ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα εμπλοκή για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο!

0

Νέα εμπλοκή στο θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, ελέω… τριών Δήμων, που καθυστερούν την υπογραφή του έργου μέσω ΣΔΙΤ, παρά τον πρόσφατα αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ! Συγκεκριμένα, το νέο πρόβλημα που έχει «ονοματεπώνυμο», πηγάζει από άρθρο του πολυνομοσχεδίου που θέλει την ευθύνη των δημοτικών τελών να την έχουν οι Δήμοι. Έτσι, η εταιρεία, που προφανώς θέλει να διασφαλιστεί, ζητά το αυτονόητο, να είναι καλυμμένη ως προς τα χρήματα, που πρέπει να παίρνει από την Περιφέρεια και όχι τους Δήμους.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζει πως δε θα αφήσει έτσι το θέμα και θα προσφύγει σε ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, εφόσον ανακύψει ουσιαστικό ζήτημα και το έργο κινδυνεύσει, στέλνοντας παράλληλα, ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους και ειδικά στο υπουργείο να προχωρήσει το έργο αφού δεν υπάρχει περιθώριο άλλων καθυστερήσεων, όπως επεσήμανε μιλώντας στη «Φ» η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. «Αυτό το έργο, είναι και θα παραμείνει για πάντα, έργο που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου! Εμείς επιμένουμε και το κάνουμε πλέον με ιδιαίτερη ένταση, καθώς έχουμε φτάσει στο σημείο «μηδέν», ότι αυτή, είναι μοναδική νόμιμη λύση, η οποία μάλιστα έχει εξεταστεί από όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και από το Νοέμβριο του 2015 έχει τη σύμφωνη γνώμη και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πρόκειται για ένα έργο που έχει εξασφαλίσει πόρους και έχει έγκριση για τον προσυμβατικό του έλεγχο. Από ‘κει και πέρα, όποιοι συζητούν χωρίς την παρουσία της Περιφέρειας, είναι σα να συζητούν χωρίς τον ξενοδόχο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Νικολάκου, η οποία εξέφρασε την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής  και την ευθύνη απέναντι στους πολίτες, να συνεργαστεί με όλους, ώστε το έργο να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ
ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ
ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ… ΑΠΕΝΑΝΤΙ

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως η Μάνη που ξεκινά η νέα σεζόν και θα τη… βρει μέσα στα σκουπίδια, όπως είναι η Τρίπολη και η καρδιά του Μαινάλου! Αυτό δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί, καθώς είμαστε στο και 5! Μέχρι τώρα δεν μας έχουν παρουσιάσει καμία άλλη λύση, ο μοναδικός σχεδιασμός είναι αυτός της Περιφέρειας! Ας γίνουν άμεσα οι διοικητικές διευθετήσεις, καθώς εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε αλλά συλλογικά όργανα, όμως το υπουργείο πρέπει να διευθετήσει την όποια εκκρεμότητα, ώστε να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης», δήλωσε η Ντίνα Νικολάκου, που έκανε λόγο για σκοπιμότητες!

ntina

«Ο περιφερειάρχης τους έχει προκαλέσει πάρα πολλές φορές, αν η κυβέρνηση δε θέλει αυτό το έργο, ήταν πολύ απλό από την αρχή της θητείας της να το ακυρώσει. Όχι μόνο δεν το κάνει αλλά το παρουσιάζει σαν ένα από τα σημαντικά έργα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων. Το δε θέμα με τα ΣΔΙΤ, έχει επίσης λυθεί, καθώς αυτή η κυβέρνηση, παρά τα όσα έλεγε, υπογράφει ΣΔΙΤ, οπότε αναμένουμε να προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή του έργου. Αυτοί οι οποίοι εξαιτίας τους καθυστερεί το έργο ζημιώνοντας τους πολίτες, αν δεν έχουμε ομαλή εξέλιξη, θα έχουν και ποινικές και αστικές ευθύνες, αφού δεν υπάρχει δικαιολογία να μην προχωρήσει ένα έργο υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, όπως παραδέχεται και το Ελεγκτικό  Συνέδριο», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και συνέχισε. «Κάποιοι σκοπίμως, προσπαθούν να καθυστερήσουν αυτό το έργο! Ο διεθνής διαγωνισμός έχει τελειώσει από το 2013, από το 2015 έχουμε έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να που είμαστε το Μάρτιο του 2017, στο σημείο όπου το έργο δεν υπογράφεται! Ένα έργο που σταματά την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και το περιβαλλοντικό έγκλημα. Αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, θα απευθυνθούμε σε όλα τα ελληνικά ή ευρωπαϊκά όργανα που μας δίνει το δικαίωμα ο Νόμος ώστε να μην παραμείνει μια ανεξέλεγκτη χωματερή η Πελοπόννησος, αφού υπάρχει  συγκεκριμένος σχεδιασμός με νόμιμη και φθηνή λύση και οι χωματερές κλείνουν. Αν κάποιος έχει μαγικό ραβδάκι για άλλη λύση, ας μας την παρουσιάσει και ας αναλάβουν ο ΦΟΔΣΑ, οι Δημοτικές Αρχές και το υπουργείο τις δικές τους ευθύνες, καθώς δεν μπορεί να παραμένουμε σε αυτήν την κατάσταση με τα σκουπίδια στα ρέματα, στους δρόμους, να μεταφέρονται, κανείς δεν ξέρει που… και κυρίως να μιλάμε για μια Περιφέρεια που και φέτος θα πρωταγωνιστήσει στον τουρισμό, με περιοχές φιλέτα και να είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σκουπιδιών», κατέληξε στις δηλώσεις της η Ντίνα Νικολάκου.

268 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply