ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: “Αλεξιπτωτιστές και κατσαπλιάδες στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας”

0

«ΔΙΑΒΑΣΑ σε μια ιστοσελίδα από τις πολλές που ασχολούνται με τα αθλητικά: «Αυτό που κατάφερε και έκανε φέτος η Μικτή Παίδων Μεσσηνίας είναι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό. Είμαστε περήφανοι που όλη η Ελλάδα μιλάει για το μικρό θαύμα της Μεσσηνίας. Έχασε στην διαδικασία των πέναλτι με 3-0 και αποκλείστηκε από την Ε.Π.Σ Αθηνών»!!!
Είναι φοβερό και κωμικοτραγικό μαζί όταν σε τρεις αράδες γράφονται τόσες ανακρίβειες. Είναι λογικό κάποια πράγματα να μην τα γνωρίζεις, μην τα γράφεις όμως πριν ρωτήσεις. Αλλά τι να περιμένεις από την Ελλάδα του σήμερα που ό,τι δηλώσεις είσαι. Ασχολούνται πολλοί με το να γράφουν στις ιστοσελίδες και στις εφημερίδες δηλώνοντας την ιδιότητα του δημοσιογράφου, χωρίς να έχουν έστω τις ελάχιστες τυπικές και στοιχειώδεις προς τούτο γνώσεις και ικανότητες.
Απορώ γιατί οι σοβαροί επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν αντιδρούν, και επιτρέπουν στους αλεξιπτωτιστές και κατσαπλιάδες του χώρου τους να αλωνίζουν.
Απαντώ λοιπόν στην παραπάνω ιστοσελίδα και σε όλους τους μαϊμού δημοσιογράφους ότι: Η Μικτή Παίδων Μεσσηνίας αυτό που έκανε δεν ήταν πρωτόγνωρο και ούτε μικρό θαύμα για να μιλάει όλη η Ελλάδα, ούτε αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Μικτή Παίδων της Αθήνας(!!!), αλλά από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας!!!
Η Μικτή Παίδων Μεσσηνίας το 1999 είχε πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδος!!! Έχει φθάσει τρεις φορές σε τελικούς!!! Σχεδόν κάθε χρόνο είναι πρωταθλήτρια Πελοποννήσου!!! Που είναι το πρωτόγνωρο;
Μήπως στην Μικτή των Νέων που έχει φθάσει άλλες τρεις φορές στους τελικούς και δυο φορές σαν Περιφέρεια, με παίκτες και από την Μεσσηνία, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος;!
Όλο με απορία με ρωτάτε: μόνο αυτοί οι ψευδοδημοσιογράφοι υπάρχουν;
Σας απαντώ ευθέως Όχι!
Υπάρχει μια δεύτερη κατηγορία επιστολογράφων. Αυτοί γράφουν για να γράφουν έστω και αν η ομάδα κερδίζει. Γράφουν για να μάθει ο κόσμος ότι είναι εν ζωή και γελοιοποιούνται, έχοντας όμως ασυλία λόγω βλακείας. Μέχρι σήμερα πίστευα ότι ασυλία έχουν μόνον οι βουλευτές.
Τέλος υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία ανύπαρκτων: αυτοί που πηγαίνουν στις εκδηλώσεις σωματείων για χορούς και κοπή βασιλόπιτας, ακάλεστοι και απρόσκλητοι τις περισσότερες φορές, παίρνουν το μικρόφωνο για να πουν λόγω του δεκάρικου, λέγοντας ασυναρτησίες και ηλιθιότητες ένεκα της έλλειψης μόρφωσης που έχουν.
ΕΠΕΙΔΗ όλους αυτούς τους νοιάστηκα, βασανίστηκα αρκετά για να βρω ένα βιβλίο προκειμένου να τους βοηθήσει διαβάζοντάς το, πιστεύω να γνωρίζουν απλή ανάγνωση, να ξεφύγουν από την γελιοποίηση και τον εξευτελισμό που υφίστανται καθημερινά.
Τίτλος του βιβλίου είναι «Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών στο σύγχρονο βίο» του Ευάγγελου Λεμπέση.
Καλή ανάγνωση και καλή επιμόρφωση.»

Άγγελος Σκαφιδάς
Τεχνικός Διευθυντής Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Ποδόσφαιρου Μεσσηνίας
Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδόσφαιρου Ελλάδος

Leave a Reply