ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ανάσα” στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υποστηρίζει ο Τατούλης!

0

ΒΑΣΗ ανάπτυξης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενισχύσουν τη λειτουργία και το ρόλο των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μπορεί να αποτελέσουν οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, δεδομένης της δεινής δημοσιονομικής θέσης της χώρας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Ο κ. Τατούλης, από το βήμα της ημερίδας που συνδιοργάνωσε το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου με θέμα τις προοπτικές και την τρέχουσα κατάσταση στην Ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αρχικά εξήρε τη σημασία της συνδιοργάνωσης για πρώτη φορά. Ο κ. Τατούλης, τόνισε ότι χωρίς επενδύσεις στην παιδεία δεν πρόκειται να λυθούν τα μείζονα προβλήματα της χώρας και χαιρέτισε την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την ίδρυση Περιφερειακών Ακαδημαϊκών Συμβουλίων, κάτι που από πολύ νωρίς είχε υιοθετήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας με τα Ιδρύματα.

img_2433

«Οι Περιφέρειες για πρώτη φορά έχουν την υποχρέωση κατάρτισης και εφαρμογής πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου, στο οποίο θα πρέπει να έχουν συνοδοιπόρους τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα», δήλωσε σχετικά ο Πέτρος Τατούλης, επισημαίνοντας πως η Πανεπιστημιακή κοινότητα θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία της αμφισβήτησης, των ενστάσεων και της ανατρεπτικότητας, ώστε να μπορεί να αναδεικνύει τα προβλήματα και να συνδράμει στην επίλυσή τους. «Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε το πολιτικό βάρος και να συνεργαστούμε με το ΑΕΙ και το ΤΕΙ Πελοποννήσου, ώστε να συγκεκριμενοποιήσουμε τον προσανατολισμό τους», ανέφερε ο περιφερειάρχης τονίζοντας ότι «εφόσον οριοθετηθεί η νέα πορεία τους, θα επενδύσουμε σε αυτή την προσπάθεια, δημιουργώντας παράλληλα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, και θα μπορέσουμε να λύσουμε σημαντικά προβλήματα της Πελοποννήσου».
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου έχουν δημιουργήσει με ευρωπαϊκούς πόρους το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας, το οποίο θα διαθέτει δύο ινστιτούτα, ένα για την κυκλική οικονομία και ένα για τις διαστημικές εφαρμογές.

Leave a Reply