ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Μεσσηνία γιορτάζει σήμερα την 196η επέτειο της έναρξης της Επανάστασης του 1821

0

Με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων, εκφώνηση πανηγυρικών και παρελάσεις και γιορτές η Μεσσηνία γιορτάζει σήμερα την 196η επέτειο της Επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Επίκεντρο των γιορτασμών η Καλαμάτα όπου στις 10.30 θα γίνει Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, παρουσία των επισήμων κατά την οποία θα προστή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας . Χρυσόστομος. Μετά τη Δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Μαρία Μπόλλα, φιλόλογο στο Γενικό Λύκειο Δωρίου.
Εν συνεχεία, μετάβαση αρχών και κοινού στην πλατεία 23ης Μαρτίου για την κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Ηρώων από τους εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, τον ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, το δήμαρχο Καλαμάτας, τον εκπρόσωπο Ένωσης Απόστρατων Στρατού Ξηράς Ν. Μεσσηνίας, τον Εκπρόσωπο όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων του Νομού. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια σε πομπή οι εκπρόσωποι των Αρχών, εκπροσώπων Οργανώσεων και Κοινού θα μεταβούν στο χώρο της παρέλασης επί της κεντρικής πλατείας.
Στις  11.15 θα ξεκινήσεις η παρέλαση προ των επισήμων με την εξής σειρά:
Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, Αντιπροσωπείες Μαθητών και Μαθητριών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ., Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Πολιτιστικό Χορευτικό Σωματείο Μεσσηνίας «Εν Χορώ», Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας «Ο  ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», Χορευτικός Όμιλος «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΑΜΦEΙΕΙΣ», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, Τομέας Λαογραφίας και Τομέας Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Μεσσηνίας, Σύλλογος «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Τμήμα Εθελοντριών Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ, Τμήμα Τοπικής Εφορίας Ελληνίδων Οδηγών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Πεζικού και  Αεροπορίας.

Leave a Reply