ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κάνε τη λευχαιμία παρελθόν»: τρέξτε και βαδίστε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον 17ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας!

0

● ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΟΜΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Σ.Δ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
● ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
● ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΓΙΑ μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (προ)καλεί όλον τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ, να αφήσει για λίγο την ρουτίνα και να προσφέρει αλληλεγγύη σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ξανανιώνοντας … τρέχοντας και βαδίζοντας!
Ο δραστήριος και ιδιαίτερα αξιόλογος Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνει το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 τον 17ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας 10 χλμ. (ώρα 18:30) παράλληλα με τον αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ. (ώρα 18:00) και τον αγώνα για παιδιά και γονείς 2 χλμ. (ώρα 18:35).sdym-afisa
Το φετινό δρομικό ραντεβού με τον Σ.Δ.Υ.Μ. είναι αφιερωμένο στο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας), αφού ως είθισται ο μεγάλος αγώνας της πόλης μας δεν προσφέρει μόνον χαρά σε εκείνους που συμμετέχουν αλλά χάρη και στην κοινωνική συνείδηση, το αίσθημα αλληλεγγύης που διακατέχει τους ανθρώπους του μεσσηνιακού Συλλόγου, υπηρετεί έναν φιλανθρωπικό σκοπό!
Με σύνθημα, λοιπόν, «Κάνε τη λευχαιμία παρελθόν» τρέξτε και βαδίστε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας και συμβάλλεται στον φετινό σημαντικό σκοπό. Άλλωστε Μέρος εσόδων από τα χρήματα που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, θα διατεθούν στο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας).
Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ και γίνεται με την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

 Η διαδρομή του αγώνα είναι ως γνωστόν γρήγορη, επίπεδη, και 8 από τα 10 χιλιόμετρα συνολικά είναι δίπλα στην παραλία με θέα στην θάλασσα…


Η διαδρομή του αγώνα είναι ως γνωστόν γρήγορη, επίπεδη, και 8 από τα 10 χιλιόμετρα συνολικά είναι δίπλα στην παραλία με θέα στην θάλασσα…

Διαδρομή γρήγορη, επίπεδη, 8 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία.
Αφετηρία στην κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην κεντρική πλατεία.Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά συνημμένα (χάρτης).

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά ένα (1) χιλιόμετρο, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της διαδρομής των 10 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων στα 5 & 7,5 χλμ. με νερά και ισοτονικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες δρόμου και δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ., έχουν οι αθλητές-αθλήτριες, που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 1999 και έπειτα).
Η διαδικασία των εγγραφών έχει ήδη ξεκινήσει από τις 13 του μηνός, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα του αγώνα.
Για τον παιδικό αγώνα δεν απαιτείται εγγραφή.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
● Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5€ από τη γραμματεία του αγώνα στη κεντρική πλατεία Β. Γεωργίου από τις 11:00 μέχρι τις 18:00.
● Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 2 χλμ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση.

ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
1. Όσοι θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και τον ρουχισμό σας στην πλαστική τσάντα που θα παραλάβετε μαζί με τον αριθμό συμμετοχής σας από την γραμματεία.
2. Κολλήστε το αυτοκόλλητο με τον αριθμό σας πάνω στην τσάντα, η οποία πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας των.
3. Παραδώστε την πλαστική τσάντα με τα ρούχα σας σε χώρο που θα σας υποδειχθεί.
4. Αφού τερματίσετε, θα παραλάβετε την πλαστική τσάντα με τον ρουχισμό σας με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής σας.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ
● Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10 χλμ.
● Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου και δυναμικού βαδίσματος θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο.
● Στον αγώνα των 2 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
● Τιμητικές πλακέτες θα δοθούν σε Συλλόγους, καθώς και σε τιμώμενους αθλητές.
● Θα υπάρξουν κληρώσεις δώρων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την γραμματεία του αγώνα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό.
Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο sdymess@yahoo.gr.
Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν T-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο- σημαίες σήμανσης) και θα τους παραδοθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την Παρασκευή 28 Απριλίου (18:00-21:00) στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο, κτήριο 30).
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Αλεξόπουλος Θύμιος 6942553154
Ζάννης Αλέξης 6972302265
Καμπάς Παναγιώτης 6983511797
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026

Leave a Reply