ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απόλυτος… κυρίαρχος ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας που άλλαξε “αξιωματούχους” χωρίς να «ανοίξει μύτη»!

0

Απόλυτος κυρίαρχος του… παιχνιδιού της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, φάνηκε για μια ακόμη φορά χθες πως είναι –εκ του αποτελέσματος- ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου μισού της θητείας της Δημοτικής Αρχής, ανακοίνωσε, μετά τους αντιδημάρχους, τα ονόματα των των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Οι αλλαγές επήλθαν χωρίς να… ανοίξει μύτη, με το δήμαρχο να κρατά το δυνατό του χαρτί, για το τέλος, καθώς η πορεία προς τις επόμενες εκλογές, θα κριθεί την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού του 2018, οπότε και τα πρόσωπα αυτά θα αλλάξουν με την παράταξη να οδηγείται στις κάλπες με άλλη σύνθεση στις θέσεις ευθύνης.

maria-alysides

Εκτός, έμεινε η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου, η οποία χθες, με την ενδυματολογική της επιλογή, κάτι που σχολίασε και η ίδια μάλιστα, άφησε πολλά και προς πάσα κατεύθυνση μηνύματα, καθώς φορούσε στο λαιμό ένα κόσμημα που αποτελείτο από μια σειρά από δεσμά…
Την Πέμπτη ωστόσο, στο νέο δημαρχείο όπου και έγινε η ανακοίνωση των ονομάτων των νέων αντιδημάρχων, η κα Οικονομάκου, η οποία είχε ήδη παραδώσει σκυτάλη στο νέο πρόεδρο του Σώματος, Παναγιώτη Καρατζέα, προέτρεψε το δήμαρχο σε απάντηση σχολίων των δημοσιογράφων, να φωτογραφηθούν αγκαλιασμένοι! Για την κα Οικονομάκου, έχει χυθεί αρκετό μελάνι, ως προς την πολιτική της πορεία, καθώς και για τη σχέση της με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μάλιστα ήταν ο αποκλειστικός λόγος που δέχθηκε να είναι υποψήφια βουλευτής της ΝΔ.
Δεύτερος σε ψήφους στις εκλογές, είχε αναδειχθεί ένας νέος άνθρωπος που πρώτη φορά ασχολήθηκε με την Αυτοδιοίκηση, ο χειρουργός του Νοσοκομείου Καλαμάτας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος επίσης έμεινε κατά κάποιον τρόπο εκτός, καθώς από αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, είναι πλέον υπεύθυνος για τις αίθουσες του Πνευματικού και του Εργατικού Κέντρου και αντιπρόεδρος του Αθλητικού Φορέα.

giannopoulos

Για τον κ. Γιαννόπουλο, έχει ακουστεί λόγω της καλής προσωπικής του σχέσης με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, πως μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής όποτε γίνουν εθνικές εκλογές ή αυτός που θα αναλάβει τα ηνία της παράταξης σε περίπτωση που δε θελήσει να επαναδιεκδικήσει την ψήφο των Καλαματιανών ο Παναγιώτης Νίκας.
Κατά τα λοιπά, δεν υπήρχαν εκπλήξεις, ούτε και αντιδράσεις, με τον Παναγιώτη Νίκα να ανακοινώνει τα νέα πρόσωπα που θα είναι υπεύθυνα έως το καλοκαίρι του 2018 για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Δημοτική Φιλαρμονική
Πρόεδρος παρέμεινε ο Δημήτρης Πολίτης, με αντιπρόεδρο το Γιώργο Καρβέλη.
Αθλητικός Φορέας
Πρόεδρος και πάλι ο Νίκος Μπασακίδης, με αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Καραγιάννης, ο οποίος αντικαθιστά τον Χάρη Βγενή, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε, ψηφίζοντας ωστόσο υπέρ στις προτάσεις για μέλη των δύο Επιτροπών, Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής και αντιπρόεδρο ο Σαράντος Μαρινάκης.
Σχολική Επιτροπή α΄βάθμιας Εκπαίδευσης
Πρόεδρος παρέμεινε η Χρυσή Λιάππα με αντιπρόεδρο τον Ανδρέα Καραγιάννη
Σχολική Επιτροπή β΄βάθμιας Εκπαίδευσης
Πρόεδρος παρέμεινε και εδώ ο Ηλίας Γυφτέας με αντιπρόεδρο τη Χρυσή Λιάππα
Σύνδεσμος Ύδρευσης
Πρόεδρος αναδείχθηκε το… πρώην «πρώτο βιολί» της Δημοτικής Αρχής Δημήτρης Μπούχαλης και αντιπρόεδρος ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος
ΔΕΥΑΚ
Πρόεδρο ο πρώην αντιδήαμρχος Δημήτρης Βεργόπουλος με αντιπρόεδρο τον Ηλία Κουτίβα
Φάρις
Πρόεδρος η Αναστασία Μπελογιάννη και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Μπούχαλης
ΚΑΚ και Σφαγεία 
Πρόεδρος ο Γιάννης Μπάκας με αντιπρόεδρο τον Γιώργο Καρβέλη
ΔΙΟΚΛΗΣ:
Πρόεδρος ο Γιώργος Φάββας και αντιπρόεδρος ο Ηλίας Κουτίβας, ενώ για το Πνευματικό Κέντρο και την Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, υπεύθυνος όπως αναφέραμε ήδη, αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλους.
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Από τη διαδικασία αυτή, αποχώρησε ο συνδυασμός του Θεόδωρου Μπρεδήμα που κατήγγειλε τη Μείζονα Μειοψηφία γιατί δε δέχθηκε να έχει ένα μέλος στην Οικονομική Επιτροπή αντί για δύο, ώστε να ενταχθεί και ένας από το Συνδυασμό του Θ. Μπρεδήμα και να έχουν και ένα δεύτερο μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Τελικά, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, με την αποχή των συμβούλων «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Θανάσης Ηλιόπουλος.
Μέλη: Γιώργος Φάββας, Δημήτρης Μπούχαλης, Νίκος Μπασακίδης, Δημήτρης Δημόπουλος, Ανδρέας Μπουζιάνης, Σταμάτης Μπεχράκης, Δημήτρης Φαββατάς και Τάσος Νιάρχος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Πρόεδρος: Δημήτρης Δημόπουλος.
Μέλη: Παναγιώτα Ντίντα, Ανδρέας Καραγιάννης, Σαράντος Μαρινάκης, Δημήτρης Βεργόπουλος, Γιάννης Μπάκας, Γιάννης Θεοφιλοπουλος, Σταμάτης Μπεχράκης και Μιχάλης Αντωνόπουλος.

 

Leave a Reply