ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολυάριθμοι δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα στον 12ο Μαραθώνιο Δρόμο Μεσσήνης

0

● ΓΙΑ 12η ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΕΣΣΗΝΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
● ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΟΛΑ είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του Μαραθωνίου της Μεσσήνης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, για 12η χρονιά, επιβιώνοντας σε υψηλό επίπεδο, παρά τη γενική οικονομική κρίση. Από σήμερα θα υπάρχει …κίνηση με την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής και των αριθμών από τους αθλητές που θα τρέξουν στα 42,195 χλμ., το πάστα πάρτι το βράδυ, ενώ 9 π.μ. με 3 μ.μ. τόσο σήμερα όσο και αύριο στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης παράλληλα με την διεξαγωγή των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί έκθεση γευσιγνωσίας και προβολής τοπικών προϊόντων.
Νωρίτερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Μεσσήνης εκπρόσωποι των διοργανωτών έδωσαν τις λεπτομέρειες του φετινού Μαραθωνίου, προσκαλώντας παράλληλα τον κόσμο να δώσει το παρών στους δρόμους και να ενθαρρύνει με το χειροκρότημα του τις προσπάθειες των δρομέων που θα λάβουν μέρος σε τρεις διαφορετικές αποστάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μαραθώνιο θα λάβει μέρος ο γνωστός μαραθωνοδρόμος Βαγγέλης Γκίκας νικητής του 11ου μαραθωνίου και φετινό φαβορί για τη νίκη και στα 10 χλμ. ο Κωνσταντίνος Δρόσος, ενώ εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι θα λάβουν μέρος στα 3 χλμ.
Τους αγώνες διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και η ΕΟΣΛΜΑΥ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με τη στήριξη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών τμήματος Καλαμάτας.
● Το πρόγραμμα των αγώνων έχει αναλυτικά ως εξής:
Δυναμικό Βάδην – Εκκίνηση 6:30πμ
Μαραθώνιος Δρόμος – Εκκίνηση 7:30πμ
Δρόμος 10Km – Εκκίνηση 10:00πμ
Δρόμος 3Km – Εκκίνηση 11:30πμ
Τελετή Απονομών 12:00-13:00μμ

marathonios-messhnhs-afisa

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο νυν και ο τέως αντιδήμαρχος αθλητικών θεμάτων του Δήμου Μεσσήνης, Χρήστος Χριστόπουλος και Σπύρος Κρασσακόπουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Βλάσσης, ο εκπρόσωπος του ΒΕΓΑΣ Δημήτρης Πουλόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Αλέξης Ζάννης, ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων Ηλίας Ζαχαρόγιαννης και εκ μέρους του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Πηνελόπη Γεωργούλια.
Ο κ. Χριστόπουλος χαρακτήρισε το Μαραθώνιο της Μεσσήνης «εξαιρετικό θεσμό» για τον οποίο ο Δήμος εντείνει τις προσπάθειές του για την διατήρηση και επιτυχία και κάλεσε τους Δημότες να αγκαλιάσουν όπως κάθε χρόνο το θεσμό και να χειροκροτήσουν τους δρομείς από τα πεζοδρόμια.
Ο κ. Πουλόπουλος ευχαρίστησε το Δήμο Μεσσήνης και την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του αγώνα, έκανε λόγο για εξασφαλισμένη επιτυχία, χάρις στην εμπειρία των προηγούμενων ετών και την παρουσία του διδύμου Ζαχαρόγιαννη-Ζάννη και ευχήθηκε να χαρούμε υψηλές επιδόσεις και καλή επιτυχία σε όλους όσοι λάβουν μέρος.
Ο κ. Ζαχαρόγιαννης υπενθύμισε ότι είναι ο αγώνας έχει 15 χρόνια ιστορία (υπάρχουν και δύο χρονιές διακοπής από 2004) και πως ο ίδιος είναι «παρών» από το ξεκίνημα, ευχαρίστησε κι αυτός Δήμο και Περιφέρεια για τη στήριξη τους και όλες τις δημοτικές Αρχές που έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία και βοηθούν τη διατήρηση του Μαραθωνίου της Μεσσήνης. Ανέφερε ότι παρ’ ότι παρ’ ότι αυτό το μήνα διεξάγονται 7 μαραθώνιοι στην Ελλάδα, η Μεσσήνη έχει αυξητική τάση συμμετοχών που υπολογίζονται σε 150 στη μεγάλη διαδρομή και από 400 στα 10 χλμ. κι άλλες τόσες στα παιδιά.
Ιδιαίτερα λακωνικός ο κ. Ζάννης ευχαρίστησε εκ μέρους του αθλητικού κόσμου το Δήμο Μεσσήνης για την «προσφορά» του αγώνα, έκανε λόγο για φιλική-γιορτινή ατμόσφαιρα και κάλεσε τον κόσμο να χειροκροτήσει τους δρομείς σε έναν αγώνα που «τιμά την προσπάθεια και την ψυχική δύναμη».
Ο κ. Βλάσσης ευχαρίστησε όσους στηρίζουν τον αγώνα-θεσμό, καλώντας τον κόσμο τόσο στον Μαραθώνιο όσο και στην έκθεση γευσιγνωσίας.
Η κα Γεωργούλια τόνισε ότι οι Σαμαρείτες δίνουν το παρών εδώ και 10 χρόνια στο Μαραθώνιο της Μεσσήνης και φέτος θα συνδράμουν με 18 άτομα και 1 μοτοσυκλέτα.
Τέλος, ο κ. Κρασσακόπουλος, που συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον κ. Χριστόπουλο, τόνισε την καλή συνεργασία που υπήρχε ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους.
Από πλευράς Δήμου, εκφράστηκαν ευχαριστίες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, η οποία διαχρονικά στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου για την προαγωγή του αθλητικού και πολιτιστικού πνεύματος στην περιοχή.

Leave a Reply