ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λύση στο θέμα των δασικών χαρτών «δείχνει» ο Κόκκαλης

0

Ένα βήμα… πίσω, φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα των δασικών χαρτών, μετά τις αντιδράσεις που ανέκυψαν από παραγωγούς και εκπροσώπους φορέων.
Συγκεκριμένα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη και με τη συμμετοχή άλλων κυβερνητικών στελεχών, τέθηκαν επί τάπητος, μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.
Αρχικά, αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων, η οποία αυξάνεται από τις 60 στις 105 ημέρες ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στους πολίτες να ενημερωθούν και να υποβάλουν τυχόν αντιρρήσεις.
Τα δε ακίνητα που προέρχονται από αναδασμό, θα θεωρούνται αγροτικά, ενώ από τα αναδασωτέα εξαιρούνται τα αγροτεμάχια. Τα αγροτικά ακίνητα που υπάγονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ φέτος, δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, έως ότου βρεθεί η απαιτούμενη φόρμουλα με νέο νόμο μέχρι τα τέλη του Απριλίου. «Η κατάρτιση των δασικών χαρτών αποτελεί προϋπόθεση ζωτικής σημασίας για τη χώρα, το περιβάλλον και την αναπτυξιακή προοπτική της πατρίδας μας. Παρά τα προβλήματα που ανέκυψαν στην προσπάθεια κατάρτισής  τους, είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε σε πέρας ένα χρονοβόρο, δαιδαλώδες και κοστοβόρο πολιτικά σε κάποιες περιπτώσεις, έργο. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να το κάνουμε βάζοντας στην άκρη το πολιτικό κόστος, γιατί όπως προείπα, μόνον έτσι θα ολοκληρώσουμε το Κτηματολόγιο και τις χρήσεις γης, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουμε τα αναπτυξιακά εχέγγυα για την οικονομία του πρωτογενούς τομέα. Υπό αυτό το πρίσμα, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη είναι ένα πρώτο, αλλά σημαντικότατο βήμα προς την κατεύθυνση της αναχαίτισης των όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες. Σύντομα εκτιμώ, ότι θα υπάρξει και νέος γύρος διαβουλεύσεων τόσο σε πολιτικό, όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο, μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργείων, ώστε να διευθετηθεί το σύνολο των εκκρεμοτήτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης.

 

217 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply