ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της έκθεσης στην Πινακοθήκη Καλαμάτας με έργα γνωστών καλλιτεχνών!

0

Καιρό είχε να δει τόσο κόσμο η δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» (και δικαιολογημένα άλλωστε αφού το περισσότερο χρονικό διάστημα είναι κλειστή) και είδε στα εγκαίνια της έκθεσης «Όψεις πραγματικότητας» που ξεκίνησε την Πέμπτη 9 Μαρτίου.
Η παρουσία τόσου κόσμου στα εγκαίνια κρίνεται δικαιολογημένη, αφενός γιατί είναι εγκαίνια και αφετέρου γιατί πρόκειται για έργα των εξαιρετικών ζωγράφων που ακούνε στα ονόματα Στέφανος Δασκαλάκης, Μιχάλης Μαδένης και Γιώργος Ρόρρης που συμμετέχουν με χαρακτηριστικά δείγματα εικαστικής γράφει τους αναγνωρίσιμα σε όσους παρακολουθούν από κοντά τα εικαστικά δρώμενα.
Την εκδήλωση προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Πινακοθήκης Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ο επιμελητής Νίκος Καλαντζής και βέβαια ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν ο Δήμος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του να προσφέρει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου στους δημότες του.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και μερικοί από τους συλλέκτες που έδωσαν έργα τους για την έκθεση ενώ από πλευράς τοπικών παρουσιών, έδωσαν το παρών  αρκετοί εικαστικοί (Φέγγος, Σταθουλόπουλος, Λιακέα κ.ά.) καθώς και αυτοδιοικητικοί (Κοσμόπουλος, Βγενής, Μάκαρης, Χριστόπουλος, Φαββατάς, Πολυχρονόπουλος κ.ά.).  Περισσότερα τις επόμενες μέρες για την έκθεση και τα έργα γιατί στα εγκαίνια μόνο αυτά δε βλέπεις.

Θανάσης Παντές

 

 

160 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply