ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυλαία στις 6 Ιουνίου για τις πανελλαδικές εξετάσεις!

0

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, θα αρχίσουν και φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, με πρώτους να ρίχνονται στη «μάχη» οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις 6 Ιουνίου και μια ημέρα μετά, την Τετάρτη στις 7, να διαγωνίζονται οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού από τις 9 έως τις 14 Ιουνίου και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας γενικής Παιδείας και προσανατολισμού στις 16 του μηνός και Μαθηματικά και Ιστορία στις 19 Ιουνίου.
Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, που στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν ως είθισται -και αυτοί- με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, την Πέμπτη στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα από 10 έως 21 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ώρα έναρξης των εξετάσεων, έχει οριστεί στις 8:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ. και πως η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ενώ ακολουθούν Αρμονία στις 23, έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά στις 24 Ιουνίου, ελεύθερο στις 26 και γραμμικό σχέδιο στις 27 Ιουνίου. Τέλος, τα Γερμανικά εξετάζονται στις 28, τα Γαλλικά στις 29 και τα Ιταλικά στις 30 Ιουνίου.
Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας που αφορά στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες. Σχετικά με τα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 8 π.μ., και μέχρι τις 2:30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 3:00 μ.μ.
Η δε διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και την Αρμονία, είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ
Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20 μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

 

Leave a Reply