ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πως μπορείτε να βοηθήσετε τη μάνα με τα δύο ΑμεΑ που βρέθηκαν στο δρόμο και φιλοξενεί η ΔΙΑΠΛΑΣΗ

0

Στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», αφού η πολιτεία είναι παντελώς απούσα, θα παραμείνει για λίγες ακόμη ημέρες η μητέρα δύο παιδιών ΑμεΑ στην Καλαμάτα, η οποία την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο δρόμο! Η γυναίκα, ζούσε με τη μητέρα της και τους δυο γιούς της, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τον έναν να έχει αποφοιτήσει από το ειδικό Σχολείο και τον ανήλικο, να φοιτά ακόμη στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι. Μόλις πέθανε η μητέρα της, οι τρεις τους έμειναν αφημένοι στο έλεός τους, καθώς λόγω της κατάστασης, δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά δουλειά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση!

astegoi-1

Πόροι δεν υπήρχαν από πουθενά, καθώς η Βασιλική Μπέλλου, δεν έχει υποβάλλει καν φορολογική δήλωση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τύχει επιδομάτων έστω για τα παιδιά, ο μόνος που νοιάστηκε ήταν και παραμένει, ένας γνωστός της οικογένειας, ο κ. Κώστας, ο οποίος δε θέλει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του για ευνόητους λόγους! Αυτός, ήταν ο άνθρωπος που τους οδήγησε στη «Φ» με αποτέλεσμα να βρεθεί η προσωρινή λύση μετά την έξωση, καθώς θα έμεναν κυριολεκτικά στο δρόμο, αφού δεν υπάρχει κράτος!
Κανένας, πέραν των απλών πολιτών, δεν έσκυψε στο πρόβλημά τους, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι κάτι περισσότερο από μεγάλη και ιδιαίτερα συγκινητική!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Τα τηλεφωνήματα για βοήθεια αλλεπάλληλα, όμως επειδή και εδώ το κράτος, για να βοηθηθεί κανείς, στέλνει αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν από τον Άννα στον Καϊάφα, αποφασίσαμε να κοινοποιήσουμε ύστερα και από δική της έγκριση τον προσωπικό αριθμό του κινητού τηλεφώνου της βασιλικής Μπέλου, προκειμένου όποιος επιθυμεί να την βοηθήσει να έρθει απευθείας σε επικοινωνία μαζί της!
Μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα της στέγης, να υποβληθεί φορολογική δήλωση και να ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, η κα Μπέλλου, με τα δυο παιδιά ΑμεΑ θα φιλοξενηθεί από τη «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» και ίσως και από την Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, με τον εξαίρετο ιεράρχη και άνθρωπο, μητροπολίτη Ευστάθιο, να αναλαμβάνει για όσο χρειαστεί να τους φιλοξενήσει, έχοντας δημιουργήσει στη Σπάρτη σχετικές δομές. Ήδη η «Φ» έχει ενημερώσει την Πρόνοια για όλους όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, κυρίως ως προς τη στέγη, καταβάλλοντας το ενοίκιο του διαμερίσματος που θα νοικιάσει κάποια στιγμή -ελπίζουμε όλοι άμεσα- η οικογένεια και δημοσιοποιεί ως οφείλει, ακολουθώντας με βάση το Νόμο τα βήματα που πρέπει, μόνο τον προσωπικό αριθμό της μητέρας, η οποία είχε ζητήσει να δημοσιοποιήσουμε για όλους όσοι ήθελαν, αριθμό λογαριασμού της, κάτι το οποίο ωστόσο απαιτεί μεγάλη και πολύ συγκεκριμένη διαδικασία. Έτσι, όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να απευθύνεται στην Πρόνοια ή να επικοινωνήσει απευθείας μαζί της στον αριθμό 6909405101.

Leave a Reply