ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόνο… οι κατσαρόλες και τα ρούχα θα γλιτώνουν από τις κατασχέσεις!

0

Μόνο οι… κατσαρόλες, τα ρούχα και τα εσώρουχα γλιτώνουν από τις κατασχέσεις, οι οποίες θα «τρέχουν» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες, σύμφωνα με εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία αποσαφηνίζει τις αλλαγές στις διαδικασίες επιβολής των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης!
Ο προβληματισμός είναι κάτι περισσότερο από έντονος καθώς ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου παραμένει πάνω από τα 4,1 εκατομμύρια και ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων μπορούν να επιβληθούν κατασχέσεις- πλειστηριασμοί, πρέπει να αυξηθεί κατά περίπου 100.000 βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων.
Το πρώτο που προκαλεί αίσθηση και φυσικά έντονο προβληματισμό, είναι η επισήμανση ότι από τις κατασχέσεις γλιτώνουν μόνο τα απολύτως αναγκαία(!!!). Ειδικότερα, ορίζεται πως καταργούνται κατηγορίες ακατάσχετων με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από την κατάσχεση πλέον τα πράγματα που είναι απολύτως απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του, και προκειμένου για πρόσωπα που με την προσωπική τους εργασία αποκτούν, όσα τους χρειάζονται για να ζήσουν και πράγματα που είναι απαραίτητα για την εργασία τους!

Leave a Reply