ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με τη συνεργασία στο… επίκεντρο άνοιξε αυλαία το 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

0

Με τρόπο ξεχωριστό, πολλές συμμετοχές και την παρουσία διακεκριμένων προσώπων και εκπροσώπων φορέων, άνοιξε αυλαία το 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα τουρισμού κι επισιτισμού, που αποτελεί πλέον θεσμό και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πάρα πολλών ανθρώπων που ασχολούνται με τον κλάδο, όχι μόνο στη Μεσσηνία. Οι δράσεις του Σχολείου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ξεκίνησε χθες, είναι τριήμερες.
Στόχος του Σχολείου Τουρισμού, σύμφωνα με τους εμπνευστές και ιδρυτές του, Κώστα Ανδριανόπουλο και Παναγιώτη Ζαγάκο, είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες κι εργαζομένους στον χώρο του τουρισμού και του επισιτισμού, αλλά και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση, για να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις και να παρακολουθούν με συνέπεια και επαγγελματισμό τις νέες εξελίξεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.
Πρώτος, ομιλητής στην έναρξη των εργασιών του ξεχωριστού αυτού Σχολείου, ήταν ο συνιδρυτής open tourism και μεταξύ άλλων συνεργάτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Σωτήρης Βαρελάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις τάσεις του τουρισμού το 2017. Ο κ. Βαρελάς, εμψύχωσε τους παρευρισκόμενους, τους προκάλεσε να φωνάξουν συνθήματα και να συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες, δηλώνοντας την ικανοποίησή του. «Είμαι κοντά σε ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν το δυνατό κεφαλαίο των Ελλήνων, είναι οι άνθρωποι, αυτοί που κάνουν τους επισκέπτες να νιώθουν θετικά», είπε νόημα ο Σωτήρης Βαρελάς, ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό τον τουρισμό γιατί συμβάλει στην αύξηση των κερδών της χώρας. «Ο τουρισμός, είναι ο μόνος τομέας στην περίοδο της κρίσης,  που έμεινε όρθιος παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση 1,7 δις ευρώ! Απασχολεί 800.000 οικογένειες το 202, η πρόβλεψη είναι να έχουν φτάσει σε 1 εκατ. Κάθε επισκέπτης συνεισφέρει σε αύξηση θέσεων εργασίας και αφήνει χρήματα», δήλωσε ο κ. Βαρελάς.
Μεταξύ άλλων, αξίζει να σημειωθεί πως μίλησαν ο Δημοσθένης Μπρούσαλης με θέμα «Όλα είναι branding… Ή μήπως όχι;», ο Χάρης Τζανής για τις «Νέες τάσεις στη γαστρονομία», Τζανής Χάρης και η Αλεξία Χαρούπα με θέμα «Ενορχηστρώνοντας Όνειρα Φιλοξενίας, από το Α ως και το Ω», ξεχωριστή ήταν και η παρουσίαση έρευνας για την πόλη της Καλαμάτας από την Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ.

 

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο όργανο, όχι συνδικαλιστικό που να διεκδικεί, στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης, χαρακτήρισε επιτακτική η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, η οποία αναφέρθηκε ειδικά στη Μεσσηνία και τη «Μυθική Πελοπόννησο». «Μετά από 7 χρόνια που έχω τη μεγάλη τιμή και την ευθύνη, να μπορώ να βρίσκομαι σε όλα τα μεγάλα γεγονότα τουρισμού και συζητώντας από κοντά με όσους ενδιαφέρονται για τον προορισμό «Καλαμάτα – Μεσσηνία – Πελοπόννησος», έχω παρατηρήσει πως υπάρχουν ελλείψεις», ανέφερε η Ντίνα Νικολάκου, η οποία μίλησε για τις λιγοστές κλίνες. «Έχουμε ελλείψεις σε κλίνες, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πια, με το brand και της «Μυθικής Πελοποννήσου», να αποτελούμε πόλο έλξης. Η Μεσσηνία πρωταγωνιστεί, λόγω κυρίως της Costa Navarino, η ανάπτυξη και τα γεγονότα στην Καλαμάτα, τα συνέδρια και όχι μόνο έχουν δώσει μια ιδιαίτερη ώθηση», ανέφερε η κα Νικολάκου που μίλησε για ένα ακόμη έλλειμμα. « Έχουμε και άλλο πρόβλημα, πρέπει να δημιουργήσουμε Συλλογικά Όργανα Τουρισμού που να παίρνουν αποφάσεις ουσίας και να απευθυνόμαστε σε όσους ενδιαφέρονται για τον προορισμό μας! Αυτή ήταν και η διαφορά της Περιφέρειας, δε δίστασε να τολμήσει, όταν για παράδειγμα μιλήσαμε με την British Airways για σύνδεση με το Χίθροου ή αργότερα με το Βελιγράδι, κανείς δεν το πίστευε, κι όμως, είναι δυνατό να τα καταφέρεις όταν πηγαίνεις οργανωμένα κι εμείς θέλουμε δυνατή εκπροσώπηση της Μεσσηνίας», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, η οποία αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πέρυσι η αύξηση των αφίξεων δεν «ταυτίστηκε» με τα έσοδα. «Η αύξηση των αφίξεων δε συνδέεται με την αύξηση του τζίρου, είχαμε μείωση και σε συνδυασμό με τη φορολόγηση έχουμε πρόβλημα.
Δε σηκώνει αντιπαλότητες ο τουρισμός, θέλει ενότητα! Η Καλαμάτα, η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος, θα είναι πάλι πρωταγωνίστρια γι’ αυτό πρέπει να θέσουμε ψηλά τον πήχη. Το 2017 μπορεί να είναι μια χρονιά έκπληξη, καθώς επηρεάζεται από πολλά και πρέπει πάντα να είμαστε σε ετοιμότητα δήλωσε η κα Νικολάκου. Σήμερα, οι ενδιαφέρουσες εργασίες ξεκινούν από το πρωί και θα ολοκληρωθούν το βράδυ.

241 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply