ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρεμιέρα προβολών αύριο στη Νέα Υόρκη για την «Δική μας Μαρία Κάλλας»

0

ΓΕΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΔΑΝΑ

ΜΕ πολλά όνειρα και προσδοκίες ξεκίνησε αύριο το ταξίδι και η πρώτη περιοδεία προβολών του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Μαρία Κάλλας» στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά.
Οι προβολές αρχίζουν αύριο από τη Νέα Υόρκη και θα ολοκληρωθούν στο Τορόντο, ενώ στα ενδιάμεσα των προβολών η αποστολή θα επισκεφτεί Ελληνικά Σχολεία και θα μιλήσει με τους μαθητές στο Σικάγο και στο Μόντρεαλ.
kalas-usa-2
Στην αποστολή που θα ολοκληρώσει το έργο της και θα επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη στις 5 Απριλίου, συμμετέχουν εννέα άτομα με αρχηγό τον πρόεδρο της Ένωσης Φίλων «Μαρία Κάλλας» Φίλλιπο Μπάμη ο οποίος συνοδεύεται από το σκηνοθέτη της ταινίας Μπάμπη Τσόκα, τον παραγωγό του Stoudio Kalamata Φώτη Κουτρουμπή, τον Παναγιώτη Μίντζια και την Κέλλυ Μακροπούλου που ενσαρκώνουν ρόλους στην ταινία, τον Γραμματέα της Αμφικτυονίας Παναγιώτη Μπαζίγο και τις Ρούλα Μπάμη, Ευθυμία Χριστοπούλου και Δήμητρα Δασκάλου-Χριστοπούλου.
Κατά την αναχώρηση της ομάδας ο σκηνοθέτης της ταινίας Μπάμπης Τσόκας μίλησε παραγωγό του Stoudio Kalamata Φώτη Κουτρουμπή, σχετικά με τις προσδοκίες που υπάρχουν: «Πάμε στην Νέα Υόρκη για να παρουσιάσουμε την ταινία μας, εκεί θα συναντήσουμε την ομογένεια, μας περιμένουν με μεγάλη χαρά, κι ελπίζουμε να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία. tsokas-skhnothetis
Ελπίζω να πάνε όλα καλά όχι μόνο στην Νέα Υόρκη αλλά και στις άλλες πόλεις: Σικάγο, Βοστώνη, Μόντρεαλ και Τορόντο όπου νομίζω πως με την ταινία μας «Η δική μας Μαρία Κάλλας» θα «κλείσει» το κινηματογραφικό φεστιβάλ!»
Από τη μεριά του, ο γραμματέας της Αμφικτυονίας Παναγιώτης Μπαζίγος είπε: «Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή και θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ομογένεια μας περιμένει στην Αμερική και στη συνέχεια θα συνεχίσουμε στην Ελλάδα.»
Ο γιατρός κ. Μίντζας μέλος κι αυτός της αποστολής κατά την αναχώρηση της ομάδας δήλωσε: «Τα όνειρά μας πραγματοποιούνται επιτέλους! Θα προβληθεί στη Νέα Υόρκη και τις άλλες πόλεις της Αμερικής. Ελπίζω να έχουμε καλή επιτυχία!»
Την αισιοδοξία της εξέφρασε τέλος, η Κέλλυ Μακροπούλου: «Ξεκινάμε, είμαστε αισιόδοξοι. Θα μεταφέρουμε την ελληνική φλόγα στη Νέα Υόρκη και στις υπόλοιπες πόλεις της Αμερικής και του Καναδά για να ζεστάνουμε τον χιονισμένο Βορρά της Αμερικής!»

kalas-usa-3
ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Η πρώτη προβολή και ουσιαστικά η πρεμιέρα θα γίνει αύριο στις 14:00 τοπική ώρα στο «Σταθάκειο» Ίδρυμα της Νέας Υόρκης. Την οργάνωση έχουν αναλάβει ο Μεσσηνιακός Σύλλογος «Ο Αριστομένης» με τον πρόεδρό του Σταύρο Γιαννόπουλο και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Νέας Υόρκης (Federation Of Hellenic Societies Of Greater New York).
● Η δεύτερη προβολή έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου στο «Skokie Theater» στο Σικάγο (18:30 τοπική ώρα), όπου την οργάνωση έχουν αναλάβει ο Μεσσηνιακός Σύλλογος Νέο Κύμα του Σικάγου («Neo Kyma Messinias») και η Ελληνική Εταιρεία διοργάνωσης Ελληνικών Φεστιβάλ Κινηματογράφου Filmhellenes.
● Στη Βοστώνη θα πραγματοποιηθούν η τρίτη και τέταρτη προβολή του ντοκιμαντέρ και συγκεκριμένα στο «Maliotis Cultural Center» την Κυριακή 26 και την Τρίτη 28 Μαρτίου και τοπική ώρα 16:00 και 19:00 αντίστοιχα, όπου την οργάνωση έχουν αναλάβει η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Federation of Hellenic American Societies of New England) μαζί με το «Maliotis Cultural Center»
● Στο Théätre Rialto του Μοντρεάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου και τοπική ώρα 15:30 η πέμπτη προβολή. Συγκεκριμένα η ταινία θα προβληθεί την τελευταία ημέρα του Ελληνικού Φεστιβάλ κινηματογράφου του Μοντρεάλ. Την οργάνωση έχουν αναλάβει η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά (Panmessenian Federation Usa-Canada) με συντονίστρια την Κατερίνα Σάμπαλη, την Αδελφότητα Μεσσηνίων Καναδά (Messinian Brotherhod Of Canada) και την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ (Hellenic Community Of Greater Montreal).
● Τη Δευτέρα 3 Απριλίου και τοπική ώρα 19:30 η έκτη προβολή θα πραγματοποιηθεί στο «Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο» του Τορόντο,. Την οργάνωση έχουν αναλάβει η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά (Panmessenian Federation Usa-Canada), το Ελληνικό Γενικό Προξενείο του Τορόντο και η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο (Greece Commounity Of Toronto).

Leave a Reply