ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις απαρχές μιας νέας εποχής για το Motocross… σε ενθουσιώδες κλίμα τα εγκαίνια του Αθλητικού Πάρκου!

0

● ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
● ΠΑΝ. ΠΑΤΣΙΛΙΒΑΣ: «ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ «ΣΠΙΤΙ» ΜΑΣ»
● ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΝΕΑ εποχή για το Μotocross στη Μεσσηνία σηματοδότησαν τα εγκαίνια του Αθλητικού Πάρκου Motocross που έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων της αγωνιστικής μοτοσικλέτας.
Αν και δεν κόπηκε κορδέλα, παρόλα αυτά το «σπίτι» του Motocross στην Καλαμάτα έκανε την δική του πρεμιέρα και μπαίνει για τα καλά στον αθλητικό και τουριστικό χάρτη της χώρας, αφού με τις κατάλληλες και απαραίτητες βελτιώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, θα μπορεί να «στρώσει κόκκινο χαλί» και να φιλοξενήσει σημαντικούς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό άλλωστε είναι και το επόμενο βήμα των νυν διοικούντων και των απλών μελών του Αθλητικού Σωματείου της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. χάρη στις άοκνες προσπάθειες των οποίων το όνειρο έλαβε σάρκα και οστά, αφήνοντας από τη μεριά τους μεγάλη παρακαταθήκη για το άθλημα στην περιοχή μας.
Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με ομιλίες και βραβεύσεις και την κοπή της βασιλόπιτας (την οποία έφτιαξε η σύζυγος του ταμία του σωματείου), το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα κράνος προσφορά του καταστήματος «Moto Νίκας» και ένα δώρο από την εταιρία KTM Hellas. Ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. Παναγιώτης Πατσιλίβας καλωσόρισε τους πολλούς υποστηρικτές και φίλους αλλά και τους 40 οδηγούς που με την φυσική τους παρουσία και μόνον ιδίως όμως με τις θεαματικές κούρσες τους στην προπόνηση που έγινε, έδωσαν μια ιδέα όσων μπορούν να γίνουν στο μέλλον!
Εξίσου σημαντική η παρουσία του μέλους του σωματείου και της Επιτροπής Μotocross της ΑΜΟΤΟΕ, Νικόλαος Τσαγκλάς υπεύθυνος διεκπεραίωσης όσων λεπτομερειών απομένουν για την ολοκλήρωση και ασφάλιση της διαδρομής ώστε να μπορεί να διοργανώνει αγώνες. Επίσης το παρόν έδωσε ο επίσημος οδηγός της KTM HELLAS και ένας εκ των κορυφαίων της χώρας τα τελευταία χρόνια, Γεώργιος Ηλιόπουλος. Μάλιστα ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πίστα και γενικότερα τον χώρο.
Στην εκκίνηση –επίδειξη ακολούθησε και ουσιαστικά εγκαινίασε την πίστα συμμετείχαν 12 οδηγοί, οι οποίοι με την ικανότητα τους τόσο στην γρήγορη οδήγηση όσο και με τα άλματα τους συνάρπασαν τους θεατές, φίλους της μοτοσυκλέτας που βρέθηκαν στην πίστα, στο νέο Αθλητικό Πάρκο Motocross.

Θαν. Βασιλόπουλος: «Ο μηχανοκίνητος
αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για τον τόπο μας»

Την εκκίνηση έδωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Βασιλόπουλος ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε πως μια αναξιοποίητη περιοχή απέκτησε αξία χάρη στις μεγάλες προσπάθειες των ανθρώπων της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. και φυσικά την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας. θυμίζουμε πως το 2013 ο Δήμος Καλαμάτας παραχώρησε με χρησιδάνειο για 20 χρόνια το χώρο 57.560 στρεμμάτων στη ΛΕΜΟΚΑ, η οποία με μεγάλο προσωπικό κόστος ανέλαβε να φτιάξει από την αρχή την πίστα που σήμερα βρίσκεται στην περιοχή Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.
Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «Είναι πάρα πολύ μεγάλη η προσπάθεια που έχει κάνει το Δ.Σ. της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. και τα μέλη της που κατάφεραν μια απαξιωμένη περιοχή με πολύ κόπο, μεράκι και τη στήριξη του Δήμου να την μετατρέψουν σε αθλητικό κέντρο. Πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό.
Εμείς σαν Δήμος οφείλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους βάζοντας προτεραιότητες, είναι πολύ σημαντικό να έρθει εδώ το νερό, ενδεχομένως να προσαρμόσουμε και το δρόμο και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι πάρα πολύ σημαντικός για τον τόπο μας, άλλωστε ο μοτοσικλετισμός σημαίνει τρόπος ζωής, προσφορά στο συνάνθρωπο, συγκεκριμένοι κανόνες ασφαλείας.
Να είναι καλά τα παιδιά και να είναι γεροί!»
Με την συνδρομή του δήμου λοιπόν αναμένονται βελτιώσεις τόσο στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στην πίστα ενώ μεγάλης σημασίας είναι και η παροχή νερού στο αθλητικό κέντρο.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκη και ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος, Χάρης Βγενής.

Παν. Πατσιλίβας: «Να διαφυλάξουμε
τον χώρο ώστε όλοι μαζί
να απολαμβάνουμε το «σπίτι» μας»

Ο πρόεδρος της ΛΕΜΟΚΑ Παναγιώτης Πατσιλίβας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμο για την παραχώρηση του χώρου αλλά και των μηχανημάτων για τις εργασίες, τον εργολάβο κ. Τσερπέ, τον Θανάση Βασιλόπουλο και όλους τους επιχειρηματίες και φίλους της μοτοσυκλέτας που στήριξαν την μεγάλη αυτή προσπάθεια:
«Σας καλημερίζω από το αθλητικό Πάρκο μοτοσυκλέτας, νοιώθω τιμή ως πρόεδρος να εκπροσωπώ τα μελή και τους αθλητές του Σωματείου ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή, με σωστές προδιαγραφές αθλητικό χώρο στην περιοχή της Καλαμάτας που τόσο πολύ έλειπε , όχι μόνο για τους χομπίστες αναβάτες αλλά και για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημα της μοτοσυκλέτας! Έναν χώρο που μας παραχωρήθηκε επί δημαρχεία Νίκα, και μόνο για αυτό σας ευχαριστούμε πραγματικά.
Σε μια εκπληκτική περιοχή που πλέον αναβαθμίζεται, δημιουργήθηκε ένας χώρος που βεβαίως ακόμη θέλει αρκετή δουλειά ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες, όμως για την προπόνηση των αθλητών είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Το μόνο που λείπει είναι η σύνδεση με το νερό (ΔΕΥΑΚ) ώστε να μπορεί να βρέχεται η διαδρομή για να μην είναι επικίνδυνη με την σκόνη καθώς και διαφορές μικρές εργασίες/ πινελιές….
Αλλά αυτά, πλέον είναι εφικτά, αυτό που δεν ήταν στο χέρι μας για λόγους αυτονόητους ήταν τα 3200 χώμα που απαιτούνταν ώστε να δημιουργηθεί η αγωνιστική διαδρομή και σε αυτό το κομμάτι μεγάλη στήριξη υπήρξε από τον εργολάβο του έργου του Περιφερειακού Δρόμου Ηλία Τσερπέ, τον όποιο ευχαριστούμε για την υποστήριξή του με βαρέως τύπου μηχανήματα αλλά και την μεταφορά όλου αυτού του όγκου χώματος. Να ευχαριστήσω βεβαίως όσους επιχειρηματίες της πόλης πίστεψαν σε αυτό έργο και μας βοήθησαν πριν καλά -καλά ετοιμαστεί και μας στήριξαν σε μεγάλο αυτό εγχείρημα. Όπως και τον Φιλανδριανό Γεώργιο που επίσης βοήθησε με τα μηχανήματά του και φυσικά τα παιδιά του Σωματείου που τόσες και άλλες τόσες φορές, ερχόμασταν κατά καιρούς για να βάλουμε το λιθαράκι μας σε διάφορες εργασίες.
Τέλος θα αναφερθώ λίγο στην λειτουργία του χώρου. Απαιτείται όσοι έρχονται να σέβονται τον χώρο και να ακούν τις συμβουλές του έκαστου υπευθύνου. Πρέπει να διαφυλάξουμε το επίπεδο αυτού του χώρου και την ομαλή λειτουργία του, ώστε όλοι μαζί να μπορούμε να απολαμβάνουμε το «σπίτι» μας και διατηρώντας όπως πρέπει να μπορούμε να κάνουμε σωστά τις προπονήσεις μας…
Σας ευχαριστώ όλους και όλες, που παραβρεθήκατε στην εκδήλωσή μας, μια ημέρα «ορόσημο» για τον αθλητισμό με μοτοσυκλέτα στη Μεσσηνία και στην Καλαμάτα κι ελπίζω στο μέλλον να γιορτάσουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και επιτεύγματα, σε συλλογικό, αγωνιστικό και κοινωνικό επίπεδο…»
Τέλος, ο κ. Πατσιλίβας ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις: «Oops Cafe», Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος, Ιδ. ΚΤΕΟ Autovision, Kostopoulos είδη ζαχαροπλαστικής, «Ωμέγα» ρύζια-όσπρια, Χωματουργικές Εργασίες Φιλανδριανός, συνεργείο αυτοκίνητων Παναγόπουλος Άγγελος, που στέκονται στο πλευρό της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. και η συμβολή τους ήταν κομβική για την ολοκλήρωση της πίστας.

Οι βραβεύσεις

Παράλληλα έγιναν οι απονομές στους αθλητές του σωματείου που διακρίθηκαν την περσινή αγωνιστική περίοδο στα πρωταθλήματα Scramble και Μotocross όπου το μεσσηνιακό «άρωμα» ήταν έντονο!
Πρώτος τιμήθηκε ο Ανδρέας Θεοδώρου για την 2η θέση της S1 στο πρωτάθλημα Scramble, για την 3η θέση στην S2 επίσης στο πρωτάθλημα Scramble τιμήθηκε ο Αθανάσιος Μούγιος όπως και ο Ευάγγελος Μπουρίκας που κατατάγηκε στην 4η θέση της S2.
Με τη σημαία της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. αγωνίστηκε και ο Γιώργος Σπύρης, ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος και στην MX2 κατηγορία. Επίσης, στην MX1 κατηγορία του Πρωταθλήματος Ν. Ελλάδος, την 5η θέση κατέλαβε ο Ευάγγελος Μπουρίκας.
Την 4η θέση στην κατηγορία MX65 του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος κατέλαβε o νεαρός Παναγιώτης Τενέντες, δεν ήταν παρόν.
Τους ανωτέρω αθλητές βράβευσαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Αθλητικού Σωματείου ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ., που σε συλλογικό επίπεδο να θυμίσουμε πως τη σεζόν που πέρασε κατέλαβε την πρώτη θέση της βαθμολογίας Σωματείων στο πρωτάθλημα Scramble.


Σίσσυ Τριάντου

1,464 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply