ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό (στις τεχνικές εγγλέζικο – μπολονέζ)

0

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ 3η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, 1 KAI 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ενώνει, χτίζει γέφυρες φιλίας, προσφέρει ικανοποίηση και γνώση. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει αγώνες ερασιτεχνικής αλιείας με φελλό και καλάμι! Πρόκειται για το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό (τεχνικές εγγλέζικο – μπολονέζ) για το οποίο θα διεξαχθούν 7 αγώνες και ξεκινά το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου 2017, ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 και θα έχει ατομική και ομαδική κατάταξη! Φέτος τη γιορτή που δεν παύει να γίνεται μεταξύ φίλων που αγαπούν µε πάθος το ψάρεμα µε φελλό, διοργανώνουν ξανά από κοινού ο δραστήριος Νηρέας Καλαμάτας, η Ακαδημία Α.Δ. Ελλάδος μαζί με τον Πρωτέα Χανίων και φυσικά την αρωγή του Δήμου Καλαμάτας.
Η πόλη μας έχει φιλοξενηθεί δυο φορές στο παρελθόν αγώνες, με τη μορφή φεστιβάλ, σημειώνοντας μάλιστα αρκετή επιτυχία συγκεντρώνοντας από 45 έως και 70 ψαράδες!festibal-alieias
Στον 1ο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό (με τις τεχνικές εγγλέζικο – μπολονέζ) δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες και άνδρες ψαράδες ερασιτέχνες που ασχολούνται με τις τεχνικές ψαρέματος εγγλέζικο και μπολονέζε. Οι τρεις διοργανωτές σύλλογοι θα λάβουν μέρος στους αγώνες με αθλητές και αθλήτριες, όπως δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε ερασιτέχνης ψαράς που αρέσκεται στην αγωνιστική αλιεία (είτε ανήκει σε ερασιτεχνικό σύλλογο είτε όχι).
Πιο συγκεκριμένα, στους αγώνες ο Νηρέας Καλαμάτας – που φέτος συμπληρώνει τρία χρόνια λειτουργίας και ήδη παρουσιάζει πλούσια δράση με συμμετοχές σε αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό – πρόκειται να λάβει μέρος με 12 αλιείες εκ των οποίων και δυο γυναίκες, μάλιστα η μια εξ αυτών είναι, ίσως, η πιο μικρή ψαράς! Παράλληλα, ο καλαματιανός Σύλλογος συμμετέχει και με 3 κριτές (σε σύνολο 7 κριτών και ενός αλυτάρχη που βρίσκεται στην Διοικούσα Επιτροπή). Τέλος, η Ακαδημία Α.Δ. Ελλάδος έχει δηλώσει 17 αλιείες και ο Πρωτέας Χανίων θα συμμετάσχει με 4 αλιείες. Επίσης θα λάβουν μέρος 3 αθλητές από τον ΝΟ Καρύστου.
Καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι στις 28 Μαρτίου, ενώ οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Το αντίτιμο συμμετοχής ανέρχεται σε 15 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να σημειώσουμε πως έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα αφού στην ουσία συγκεντρώνονται και διατίθενται ως έπαθλο στους νικητές που θα σταλούν σε αγώνες στο εξωτερικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
● Όλοι οι συμμετέχοντες θα ψαρέψουν για την ατομική κατάταξη. Οι συμμετέχοντες που το επιθυμούν μπορούν να δημιουργήσουν ομάδες των δύο ψαράδων έκαστη ώστε να συμμετέχουν και στην ομαδική κατάταξη.
● Οι ψαράδες των ομάδων που θα συμμετέχουν στην ομαδική κατάταξη θα αγωνίζονται σε διαφορετικό Τομέα σε κάθε αγώνα. Οι Τομείς σε όλους τους αγώνες θα είναι δύο.
● Τα πεδία των αγώνων μέχρι στιγμής έχουν καθοριστεί στην Καλαμάτα, στην Αττική και στην Κρήτη (Χανιά). Σε περίπτωση που άλλα μέρη της Ελλάδος εκφράσουν ενδιαφέρον συμμετοχές, υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης επιπλέον αγώνων.
● Κάθε ένας ψαράς μπορεί να ψαρεύει με ένα καλάμι. Το δόλωμα σε όλους τους αγώνες θα είναι ελεύθερο, την απόλυτης επιλογής των συμμετεχόντων. Η μαλάγρα σε όλους τους αγώνες θα είναι καθορισμένη και συσκευασμένη του εμπορίου και έως 2 κιλά ανά ψαρά/ ανά αγώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα της Καλαμάτας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον γενικό αρχηγό του Νηρέα Καλαμάτας, Νάσο Βουγιουκλή στο τηλέφωνο 6946 515 341.

Σ.Τριάντου

Leave a Reply