ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

3ος ο Σωτήρης Πασπαλιάρης της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. στην MX85, 8ος ο Ευάγγελος Μπουρίκας, 11ος ο Μαρίνος Χάλας στην ΜΧ1

0

«ΠΟΛΕΜΟΣ»… ΣΤΗ ΛΑΣΠΩΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟΝ 3ο ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αγώνας επιβίωσης σε παχιά λάσπη και επικίνδυνα λούκια για τους σχεδόν 110 αναβάτες Motocross από σχεδόν κάθε γωνιά της χώρας να παλεύουν στα… χαρακώματα για μια θέση στο βάθρο των κατηγοριών τους!
Η πίστα της Χαλκίδας φιλοξένησε τον 2ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να δίδεται στις λασπερές συνθήκες. Το σκηνικό συνέθεσαν οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, αλλάζοντας ουσιαστικά τα δεδομένα για τους 110 αναβάτες που έδωσαν εξετάσεις σε ένα εξαιρετικά σκληρό και δύσκολο αγωνιστικό τερέν!
Με τον κίνδυνο πτώσης να ελλοχεύει και κάθε γύρο να διαρκεί αρκετά δευτερόλεπτα παραπάνω, οι καλά προπονημένοι σε αντίστοιχες συνθήκες είχαν το πάνω χέρι! Οι πρωταγωνιστές των ΜΧ1 και ΜΧ2 κατάφεραν να διπλασιάσουν την διαφορά τους από κάθε άλλο πιθανό διεκδικητή.

motocross-paspaliarhs-2

Αλώβητοι από τις μονομαχίες της λάσπης βγήκαν οι Παναγιώτης Κουζής στην ΜΧ1 με Honda και Γιάννης Τουρατζίδης στην ΜΧ2 με Yamaha.
Στην ακόμη πιο απαιτητική λόγω συνθηκών ΜΧ1 κατηγορία, ο Ευάγγελος Μπουρίκας της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. κατόρθωσε να παραμείνει ανάμεσα στους οκτώ πρώτους (8ος) που αντίκρισαν την καρό σημαία κι «έκοψαν το νήμα του τερματισμού», με CRF 450 έχοντας συγκεντρώσει πια 27 βαθμούς. Αξίζει εδώ να σταθούμε στην δυσκολία που κρύβει η συγκεκριμένη κατηγορία καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή αναβατών με μεγάλη εμπειρία και μαχητικότητα και οι μάχες σε κάθε αγώνα είναι δύσκολες ειδικά για τις πρώτες δέκα θέσεις όπου πραγματικά γίνεται… πόλεμος! Η αποκόμιση της 8ης θέσης από τον Μπουρίκα υπό αυτές τις συνθήκες αποτελεί μια πολύ καλή επίδοση και κρύβει υποσχέσεις για το μέλλον ενός αναβάτη με τσαγανό ακόμη και σε ακραία τερέν!

mpoyrikas-lemoka

Στην ίδια κατηγορία με τα «χρώματα» του Αθλητικού Σωματείου ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. έτρεξε και ο Μαρίνος Χάλας (ήρθε φέτος με μεταγραφή από την Πάτρα) ο οποίος στις δύσκολες συνθήκες που κλήθηκε όπως και όλοι οι υπόλοιποι αναβάτες να αντιμετωπίσει κατάφερε να καταταγεί στην 11η θέση, παρότι μάλιστα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο δεύτερο σκέλος. Ο Χάλας έτρεξε με KTM SXF 450 και έχει συγκεντρώσει 11 βαθμούς στον πίνακα της βαθμολογίας της ΜΧ1.

Στο βάθρο των νικητών της
MX85 ο Σωτήρης Πασπαλιάρης

Η μοναδική μεγάλη απόδοση και διάκριση του αγώνα για την ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. ήρθε στην MX85 με τον Σωτήρη Πασπαλιάρη να αναδεικνύεται 3ος και να λαμβάνει κύπελλο. Ο Σωτήρης Πασπαλιάρης έτρεξε στην Χαλκίδα με Kawasaki KX. 85 και συγκέντρωσε 36 βαθμούς.
Τέλος, με απόφαση διοργανωτών λόγω των επικίνδυνων συνθηκών, η κατηγορία MX65 ακυρώθηκε (και τα δυο σκέλη), ενώ να σημειωθεί πως στα χρονομετρημένα του Σαββάτο μόλις πέντε από τους μικρούς αναβάτες τόλμησαν να δοκιμάσουν τις ακραίες συνθήκες.
Ο 3ος αγώνας για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 1-2 Απριλίου, στην πίστα του Άργους υπό την οργανωτική ευθύνη του Αθλητικού Σωματείου της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ.

Σ.Τρ.

Φωτό: Θοδωρής Ερμήλιος - motomag.gr

Φωτό: Θοδωρής Ερμήλιος – motomag.gr

motocross-%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%83-2

Leave a Reply