ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραντεβού στο Ευρωπαϊκό της Ισπανίας και στο Παγκόσμιο του Βελγίου με το στόχο μια θέση στην εθνική!

0

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΣΑΜΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ATHENS EUROLYMP WEEK»

ΜΕΓΑΛΗ οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε το «Athens Eurolymp Week», όπου συμμετείχαν συνολικά 600 ιστιοπλόοι από την Ελλάδα, τις εθνικές ομάδες Κύπρου και Τουρκίας, την Βουλγαρία και τη Μαλαισία και διοργάνωσαν με επιτυχία οι όμιλοι των ΝΟΕ, ΝΟΤΚ, ΝΟΚ, ΝΑΟΒΒ, ΝΟΚΒ. Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα της ΕΙΟ.
Μοναδικός εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στον διεθνή αυτό αγώνα ήταν ο πολλά υποσχόμενος νεαρός ιστιοπλόος Ευστάθιος Τσάμης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών».

Στιγμιότυπο από την εμφάνιση του Ευστάθιου Τσάμη στο φετινό «Athens Eurolymp Week»

Στιγμιότυπο από την εμφάνιση του Ευστάθιου Τσάμη στο φετινό «Athens Eurolymp Week»

Η προσπάθεια του νεαρού Τσάμη στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία Laser 4,7 που με έγινε με την συμμετοχή 100 αθλητών, ήταν αξιοσημείωτη. Σε όλες τις κούρσες του, ο Ευστάθιος Τσάμης βρισκόταν μέσα στην πρώτη 10αδα και αυτό από μόνο του λέει πολλά για το ταλέντο και την ικανότητά του ν’ ανταποκρίνεται και να ξεχωρίζει σε αγώνες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου.
Ωστόσο, ένα ρίσκο στρατηγικής, δυο άτυχες στιγμές αν θέλετε, του στέρησαν το κάτι παραπάνω κατατάσσοντάς τον στην 25η θέση της κατηγορίας του!
Ο αγώνας ήταν για τον καλαματιανό ιστιοπλόο ένα σημαντικό αγωνιστικό τεστ εν όψει της απαιτητικής συνέχειας. Παρά την απώλεια κάποιας διάκρισης, του απέφερε σημαντικά συμπεράσματα στο κομβικό κομμάτι της στρατηγικής, όπου όπως κάθε αθλητής αποζητά συνεχή βελτίωση και τη δυνατότητα ευελιξίας και εφαρμογής νέων στρατηγικών προσαρτώμενων στις απαιτήσεις κάθε αγώνα.
Η συνολική του εμφάνισή βεβαίως κρίνεται αρκετά θετική αφού ανάμεσα σε 100 εξίσου δυνατούς αθλητές, κατάφερε να βρεθεί μέσα στην πρώτη 25αδα.
Βέβαια μεγάλος στόχος του νεαρού Τσάμη είναι η είσοδός του στην δεκάδα πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς, με γνώμονα το οποίο συνεχίζει να δουλεύει και να παλεύει σκληρά.
Στο μεταξύ, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του δεν τελειώνουν εδώ, αφού στο φετινό αγωνιστικό πλάνο είναι η συμμετοχή του σε δυο μεγάλα ιστιοπλοϊκά γεγονότα. Αρχικά ο Ευστάθιος Τσάμης θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4,7 που πέρυσι είχε γίνει στη Γαλλία και φέτος διεξάγεται το διάστημα 13 με 23 Απριλίου 2017 στην περιοχή Μούρθια της Ισπανίας. Πρόκειται για ένα πραγματικά μεγάλο ιστιοπλοϊκό ραντεβού για 350 περίπου αθλητές ευρωπαϊκών χωρών όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν 15 αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσά τους και ο νεαρός Τσάμης, για τον οποίο αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό αγώνα. Ο στόχος του, φυσικά, είναι μια υψηλή επίδοση!

Αναμνηστική φωτογραφία από την περσινή παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό στη Γαλλία. Μεταξύ των αθλητών και ο Ευστ. Τσάμης

Αναμνηστική φωτογραφία από την περσινή παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό στη Γαλλία. Μεταξύ των αθλητών και ο Ευστ. Τσάμης

Ακολουθεί μια ακόμη πιο δύσκολη και απαιτητική ιστιοπλοϊκή συνάντηση τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στο Νιούπορτ του Βελγίου, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 2017 Laser 4.7 (Youth World Championships). Το Παγκόσμιο ξεκινά την Κυριακή 16 και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και συγκεντρώνει επίσης μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον και συμμετοχές που συνήθως φθάνουν τις 300.
Μέχρι τότε, ο Στάθης Τσάμης όπως προαναφέραμε συνεχίζει να δουλεύει συστηματικά και ακατάπαυστα προκειμένου να βελτιώνεται συνεχώς. Οι προπονήσεις του γίνονται στην Αθήνα υπό το βλέμμα ενός γνώριμου προσώπου. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Βεργινάδη, πλέον προπονητή κι άλλοτε παγκόσμιου πρωταθλητή και πανελληνιονίκη, ο οποίος ξεκίνησε την ιστιοπλοϊκή καριέρα του από τον ΝΑΣ Καλαμάτας Αίολος και έχει αναλάβει να βοηθήσει τον νεαρό συντοπίτη του να χτίσει μια ισχυρή βάση και βήμα-βήμα να διεκδικήσει ένα λαμπρό ιστιοπλοϊκό μέλλον…

Σ. Τριάντου

672 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply