ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί σκότωσε τη μονάκριβη κόρη του και αυτοκτόνησε ο 59χρονος από τη Μεσσήνη

0

Σοκαρισμένο  το πανελλήνιο, από την οικογενειακή τραγωδία στην πόλη της Μεσσήνης, όπου στις 7:20 το πρωί, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 59χρονος Χρήστος Τσάκας, πυροβόλησε τη μονάκριβη κόρη του Βαλεντίνα, λίγο πριν ξυπνήσει να πάει στο Σχολείο και μετά αυτοπυροβολήθηκε!
Ο παιδοκτόνος, φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά και όχι μόνο, προβλήματα τον τελευταίο καιρό, καθώς ήταν άνεργος. Συγγενείς και φίλοι, έκαναν λόγο για έναν υπερήφανο άνθρωπο, ο οποίος δε δεχόταν βοήθεια και είχε τελευταία κλειστεί στον εαυτό του! Πριν λίγα χρόνια, έχασε τη σύζυγό του, με την οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπημένοι και προσπαθούσαν απεγνωσμένα να κάνουν παιδί. Μάλιστα, η Ανθούλα είχε υποβληθεί στη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης 11 φορές, μέχρι να γίνει το… θαύμα και να γεννηθεί η Βαλεντίνα, την οποία και οι δύο γονείς της λάτρευαν!

egklhma-3
Η άτυχη μητέρα, δεν κατάφερε να χαρεί το θείο δώρο της γέννησης της Βαλεντίνας, καθώς προσβλήθηκε από καρκίνο και έχασε τη μάχη για τη ζωή, αφήνοντας ορφανή τη μικρή που μεγάλωνε αποκλειστικά με τον πατέρα της! Συγγενείς, φίλοι και γείτονες, έκαναν λόγο για έναν πατέρα υπόδειγμα, ο οποίος λάτρευε την κόρη του και δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα! Τα προβλήματα όμως δεν άργησαν να έρθουν…
Κάποιοι συγγενείς της άτυχης Ανθούλας, σύμφωνα με αναφορές ανθρώπων που γνώριζαν την οικογένεια, θεώρησαν υπεύθυνο για την αρρώστια και το θάνατο της μητέρας, το σύζυγό της, καθώς για να γεννήσουν τη μικρή υπεβληθεί αρκετές φορές σε ορμονοθεραπεία, στο πλαίσιο των εξωσωματικών και ήθελαν να πάρουν το παιδί! Μάλιστα, για μικρό διάστημα η Βαλεντίνα φέρεται να είχε μείνει μακριά από τον πατέρα της, τον οποίο ωστόσο, όπως κι εκείνος, ζητούσε επίμονα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Μεσσήνη.

ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ… ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ!
Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Φ» και βάση των όσων συζητούσε με φίλο του, που ζει στην περιοχή ο Χρήστος Τσάκας, είχε γίνει ξανά τέτοια συζήτηση με τον πατέρα να μην μπορεί να δεχτεί το ενδεχόμενο αυτό! Κάποια γυναίκα μάλιστα, από το συγγενικό περιβάλλον της μητέρας, είπε πως ο Χρήστος είχε απειλήσει πως αν του πάρουν το παιδί, θα το σκοτώσει και θα σκοτωθεί! Αυτό, επιβεβαίωσε ουσιαστικά με δήλωσή του και ο νονός του παιδοκτόνου και αυτόχειρα! «Τρόμαξαν να αποκτήσουν το παιδί αυτό, εγώ τον έχω βαφτίσει τον Χρήστο, τον είδα μια ημέρα πριν και ήταν κάπως ταραγμένος, ενώ το ίδιο βράδυ πριν το μοιραίο περιστατικό, πήγε στο γιό μου να κουρευτεί και του είπε πως δεν ήταν καλά ψυχολογικά, όμως δε φαινόταν πως θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο! Το λάτρευε το παιδί και δεν άντεχε να το πάρουν άλλα χέρια, γι’ αυτό το πήρε μαζί του», είπε χαρακτηριστικά χθες, λίγο μετά το τραγικό συμβάν ο νονός του Χρήστου Τσάκα, ενώ η πρώτη ξαδέρφη της μητέρας, Ευγενία Λυμπεροπούλου ανέφερε πως τελευταία, κρατούσε π’ όλους αποστάσεις. egklhma-4«Είχε απομακρυνθεί απ’ όλους μας τον τελευταίο καιρό, τον είχα δει τυχαία πριν λίγες μέρες τον ρώτησα γιατί χάθηκε και του είπα να έρθει στο σπίτι, όμως δεν παρουσιάστηκε. Κρατούσε αποστάσεις! Είχε ταλαιπωρηθεί η ξαδέρφη μου να το φέρει στον κόσμο αυτό το παιδί, είχε κάνει 11 εξωσωματικές», είπε η κα Λυμπεροπούλου, ενώ όλοι επιβεβαίωσαν πως η Βαλεντίνα λάτρευε τον πατέρα της και εκείνος την μονάκριβη κόρη του. «Έλεγε συνεχώς, ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς μου…», έλεγαν με «πνιγμένα» λόγια οι γείτονες που παρακολουθούσαν έκπληκτοι την τραγική εξέλιξη. «Ο Χρήστος είχε αδυνατήσει τελευταία, τον είδα στο φούρνο και τον ρώτησα αν ήταν καλά και αν είχε οικονομικό πρόβλημα και δεν απάντησε, είπε μάλιστα ότι στο παιδί οι συγγενείς της γυναίκας του προσέφεραν ό,τι μπορούσαν! Είχε μείνει άνεργος, δούλευε στα μηχανήματα του Δήμου όταν ήταν δήμαρχος ο Αναστασόπουλος, έπειτα δεν ξαναδούλεψε… Ήταν πολύ υπερήφανος και όταν είπαμε να προσφέρουμε χρήματα στην κηδεία της γυναίκας του, δεν ήθελε! Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έκανε πάρτυ στα γενέθλια του παιδιού που είχε γεννηθεί στις 6 Μαΐου και είχα καταλάβει ότι δυσκολεύεται, όμως δε δεχόταν βοήθεια. Οι συγγενείς της γυναίκας του νομίζουν πως ευθυνόταν για το θάνατό της, επειδή έκανε πολλές εξωσωματικές και κάποια φορά που είπαν τα αδέρφια της Ανθούλας να πάρουν τη μικρή, μου έλεγε ο Χρήστος, «εγώ αν μου πάρουν το παιδί, θα το σκοτώσω και θα σκοτωθώ», ανέφερε με νόημα συγγενής της άτυχης μητέρας!

ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 9ΧΡΟΝΗ…
Η είδηση του θανάτου της Βαλεντίνας, μιας πολύ καλής μαθήτριας και ενός εξαίρετου παιδιού, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Μεσσήνης, σύμφωνα με μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. «Εγώ πήγα το πρωί στο διευθυντή και έμαθα πως μέχρι τις 9 το βράδυ τη Βαλεντίνα, την κρατούσε η κυρία που την πρόσεχε! Το πρωί που πήγε να την πάρει για να την πάει στο Σχολείο, ο πατέρας δεν της άνοιγε και πήγε στο διευθυντή. Όταν έμαθαν τι είχε συμβεί δεν μπορούσαν να το πιστέψουν!

egklhma-5

Οι δασκάλες λιποθύμησαν, έκλαιγαν, πραγματικό δράμα! Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε δώσει κάποιοι δικαίωμα, δεν είχε αφήσει… κάτι να καταλάβουμε στο Σχολείο, το υπερλάτρευε το παιδί του και αυτή το ίδιο, ήταν καλό παιδί και καλή μαθήτρια», δήλωσε η μητέρα, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ το ότι επρόκειτο για έναν ήσυχο και καλό άνθρωπο, ο οποίος λάτρευε το παιδί του και είχε δώσει όλο του το βάρος σε αυτό, από τότε που έχασε τη γυναίκα του έκαναν λόγο και άλλοι κάτοικοι της περιοχής και γείτονες, στην οδό ζωοδόχου Πηγής στη Μεσσήνη.

Leave a Reply