ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρελήφθη από το Νοσοκομείο Καλαμάτας ο νέος σύγχρονος στεφανιογράφος

0

Ένα ακόμη… βήμα στο δρόμο της αναβάθμισής του, έκανε χθες το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, παραλαμβάνοντας το νέο σύγχρονο στεφανιογράφο προϋπολογισμού μισού εκατομμυρίου ευρώ, ο οποίος ενισχύει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο στεφανιογράφος, που αποτελεί δωρεά των ιδρυμάτων Σταύρου Νιάρχου, Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, αναμένεται να ενισχύσει το σημαντικό ρόλο του Εργαστηρίου.

nosokomeio-me-logotypa

Ένα Εργαστήριο που τα τελευταία 5,5 χρόνια ουσιαστικής και παραγωγικής λειτουργίας του έχει στο ενεργητικό του πάνω από 1.200 στεφανιογραφίες και 260 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις, όπως δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος. «Η σημερινή ημέρα, είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Νοσοκομείο μας και θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες και στα τρία ιδρύματα για αυτή τη μεγάλη δωρεά. Οι ενέργειες αυτές, αντανακλούν το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και σου θυμίζουν με τον πιο καθαρό τρόπο, ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία για έναν καλύτερο κόσμο», ανέφερε ο Γιώργος Μπέζος, ο οποίος ευχαρίστησε και το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για την μεγάλη του συμβολή στην ολοκλήρωση αυτής της δωρεάς. «Από πλευράς μας, ως Διοίκηση, διαβεβαιώνουμε για ακόμη μία φορά ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα το φθάσουμε ψηλά.
mpezosΕκεί που πραγματικά του αξίζει να είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέζος, ο οποίος επανέλαβε το στόχο του, που θέλει το ίδρυμα της Καλαμάτας να αναδεικνύεται σε υγειονομικό κέντρο της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται επιτέλους, για πρώτη φορά, το οργανωμένο Τμήμα Χημιοθεραπειών στο Νοσοκομείων, που θα ανακουφίζει πολλούς καρκινοπαθείς, οι οποίοι μετέβαιναν αποκλειστικά στην Αθήνα ή την Πάτρα, αλλά σταδιακά και η δημιουργία και λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ακτινοθεραπείας του καρκίνου για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Leave a Reply