ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα τμήματα και εξειδίκευση στον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα για τους Μεσσήνιους που… διψούν για γνώση!

0

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες της άνθησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πάρα πολλούς χρήστες να δημοσιεύουν χωρίς ενδοιασμό προσωπικά δεδομένα, τα οποία είναι ορατά, όχι μόνο από τους «φίλους» τους, αλλά και από οποιονδήποτε άλλο χρήστη. Η πολύ μεγάλη δυναμική αυτών των μέσων αντικατοπτρίζεται από τον τεράστιο αριθμό χρηστών με «βασιλιά» το Facebook, στο οποίο –και όχι μόνο- οι περισσότεροι κοινοποιούν σχεδόν τα πάντα όσον αφορά την προσωπική τους ζωή, χωρίς δεύτερη… σκέψη. Κι όμως, τα ζητήματα που αφορούν στη «σκοτεινή» πλευρά της ευρείας υιοθέτησής τους δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά και δεν έχουν συζητηθεί ακόμα σε μεγάλη κλίμακα. Σε αυτά και διάφορα ακόμη ζητήματα, γύρω από το Facebook, το twitter και το instagram, θα αναφερθούν απόψε ειδικοί επιστήμονες σε εκδήλωση στην Καλαμάτα.

kek

Την εκδήλωση στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος του διοικητηρίου, διοργανώνει στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς του, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όπως ενημέρωσης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Διευθυντής του Παναγιώτης Τζαβάρας. «Είναι μια ημερίδα υψηλού επιπέδου που γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την ημερίδα, θα προλογίσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ κεντρικοί ομιλητές μεταξύ άλλων θα είναι ο τ. Πρύτανης του Καποδιστριακού και βουλευτής Επικρατείας ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Θεολόγου και ο καθηγητής Φιλοσοφίας Στέλιος Σπυρίδων και ο αν. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας και συνέχισε. «Το ΚΕΚ, προσπαθεί με μια σειρά τέτοιες εκδηλώσεις, επιστημονικές ημερίδες δηλαδή, να καλύψει ένα κενό που υπήρχε σε αυτόν τον τομέα. Πλέον, είμαστε ένας μεγάλος φορέας δια βίου μάθησης, ίσως ο σημαντικότερος σε επίπεδο Περιφέρειας και θα ήθελα να τονίσω πως η ημερίδα αυτή, είναι ανοιχτή για το κοινό και οι συμμετέχοντες θα πάρουν και βεβαίωση παρακολούθησης», δήλωσε  κ. Τζαβάρας, ενώ στις καινοτομίες και τις νέες πρωτοβουλίες του δραστήριου Περιφερειακού ΚΕΚ αναφέρθηκε ο νόμιμος εκπρόσωπός του Αποστόλης Γκούνης.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΣΕ
ΠΟΛΛΕΣ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Το ΚΕΚ πρωτοπορεί, δίνοντας βαρύτητα σε τομείς που απ[απασχολούν ιδιαίτερα τους νέους και που μπορεί να στηρίξει ο νομός, στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν εκπαιδευτικές δράσεις για τα αγροτικά θέματα και κυρίως το ελαιόλαδο και τον τουρισμό, με τα τον κ. Γκούνη να ενημερώνει για τα σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου. «Θα πάμε σε πολλά χωριά και συγκεκριμένα σε Ανδρούσα, Στέρνα, Πεταλίδι, Κορώνη, Μεθώνη, Κορυφάσιο, Χώρα, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Δώριο και Καρδαμύλη, όπου θα πραγματοποιήσουμε ημερήσιο σεμινάριο στη γευσιγνωσία και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου. Όποιοι επιθυμούν, μπορούν να έρθουν και στην Καλαμάτα αργότερα, όπου  θα πραγματοποιηθεί ένα μεγαλύτερο σεμινάριο, μια εκδήλωση οι εργασίες της οποίας θα διαρκέσουν τρεις ημέρες», δήλωσε ο κ. Γκούνης, ο οποίος επεσήμανε πως το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου.

 

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ
ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οργανώνει σεμινάρια, οι συμμετέχοντες των οποίων μπορούν να αποκτήσουν την ιδιαίτερα χρήσιμη πιστοποίηση γνώσεων, στον τομέα του τουρισμού. «Ξεκινάμε τις διαδικασίες, ώστε κάποια από τα σεμινάρια που προγραμματίζουμε να τα πιστοποιήσουμε, να έχουμε τη δυνατότητα δηλαδή, να δίνουμε πιστοποίηση στους συμμετέχοντες, όπως συμβαίνει και με κάποια τμήματα των υπολογιστών», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κέντρου, ο οποίος μίλησε για ένα σπουδαίο σεμινάριο που βρίσκεται προ των πυλών. «Στο άμεσο μέλλον, σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο με τους barista, όσους απασχολούνται σε καφετέριες και ξενοδοχεία και σταδιακά να επεκταθούμε και στα υπόλοιπα τμήματα», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της διεκδίκησης όσον αφορά στη Σχολή Κρεοπωλών.

 

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΤΗ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ Η ΣΧΟΛΗ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ
Ένα αίτημα πολλών ετών, αφορά στη Σχολή Κρεοπωλών, καθώς χωρίς πιστοποίηση από το συγκεκριμένο τμήμα, δεν μπορεί κανείς να ανοίξει κρεοπωλείο ή να εργαστεί ως υπάλλληλος σε αυτό. «Έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω σ’ αυτό το κομμάτι και μετά από διεκδίκηση, περιμένουμε το θερινό τμήμα της Σχολής Κρεοπωλών στη Μεσσηνία, όπου η φοίτηση θα διαρκεί τρεις μήνες, δύο μήνες θεωρητικής κατάρτισης και ένα μήνα πρακτική σε κρεοπωλείο», ανέφερε ο κ. Γκούνης, ο οποίος ενημέρωσε και για τα νέα δεδομένα στο ΚΕΚ, στο οποίο έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα του θερινού εξαμήνου για 1.000 άτομα σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, στα οποία απασχολούνται 35 εκπαιδευτές!

 

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΚΕΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κυπαρισσία, λειτουργεί καινούριο εργαστήριο υπολογιστών, ενώ ξεκίνησε και το στήσιμο του εργαστηρίου e – learning για να γίνονται μαθήματα σε ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. «Ο περιφερειάρχης μάλιστα, σκοπεύει η δραστηριότητα αυτή, να επεκταθεί σε όλους τους νομούς», δήλωσε ο Αποστόλης Γκούνης, ο οποίος επεσήμανε πως η συμμετοχή σε όλα τα τμήματα είναι δωρεάν, ενώ ειδικά στη Μεσσηνία, όπου το ενδιαφέρον είναι έντονο, καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, ο οποίος φέτος ανήλθε σε 100.000 ευρώ.

 

Leave a Reply