ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποθεώθηκε «Η δική μας Μαρία Κάλλας» στη νέα Υόρκη και συνεχίζονται οι προβολές σε Αφρική και Καναδά

0

Στην κατάμεστη αίθουσα του Σταθάκειου Κέντρου της Αστόρια της Νέας Υόρκης αποθεώθηκε η ταινία “Η δική μας Μαρίας Κάλλας”, του Μπάμπη Τσόκα, στην προχθεσινή πρεμιέρα.
Η παρουσία και συμμετοχή Ομογενών και Αμερικανών, μεταξύ των οποίων άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ακόμα και όρθιοι παρακολουθούσαν κατανυκτικά την προβολή χωρίς να ακούγεται ο παραμικρός ψίθυρος ώσπου, όλη η κατάνυξη που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της ταινίας στο τέλος ξέσπασε σε ένα πηγαίο, ρυθμικό χειροκρότημα καθώς περνούσαν από την οθόνη οι τίτλοι τέλους με όλους τους συντελεστές…. Μόλις άνοιξαν τα φώτα τα μάτια όλων ήταν βουρκωμένα.kallas-maria-3

Η εθελοντική προσφορά Μεσσήνιων Ελλήνων και Ομογενών και φίλων στα γυρίσματα ήταν καταλυτική για την επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος. Η υποδοχή και φιλοξενία της ομογένειας μνημονεύτηκε από τον σκηνοθέτη και αναγνωρίστηκε από την ομάδα στις σύντομες αλλά περιεκτικές ομιλίες που ακολούθησαν την προβολή. Οι συντελεστές και τα μέλη του Συλλόγου «ο Αριστομένης» της Νέας Υόρκης κλήθηκαν στη σκηνή, όπου χειροκροτήθηκαν και απονεμήθηκε στον καθένα ξεχωριστά από ένα καλαματιανό μεταξωτό μαντίλι, ως σύμβολο του νήματος ελληνισμού καθώς και ένα ευχαριστήριο αναμνηστικό. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όπου τα δύο μικρά κορίτσια που ενσαρκώνουν την Μαρία Κάλλας, μετά το κάλεσμα του σκηνοθέτη, υποκλίθηκαν στο κοινό τους.
kallas-maria-5

Η ταινία, κατά κοινή ομολογία, θριάμβευσε καθώς παρουσίασε τον άγνωστο ψυχικό κόσμο, στο ευρύ κοινό, της Μαρίας Κάλλας. Η παρακολούθηση της καλλιτεχνικής πορείας της κορυφαίας σοπράνο του λυρικού θεάτρου ανέσυρε στην επιφάνεια τον συναισθηματικό της κόσμο και γνωρίσαμε όσα έκρυβε η ψυχή της. Αυτό το οφείλουμε στην ευαισθησία και τη μελέτη του σκηνοθέτη, ο οποίος κατάφερε να παρουσιάσει με απλό τρόπο τα βιώματα της Μαρίας Κάλλας, αιτιολογώντας την άρρηκτη σύνδεση των επαγγελματικών και προσωπικών επιλογών της Ελληνίδας, που η ζωή της ταυτιζόταν με την τραγική πορεία των ηρωίδων που ερμήνευσε. Επαινετικά ήταν και τα σχόλια του κοινού για τη Μυρτώ Καμβυσίδη που ερμήνευσε πιστά της Μαρίας Κάλλας.
Οι προβολές συνεχίζονται στις 22 Μαρτίου στο Σικάγο, στις 26 και 28 Μαρτίου στη Βοστώνη, στις 2 Απριλίου στο Μόντρεαλ και στις 3 Απριλίου στο Τορόντο. Η ομάδα που συνοδεύει την ταινία ελπίζει σε ανάλογη ανταπόκριση από το ελληνικό και αμερικάνικο κοινό. Ωστόσο τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της ταινίας, θα μάθετε μόνο όταν θα την δείτε.
kallas-maria-1
Οι φωτογραφίες είναι του Φώτη Κουτρουμπή και του MGTV USA Κ

Leave a Reply