ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεκαπέντε ομάδες στην σέντρα του 13ου πρωταθλήματος Παλαιμάχων

0

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Με δεκαπέντε ομάδες θα κάνει φέτος σέντρα το 13ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών για το 2017, που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.
Οι ομάδες παλαιμάχων που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής : ΑΕ Γαργαλιάνων, ΟΦ Θύελλα Παραλίας, Μεσσηνιακός Γ.Σ, Απόλλων Καλαμάτας, Α.Ο Ομόνοια, ΠΑΟ Πράσινα Πουλιά, ΑΟ Ασπροχώματος –ΠΑΟΚ, Ατρόμητος Πλατύ, ΑΟ Μεθώνης, ΑΟ Πύλου, ΑΟ Εθνικός Μελιγαλά, Πανιώνιος Καλαμάτας, ΑΠΣ Εράνη Φιλιατρών, Λογγά και Πάμισος.
Η έναρξη των αγώνων έχει οριστεί για την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.
Σύμφωνα με την προκήρυξη: «Η Επιτροπή Παλαιμάχων έχει το δικαίωμα να αναβάλλει αγώνες, καθώς και να προβεί σε αλλαγές ημερομηνιών και γηπέδων για ειδικούς και σοβαρούς λόγους.
Άρθρο 1. Δικαίωμα Συμμετοχής –Ηλικίες Ποδοσφαιριστών
1. Στο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων συμμετέχουν ομάδες Παλαιμάχων που οι αντίστοιχες ομάδες τους συμμετέχουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα ή στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ Μεσσηνίας
2. Στο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το έτος 1977 και προγενέστερα.
3. Ο αγώνας δεν θα αρχίζει εάν δεν έχουν δηλωθεί στο Φ.Α και δεν βρίσκονται στο γήπεδο με αθλητική περιβολή τουλάχιστον 12 ποδοσφαιριστές. Η υπαίτια ή υπαίτιες ομάδες θα έχουν τις συνέπειες που προβλέπει ο Κ.Α.Π για τη μη κάθοδο ομάδας στον αγώνα

Άρθρο 2. Διαιτησία
Οι διαιτητές θα ορίζονται με ευθύνη της διοργανώτριας.

Άρθρο 3. Διάρκεια Αγώνα

Η διάρκεια κάθε αγώνα θα είναι 70 λεπτά (σε δύο ημίχρονα των 35΄ λεπτών).

Άρθρο 4. Δελτίο Ατομικών Στοιχείων – Υγείας- Υποδήματα
1. Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή πριν την έναρξη κάθε αγώνα τα Δελτία Ατομικών Στοιχείων και Υγείας των Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών τους και θεωρημένη κατάσταση της δύναμης των ποδοσφαιριστών του Σωματείου από της ΕΠΣΜ.
2. Ο διαιτητής δεν επιτρέπει τη συμμετοχή Παλαίμαχου του οποίου δεν έχει προσκομισθεί το δελτίο ή δεν φέρει αυτό την απαιτούμενη ιατρική θεώρηση. Εάν η ομάδα επιμείνει στο να αγωνισθεί ο Παλαίμαχος ή οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές χωρίς τα παραπάνω δικαιολογητικά, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας και ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα ούτε υπό ανεπίσημη μορφή. Επίσης ο Διαιτητής δεν αρχίζει τον αγώνα εάν δε βρίσκονται με αθλητική περιβολή στο γήπεδο τουλάχιστον 12 ποδοσφαιριστές.
3. Σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται υποχρεωτικά με ποδοσφαιρικά υποδήματα πολύπατα, άλλως θα απαγορεύεται η συμμετοχή τους.

Άρθρο 5. Γενικές Διατάξεις

1. Για την επιβολή ποινών στους ποδοσφαιριστές ισχύουν τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.).
2. Οι αγώνες διεξάγονται υποχρεωτικά σε γήπεδα με χλοοτάπητα.
3. Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από αρμόδια επιτροπή της Ε.Π.Σ.Μ. Οι ενστάσεις όμως αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από το ανάλογο χρηματικό παράβολο ύψους εκατό ευρώ (€100), επί ποινή απαραδέκτου.
4. Με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, εξασφαλίζεται η παρουσία ιατρού αγώνα, η οποία καλύπτει και την αποζημίωση αυτού. Σε κάθε όμως περίπτωση μη προσέλευσης ιατρού, ο αγώνας δεν αρχίζει ούτε υπό ανεπίσημη μορφή και ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας.
5. Ορίζεται Παράβολο Συμμετοχής πενήντα ευρώ(50€) για κάλυψη εξόδων μετακίνησης διαιτητών
6. Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας η ομάδα θα αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα για τους υπόλοιπους αγώνες μέχρι τη λήξη του. Σε περίπτωση υποτροπής σε άλλη αγωνιστική περίοδο θα αποβάλλεται διαπαντός από το Πρωτάθλημα Παλαιμάχων.
Δικαίωμα ένστασης για πλαστοπροσωπία εκτός όσον αναφέρει ο Κ.Α.Π θα έχουν τα μέλη της Επιτροπής Παλαιμάχων και ο Εκπρόσωπος του κάθε σωματείου το όνομα του οποίου θα έχει γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Παλαιμάχων προ της έναρξης του Πρωταθλήματος με την υποβολή της Δήλωσης
7. Σε περίπτωση που ποδοσφαιριστής επιτεθεί σε διαιτητές, αντιπάλους, συμπαίκτες, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους έργω ή λόγω, θα αποβάλλεται μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και σε περίπτωση υποτροπής θα αποβάλλεται από τους αγωνιστικούς χώρους για ένα ημερολογιακό έτος.
8. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε δύο αγώνες, αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων.

Άρθρο 6. Αριθμός Ποδοσφαιριστών- Αλλαγές
1. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν πρέπει να έχουν στη δύναμή τους τουλάχιστον 20 δελτία ποδοσφαιριστών.
2. Στο Φύλλο Αγώνα θα πρέπει να αναγράφονται το πολύ μέχρι είκοσι (20) ποδοσφαιριστές, αλλά υποχρεωτικά τουλάχιστον δώδεκα (12), οι οποίοι πριν την έναρξη του αγώνα θα πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο μεμμε αθλητική περιβολή. Στην αρχική σύνθεση κάθε ομάδας θα αγωνίζονται ένδεκα (11) ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι μπορούν να γίνουν αλλαγή όλοι, όσες φορές ο προπονητής επιθυμεί, χωρίς διακοπή του αγώνα, οπωσδήποτε όμως με την άδεια του διαιτητή.

Άρθρο 7. Κατάταξη Ομάδων
1. Στο Πρωτάθλημα των Παλαιμάχων θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους των πέντε (5) ομάδων. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους για την ανάδειξη του Πρωταθλητή.
2. Στην πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας του Πρωταθλήματος θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια.

Άρθρο 8. Εκπροσώπηση Ομάδων
Κάθε ομάδα Παλαιμάχων θα πρέπει να ορίσει δύο εκπροσώπους (έναν τακτικό και έναν αναπληρωματικό) οι οποίοι θα συνεργάζονται με την επιτροπή Παλαιμάχων, θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις επί του Φύλλου Αγώνα όπως ορίζει ο ΚΑΠ, θα μετέχουν στις συγκεντρώσεις και συσκέψεις και θα είναι υπεύθυνοι για την παραλαβή αλληλογραφίας

Άρθρο 9. Κατάσταση της δύναμης των Ποδοσφαιριστών
Η κατάσταση της Δύναμης των Ποδοσφαιριστών θα πρέπει να κατατεθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Μ πριν την έναρξη των αγώνων

Άρθρο 10. Τελικές Διατάξεις
1. Για όλα τα ζητήματα των αγώνων έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) εκτός των ειδικών ρυθμίσεων που γίνονται με αυτή την προκήρυξη.

214 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply