ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη για το Στρατόπεδο της Καλαμάτας και βολές κατά Καμμένου

0

Για διγλωσσία κατηγορεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, παίρνει θέση υπέρ της διατήρησης του Στρατοπέδου της Καλαμάτας. Ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνει πως ο υπουργός προβαίνει σε πολιτική δοκιμασίας των αντοχών, των φορέων, των πολιτών αλλά και των εργαζόμενων στο Στρατόπεδο, εξαιτίας αυτής.. διγλωσσίας και ζητά να μάθει ποιος ακριβώς είναι ο σχεδιασμός αναφορικά με τη λειτουργία του Στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», το οποίο όπως επισημαίνει, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και συνάμα ιστορικότερα της χώρας.

adonis-georgiadis

«Η στάση του υπουργού αντικατοπτρίζεται στις αντιφατικές δηλώσεις του, όταν ενώπιον του δημάρχου Καλαμάτας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης, την 23η Μάρτιου 2015, διαβεβαίωνε ότι το Στρατόπεδο θα παραμείνει, αλλά με μικρότερη πληρότητα, επισημαίνοντας «Ο κ. δήμαρχος ανησυχούσε για τη μονάδα του Στρατού. Η μονάδα του Στρατού θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το Στρατόπεδο». Την άποψη αυτή δε συμμερίστηκε ο κ. Καμμένος σε ομιλία του στη Βουλή, στις 2.6.2016, όταν στηλίτευσε, δια μίαν εισέτι φοράν, την προηγούμενη κυβέρνηση για έλλειψη πνεύματος εξοικονόμησης πόρων στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, προμηνύοντας εμμέσως το κλείσιμο του Στρατοπέδου, δηλώνοντας σκωπτικά «Δεν φυλάγεται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη, για να έχει Στρατεύματα».
Σε συνέχεια των πληροφοριών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε επικείμενο σχεδιασμό περί κατάργησης Κέντρων Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς, οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Καλαμάτας απέδωσαν στις 10 Μαρτίου ομόφωνο ψήφισμα για την παραμονή σε λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», επικαλούμενοι μια σειρά παραμέτρων, μεταξύ αυτών: το οικονομικό όφελος από τη μειωμένη ανάγκη συντήρησης των προσφάτως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων, τη δυνατότητα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στο ύπαιθρο όλο το χρόνο, λόγω των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και τη δέσμευση του Δήμου Καλαμάτας να συμβάλει οικονομικά στη λειτουργία του στρατοπέδου, εφόσον το οικονομικό κριτήριο προκριθεί για τη διατήρησή του ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων», επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

 

211 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply