλτα, Γκέρη Ασένοβα και Στέλλα Ρήγα.
tenis-marianna-papakonstantinou
Πιο συγκεκριμένα, η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, η οποία έκλεισε τα 10 τον περασμένο Νοέμβριο, έδωσε ήδη από την αρχή της σεζόν το παρόν, όταν προκρίθηκε στους “8” του Ενωσιακού Πρωταθλήματος στην Πάτρα τον Φεβρουάριο, στην “παρθενική” της εμφάνιση σε τουρνουά κάτω των 12 ετών της Ομοσπονδίας, αποκλείοντας αθλήτριες που βρίσκονται ψηλότερα στην πανελλήνια κατάταξη. Στο Πανελλαδικό τουρνουά της Τρίπολης, κατάφερε να περάσει την προκριματική φάση και να βρεθεί στο κεντρικό ταμπλό των “32”. Το 2016, στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, η Μαριάννα είχε κατακτήσει το “Κολοκοτρώνεια Tennis Open”, ενώ ήταν και φιναλίστ σε επίσημο Ενωσιακό τουρνουά. tenis-geri-asenovaΗ Ξένια Τσάλτα έδειξε την αξία της πέρυσι όταν έχασε στον πόντο την πρόκριση για τους “8” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών, στο οποίο συμμετείχαν 128 αθλήτριες, ενώ η Στέλλα Ρήγα έχει βελτιώσει αισθητά την κατάταξη της, γεγονός το οποίο της επιτρέπει να αποφεύγει τις επίπονες προκριματικές φάσεις στα τουρνουά. Τέλος, η Γκέρη Ασένοβα, με εμπειρία μόλις 2,5 ετών, κατέπληξε για άλλη μια φορά, και πετυχαίνοντας την καλύτερη ατομική της επίδοση έφτασε στους “8” στο τουρνουά της Τρίπολης σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή της στα πέντε σημαντικότερα τουρνουά της Αθήνας και Θεσσαλονίκης που είναι για τις καλύτερες αθλήτριες πανελληνίως.
Όλες αυτές οι αθλήτριες είναι στα χνάρια της Καλαματιανής Αγγελικής Κουλουμπού, η οποία σε τρυφερή ηλικία 14 ετών στελέχωσε την γυναικεία ομάδα, η οποία κατάφερε την άνοδο στην Β΄Εθνική κατηγορία τον Δεκέμβριο του 2016 για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου!

Leave a Reply