ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκινά σήμερα το 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας!

0

Όλα είναι έτοιμα για το 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως και 15 Μαρτίου στο Elite City Resort, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα πέντε.
Πλούσια η θεματολογία και αυτή τη φορά και στην οποία αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου οι εμπνευστές του Σχολείου Κώστας Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος, ενώ χαιρέτησαν  και ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Καραλής.
Το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 6ου 6ο Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας (13/3 – 15/3/2017) έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 (1η ημέρα)
  • 16:15 – 16:50: II ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
  • 16:50 – 17:20: ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
  • 17:20 – 17:45: «Tourism Trends 2017», Δρ Βαρελάς Σωτήρης
  • 17:45 – 18:30: «Όλα είναι branding… Ή μήπως όχι;», Μπρούσαλης Δημοσθένης
  • 18:15 – 19:00: «Νέες τάσεις στη γαστρονομία», Τζανής Χάρης
  • 19:00 – 19:20: II ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 19:20 – 19:45: «Αναζητώντας την ταυτότητα της πόλης ΙΙ». Παρουσίαση έρευνας για την πόλη της Καλαμάτας από την Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ. Συντονιστές: Μπαλτά Αθηνά – Ψαρράς Δημήτριος
  • 19:40 – 20:00: «Ενορχηστρώνοντας Όνειρα Φιλοξενίας, από το Α ως και το Ω», Χαρούπα Αλεξία
  • ΠΕΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1ης ΗΜΕΡΑΣ

 

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 (2η ημέρα ΠΡΩΙΝΟ SESSION)
  • 09:00 – 09:15: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
  • 09:15 – 09:45: «StartUp εταιρείες: Αλήθειες και μύθοι», Σπηλιώτης Θοδωρής
  • 09:45 – 10:15: «Mystery Guest», Θεοχάρης Νίκος
  • 10:15 – 10:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 10:40 – 11:10: «10+1 χαρακτηριστικά του καλού μάνατζερ», Κλήμη Βίκυ
  • 11:10 – 11:45: «Πωλητής: Γεννιέται ή Γίνεται;», Δρ Κριτσωτάκης Γιάννης
  • 11:45 – 12:10: «Hospitality Technology Trends & Guest Engagement Techniques», Μονίαρος Γιάννης, CYSCO
  • 12:10 – 12:20 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 12:20 – 13:20: «Απογείωσε την καριέρα σου με το Career Coaching», Παπάζογλου Μαρία
  • 13:20 – 13:40: «Νέες τάσεις προβολής & προώθησης προορισμών ΙΙ. “Φώτα, Κάμερα… Πάμε!”», Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος
  • 13:40 – 13:40: «Well-O-Live, the Road to wellness II». Καινοτόμοι τρόποι σχεδιασμού θεματικών τρόπων τουρισμού της υπαίθρου, Κολοκοτρώνη Θ.

 

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΙ Workshop (09:30 – 14:00):  Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Επιθυμητή η τηλεφωνική κράτηση θέσεως. Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος

  • 09:30 – 11:00: «Η οδύσσεια του ξενοδόχου», Γκίκα Έλενα, COSTA NAVARINO
  • 11:00 – 11:30: «Ασφαλιστική προστασία μικρομεσαίων ξενοδοχειακών καταλυμάτων», Μελεξόπουλος Δημήτρης και Μεγαλοοικονόμου Παναγιώτης, ΑΧΑ Ασφαλιστική
  • 11:30 – 12:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 12:00 – 13:30: «Βελτίωση 1% οδηγεί στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (Βιωματικό σεμινάριο)», Σταματόπουλος Κωστής και Πολίδης Νικόλαος, SUMMIT
  • 13:30 – 14:00: «Sysco ON THE GO – Mews Cloud PMS» Μονίαρος Γιάννης και Jaworska Agnes, SYSCO

 

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ BARTENDING ΙΙ Workshop (15:30 – 19:30): Απευθύνεται σε επαγγελματίες κι εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης, καθώς και σε σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης. Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος. Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

  • 15:30 – 16:30: «Από την κουζίνα στη σάλα κι από τον σερβιτόρο στον οινοχόο», Πανίδης Νίκος, W.S.P.C
  • 16:30 – 17:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 17:00 – 19:15: «Βασικές αρχές BARTENDING», Κατάκης Αντώνης- COSTA NAVARINO, Πατσαβούρας Ιωάννης- Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ και Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ.

 

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ (HSK) II Workshop (16:30 – 19:30): Το εργαστήριο απευθύνεται σε εργαζόμενους στο τμήμα της ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ (HOUSEKEEPING), καθώς και σε σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης. Τηλέφωνο πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος.  Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

– 16:00 – 18:30: Οργάνωση και Λειτουργία ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ (HSK Dpt), Αργυρού Όλγα, ΑΣΤΕΡΑΣ BΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

– 16:30 – 17:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK

– 18:45 – 20:00: «Αγγλική επαγγελματική ορολογία στο τμήμα Ορόφων», Γιαννακέα Τίνα, Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ

 

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ SPA MANAGEMENT ΙΙ Workshop (16:00 – 19:00): Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τομέα ευεξίας-χαλάρωσης και περιποίησης, καθώς και σε σπουδάστριες αντιστοίχων τμημάτων. Τηλέφωνο πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος. Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

– 16:00 – 17:15: «Οργάνωση και Λειτουργία χώρων Wellness SPA (Ι). Εξυπηρέτηση πελάτη – Θεραπείες», Κάγκαρης Γεώργιος –ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ, Τσακίρης Παναγιώτης -THE ART OF HEALTH

17:15 – 17:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK

17:40 – 19:30: «Οργάνωση και Λειτουργία χώρων Wellness SPA (Ι). Εξυπηρέτηση πελάτη – Θεραπείες», Κάγκαρης Γεώργιος –ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ, Τσακίρης Παναγιώτης -THE ART OF HEALTH

 

  • ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Workshop για επαγγελματίες επισιτιστικού τομέας (ιδιοκτήτες) (15:30 – 19:30): Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφοριών: 6982301817 Ανδρέας Ζαγάκος

 

  • 15:30 – 16:30: «Από την κουζίνα στη σάλα κι από τον σερβιτόρο στον οινοχόο», Πανίδης Νίκος, WSPC
  • 16:30 – 16:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
  • 16:45 – 17:15: «Νέες τάσεις στη γαστρονομία», Τζανής Χάρης, FnL-GUIDE I YELLOWATHENS
  • 17:15 – 18:45: «Βελτίωση 1% οδηγεί στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (Βιωματικό σεμινάριο)», Σταματόπουλος Κωστής και Πολίδης Νικόλαος, SUMMIT
  • 18:45 – 19:30: «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», Γκίκα Έλενα, COSTA NAVARINO

 

 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 09:15 – 13:30 (3η ΗΜΕΡΑ)

09:10-09:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

09:30-10:45: «Ο μαύρος χρυσός της Μεσσηνίας», Παπαδημητρίου Κώστας, KalamataPapadimitriou, Κουμάντου Βίκυ, TasteFULL, Μπαλαφούτη Γιάννα, ΠΥΛΙΑΚΗ ΓΗ

Show Cooking

10:45-11:10: «Αγροτοτουρισμός: Όχημα ανάπτυξης & απασχόλησης ΙΙ. Το παράδειγμα της “Αρκαδιανής” στο Ψάρι Αρκαδίας», Παπούλιας Μάκης, ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ

11:10-11:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK

11:30-12:15: “Κάθε πράμα στον καιρό του…”, Ζερβακάκου Σταυριανή, Chef ΚΥΡΙΜΑΙ

Show Cooking

12:15-13:30: «Το κόκκινο φρούτο», Κωστόπουλος Πάρης, Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ

Show Cooking

13:30 Λήξη 6ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και τα θεματικά εργαστήρια

του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας είναι ελεύθερη κι ανοιχτη σε όλους!

Όπως καταλαβαίνετε ο πήχυς των απαιτήσεων μπαίνει πλέον ολοένα και ψηλότερα. Υγιαίνετε!

Θ.Π.

163 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply