ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτος το νήμα έκοψε ο πολυνίκης Ταννούς Αμπντάλλα για άλλη μια χρονιά με χρόνο 2:55:29

0

● ΔΡΟΜΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ 12° ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
● 2ος Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΔΥΜ ΜΕ 2:57:52, 3ΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΙΚΑΣ ΜΕ 2:58:43
● Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ (3:21:19΄), ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ (3:28:02) ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΑΚΑ ΤΟΥ ΣΔΥΜ (3:37:12) ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΣΤΙΣ κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις του νομού Μεσσηνίας και κατ’ επέκταση στους ιστορικότερους της χώρας συγκαταλέγεται πλέον ο 12ος Μαραθώνιος Μεσσήνης και με τη στήριξη όλων όσων και φέτος συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή του, θα παραμείνει σημαντικό γεγονός και για τα επόμενα χρόνια. Κάθε χρόνο και καλύτερα τα αποτελέσματα όχι μόνον σε αγωνιστικό επίπεδο για τον Μαραθώνιο δρόμο Μεσσήνης που στα δώδεκα χρόνια διεξαγωγής του κατορθώνει να παραμένει στην κορυφή της λίστας των μεγάλων δρομικών συναντήσεων της Χώρας! marathonios-messhnhs-3
Όπως κάθε άλλη χρονιά έτσι και φέτος, δρομική πανδαισία κατέκλυσε τον 12° Μαραθώνιο Μεσσήνης με την αύρα μαζικού λαϊκού αθλητισμού να χαρακτηρίζει όχι μόνον τον κεντρικό αγώνα αλλά και τους παράλληλους αγώνες 10 και 3 χλμ , που διοργάνωσαν την Κυριακή που μας πέρασε και για μία ακόμη φορά με επιτυχία οι Δήμος Μεσσήνης, ΣΔΥ Μεσσηνίας και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και με τη στήριξη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
«Ένας αγώνας στηριγμένος στην αγάπη πολλών εθελοντών, που μας αποχαιρέτησαν με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης στο πρόσωπό τους με την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι παρόντες. Είχαμε λάβει ήδη τις μέρες που προηγήθηκαν μηνύματα επιδοκιμασίας από πολλούς δρομείς που επιβεβαίωναν πως επέλεξαν το συγκεκριμένο αγώνα γιατί προβάλει την πραγματική έννοια του μαζικού λαϊκού αθλητισμού μακριά από εμπορευματοποιήσεις αγώνων και που είναι στημένος με πολύ μεράκι και αγάπη για το αποτέλεσμα. Έτσι, η επιτυχία ήταν ιδιαίτερη μεγάλη και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, με ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Οργανωτική Επιτροπή και το ΔΣ του ΣΔΥ Μεσσηνίας σε όλους εσάς τους αθλητές, πρωταγωνιστές του αγώνα, στους αξεπέραστους εθελοντές για την υπερπολύτιμη βοήθειά σας και φυσικά σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες και υποστηρικτές της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα για τη φροντίδα και την προστασία του αγώνα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές του ΣΔΥΜ.

Πρώτος το νήμα έκοψε ο πολυνίκης
Ταννούς Αμπντάλλα για άλλη μια χρονιά!

Αγωνιστικά, η αρχή έγινε παραμονή του αγώνα, με το καθιερωμένο pasta party και την τεχνική ενημέρωση των αθλητών. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν ιδανικές, λόγω της πρωινής έναρξης του αγώνα (7:30) και βοήθησε τους αθλητές να διατηρήσουν την ενέργεια τους για να φθάσουν χωρίς προβλήματα στο τέλος και να στεφτούν όλοι Νικητές. Το πρωί της Κυριακής 800 δρομείς στήθηκαν στην αφετηρία και των τριών διαδρομών, ένας αριθμός που ήταν αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Στον Μαραθώνιο, η αυξανόμενη κατά τη διάρκεια του αγώνα ζέστη δεν επέτρεψε να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για πολύ καλές επιδόσεις. Παρόλο αυτά, στους άντρες ο πολυνίκης Ταννούς Αμπντάλλα έκοψε πρώτος το νήμα για άλλη μια χρονιά, σημειώνοντας χρόνο 2:55:29, με δεύτερο το μέλος του ΣΔΥΜ Γιώργο Πατεράκη με χρόνο 2:57:52 και τρίτο τον Βαγγέλη Γκίκα με χρόνο 2:58:43, ενώ στην 6άδα βρέθηκε και το μέλος του ΣΔΥΜ, ο IronMan Βασίλης Μίχος με χρόνο 3:08:59, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση της γενικής κατάταξης. Στις γυναίκες, την πρωτιά πήρε η Χριστίνα Δεμέστιχα με χρόνο 3:21:19ν’, δεύτερη ήταν η Χρύσα Αντωνοπούλου με χρόνο 3:28:02 και τρίτη τερμάτισε η αθλήτρια του ΣΔΥΜ Σταυρούλα Μπάκα με χρόνο 3:37:12.
Την πρώτη εμφάνιση του σε Μαραθώνιο έκανε το μέλος του ΣΔΥΜ, Ο Ιωάννης Κεραμέκης, που κατάφερε σε ηλικία 69 ετών να τερματίσει και να καταλάβει και την 3η θέση στη κατηγορία του, φέρνοντας χρόνο 4:03:55. Άξια αναφοράς και η πρωτιά του μέλους του ΣΔΥΜ Γιώργου Σπυρόπουλου που στην κατηγορία 70+ σημείωσε χρόνο 5:10:33.

Πρωτιά Κώστα Δρόσου στα 10 χιλιόμετρα,
αθλήτριες του ΣΔΥΜ στο βάθρο των γυναικών
marathonios-messhnhs
Στα 10 χιλιόμετρα βραβεύτηκαν οι πρώτοι έξι άντρες και οι έξι πρώτες γυναίκες, με τα προγνωστικά να επιβεβαιώνονται με τη νίκη του αθλητή της Εθνικής Κώστα Δρόσου, ο οποίος σημείωσε χρόνο 0:34:56, αφήνοντας δεύτερο τον Πολωνό Piotr Cypryanski με χρόνο 0:35:20 και τρίτο τον Αλέξη Γεωργακόπουλο με χρόνο 0:36:59. Τέταρτο τερμάτισε το μέλος του ΣΔΥΜ από τα Φιλιατρά, Θοδωρής Δημητρακάκης με χρόνο 0:39:47, πέμπτος ο Χρήστος Τσοχαντάρης με χρόνο 0:39:55 και 6ος ο Χρήστος Κεχαγιάς με χρόνο 0:41:27.
Στην εξάδα των νικητριών γυναικών και στο βάθρο βρέθηκαν τρεις αθλήτριες του ΣΔΥΜ. Πιο συγκεκριμένα την πρώτη θέση στην κατηγορία κατέλαβε η Λουϊζα Καμαρινού με χρόνο 0:46:19, τη δεύτερη με διαφορά λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου η Γεωργία Πουλοπούλου (με χρόνο 0:46:29) και την τρίτη θέση η Tatiana Ivanouskaya με χρόνο 0:47:22. Τέταρτη τερμάτισε η Λέλα Σάγκα με χρόνο 0:48:05, ενώ την πέμπτη και έκτη θέση μοιράστηκαν οι αθλήτριες του ΣΔΥΜ Γιώτα Ασημάκου και Ευθυμία Αλέξη με χρόνο 0:48:23 και 0:48:32, αντίστοιχα.

Εκατοντάδες μικροί και
μεγάλοι στα 3 χιλιόμετρα

Στα 3 χιλιόμετρα, δυναμικό ήταν το παρόν από εκατοντάδες παιδιά, αλλά και μεγάλους κάθε ηλικίας, με ιδιαίτερη συμμετοχή των Συλλόγων του Ακρίτα Καλαμάτας και του ιστορικού Μεσσηνιακού που βοήθησαν τόσο αγωνιστικά όσο και με ομάδες εθελοντών. Το Τμήμα Τροχαίας Μεσσηνίας και τα Αστυνομικά Τμήματα Μεσσήνης και Μελιγαλά φρόντισαν για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού ήταν και φέτος στο πλευρό των διοργανωτών έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον χρειαστεί. Δεκάδες εθελοντές πλαισίωσαν τους σταθμούς υποστήριξης και ενθάρρυναν με μοναδικό τρόπο τους αθλητές.
Ο 12ος Μαραθώνιος Μεσσήνης έγινε με τη στήριξη όλων των φορέων, του Δήμου Μεσσήνης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με τη στήριξη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Τροχαίας, τοπικών χορηγών και εθελοντών.marathonios-messhnhs-3

Leave a Reply