ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

17 μονάδες μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση!

0

Προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% έναντι του 15,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,5%, έχοντας όμως στο ίδιο ακριβώς ποσοστό το ΚΚΕ.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ακολουθεί με 6,5%. Το όριο του 3% δεν περνάνε: Οι ΑΝΕΛ (2,5%), η Ένωση Κεντρώων (2%), το Ποτάμι (1,5%).  Η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 2%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,5%, ενώ “Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ” δηλώνει το 15%.

dhmo-1

Αναφορικά με την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37%, έναντι του 19% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 77% αρνητικών απόψεων και 22% θετικών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, 61,5% αρνητικών και 35% θετικών. Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ επικρατεί κατά κράτος, καθώς την επιλέγει το 73%, έναντι του 12,5 που επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.

dhmo-2

Στα επί μέρους ερωτήματα, μόλις το 17% εκτιμά ότι αυτή η κυβέρνηση έχει να προσφέρει ακόμα στη χώρα, έναντι του 71,5% που απαντάει αρνητικά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 37,5% λέει “ναι” και 47% “όχι”. Την ίδια ώρα, το 27% εκτιμά ότι η ΝΔ μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα, έναντι του 61% που δίνει αρνητική απάντηση.
Στο ερώτημα για το τι κυβέρνηση θέλουν οι Έλληνες, το 19% απαντά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (με ή χωρίς συνεργασίες), το 39,5% κυβέρνηση ΝΔ (με ή χωρίς συνεργασίες), ενώ το 13,5% δηλώνει ότι επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση.
Το 87% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση. Την ίδια απάντηση δίνει και το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, ένας στους δύο πολίτες (52%) εκτιμά ότι δεν πρέπει η αντιπολίτευση να ψηφίσει τα νέα μέτρα. Το 29,5% απαντά καταφατικά.
Τέλος, το 66,5% εκτιμά ότι το άνοιγμα του θέματος της συνταγματικής αναθεώρησης από τον πρωθυπουργό ήταν κίνηση αποπροσανατολισμού.

Leave a Reply