ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα «Cosmos» για τους αγώνες σκυταλοδρομίας «Messinia Street Relays» του ΑΟΑκρίτα

0

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΡΤΩ
…Στις 22 Ιουλίου του 2012, στην Πάρο, κάποιος δεν σεβάστηκε τη ζωή της 17χρονης τότε Μυρτώς, της επιτέθηκε γιατί ακριβώς «του άρεσε», τη βίασε, τη χτύπησε βάναυσα και την άφησε μόλις μια ανάσα πριν τον θάνατο σε έναν βράχο, πλημμυρισμένη στα αίματά της σε σημείο όπου οι φωνές της δεν ακούστηκαν ποτέ όσο μακριά χρειαζόταν για να έρθει η λύτρωση…trexo-gia-thn-myrto-2 Η απίστευτη περιπέτεια της συγκλόνισε τότε το πανελλήνιο, έκτοτε όμως έχουν περάσει πέντε χρόνια, τα φώτα έχουν σβήσει, οι κάμερες έκλεισαν, ο δράστης …τιμωρήθηκε, ο αγώνας όμως που δίνει καθημερινά η Μυρτώ συνεχίζεται εξίσου οδυνηρός! Στα 19 της χρόνια πλέον, η Μυρτώ, έχοντας στο πλευρό την οικογένεια της, παλεύει καθημερινά για μια μικρή βελτίωση, για λίγη καλυτέρευση, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μέσω ειδικών θεραπειών στο κέντρο Animus Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Λάρισα, όπου φιλοξενείται η Μυρτώ από τότε που επέστρεψε από την Βοστώνη…

Η Μεσσηνία στο πλευρό της Μυρτώς

Μια ακόμη ανθρώπινη πρωτοβουλία του τμήματος στίβου του Αθλητικού Ομίλου Ακρίτας Καλαμάτας αφορά στην στήριξη της 19χρονης πλέον Μυρτούς, που πριν από πέντε χρόνια άρεσε …στον λάθος άνθρωπο! Έτσι και προανήγγειλε προ ημερών την διοργάνωση των αγώνων σκυταλοδρομίας με την επωνυμία «Messinia Street Relays».
Οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη στα καταστήματα «Cosmos» στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Θυμίζουμε πως οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην παραλία Καλαμάτας την Κυριακή 2 Απριλίου και συγκεκριμένα στον χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort και σκοπός της όλης εκδήλωσης πέρα από την αθλητική διάσταση βεβαίως, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός φορητού μηχανήματος οξυγόνου που η νεαρή Μυρτώ έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη.
Το κόστος συμμετοχής είναι 3,00 ευρώ το άτομο. Η φυσική παρουσία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την στήριξη της εκδήλωσης αυτής και όσοι επιθυμούν να συμβάλουν δίχως να τρέξουν, μπορούν δηλώνοντας απλά συμμετοχή!
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί μπλουζάκι αναμνηστικό του αγώνα με κεντρικό σύνθημα «τρέχω για την Μυρτώ…», ενώ στους τερματίσαντες του αγώνα θα απονεμηθεί επίσης αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι αγώνες σκυταλοδρομίας Messinia Street Relays έχουν την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και πολλών επαγγελματιών της πόλης.
trexo-gia-thn-myrto-1

Leave a Reply