ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με δρομολογημένα έργα σε Δήμους της Μεσσηνίας ήρθε ο Αλέξης Χαρίτσης!

0

Βαρύτητα στη Μεσσηνία, φαίνεται να δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά τον τόπο καταγωγής του, έχοντας φέρει στις… βαλίτσες του, σημαντικές ειδήσεις για πολλούς Δήμους.
Πρώτος σταθμός του αναπληρωτή υπουργού, η Καλαμάτα, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, αντιδημάρχους και διευθυντές υπηρεσιών, ενημερώνοντάς τους για τις σημαντικές εξελίξεις, μην παραλείποντας ωστόσο, να μιλήσει για το σοβαρότατο θέμα των φυσικών καταστροφών και την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στο πλαίσιο της πρόληψης.

 

ΕΡΓΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
«Οι τοπικές υποδομές δεν μπόρεσαν να αντέξουν στα έντονα φυσικά φαινόμενα, γι’ αυτό και δεσμεύσαμε σημαντικούς πόρους από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 35 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 10 από αυτά, να διατίθενται στους Δήμους της Μεσσηνίας, προκειμένου να γίνουν άμεσες αποκαταστάσεις των προβλημάτων που ανέκυψαν από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, που προχώρησε στο επόμενο απαραίτητο βήμα.  «Δεν μπορούμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και απλώς να αποκαθιστούμε τις ζημιές που προκύπτουν, το ζητούμενο είναι να προλαμβάνουμε», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν έργα.
nika«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι υποδομές που πρέπει να κατασκευάσουμε, ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον», είπε ο κ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για κοινό στοίχημα. «Οι πόροι που έχουμε διαθέσιμοι από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για υποδομές, θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στις τοπικές κοινωνίες και γι’ αυτό θέλουμε τη συνεργασία και με τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην καλή σχέση με το Δήμο Καλαμάτας, τονίζοντας πως αυτή, αποτελεί «πιλότο» και για άλλους Δήμους.

 

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ο αναπληρωτής υπουργός, από την Καλαμάτα, μετά τη σημαντική αυτή είδηση που αφορά σε όλες τις περιοχές, μίλησε για μια σειρά από έργα που έχουν δρομολογηθεί για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ειδικά για το Ανοιχτό Θέατρο. «Χαίρομαι γιατί η πατρίδα μου, η Καλαμάτα καταθέτει προτάσεις συγκεκριμένες και ώριμες και μέσω του ΕΣΠΑ, όπως αυτή της αξιοποίησης κτιριακού αποθέματος για την προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσα σε αυτές τις προτάσεις ήταν το Ανοιχτό Θέατρο. Η προσπάθεια όμως, δε σταματάει εδώ, το ενδιαφέρον μας είναι αμείωτο και είμαστε στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας και για νέα προγράμματα, ώστε να λύσουμε κι άλλα προβλήματα», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος χρησιμοποίησε μια φράση του επίσης Μεσσήνιου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πως «κανείς δεν μπορεί να αποκοπεί και πάντα επιστρέφει στις ρίζες του» και ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία και τα καλά του λόγια το δήμαρχο.

 

ΔΗΜΟΣΙΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΑ ΓΙΑ|
ΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ  ΜΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΡΓΩΝ
Ο Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Αλέξη Χαρίτση και επεσήμανε πως το Δήμο Καλαμάτας, τον ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα η πορεία της πόλης και του Δήμου και πως ο βασικός πυλώνας της πολιτικής του, βασίζεται στην αρμονική συνεργασία με τους θεσμούς και  την κυβέρνηση της χώρας και ευχαρίστησε δημόσια, τον αναπληρωτή υπουργό για το έμπρακτο ενδιαφέρον του. «Σας ευχαριστώ που βοηθήσατε ώστε σύντομα να λάβουμε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ένα σημαντικό δάνειο, που μας βοηθά να κατασκευάσουμε πάνω 12 μεγάλα έργα σε όλη την έκταση του Δήμου και όχι μόνο στο κέντρο, όπως η ανάπλαση των οδών Αύρας και Ηρώων και τα γήπεδα στα Σφαγεία, Λέικα και τη Θουρία, που δε θα γίνονταν χωρίς την καθοδήγησή σας και τη βοήθεια της κυβέρνησης. Όσον αφορά στο Ανοιχτό Θέατρο, λύσατε ένα ζήτημα για το οποίο υποβάλλουμε αιτήματα 30 χρόνια, αφού στην Καλαμάτα, δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες εκδηλώσεις το καλοκαίρι γιατί έχουμε μόνο το αμφιθέατρο του Κάστρου με τις 500 μόνο θέσεις», ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Χαρίτση ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος ευχαρίστησε και για τη χρηματοδότηση κατά 50% του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και τα άεργα αντιπλημμυρική προστασίας.

 

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
Αμέσως μετά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφθηκε την Αρχαία Μεσσήνη, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη και ανακοίνωσε ευχάριστα νέα για το σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό χώρο, αλλά και για την καρδιά του Δήμου. «Έχουμε την ευκαιρία σήμερα να βρισκόμαστε σε έναν πάρα πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, σε έναν από τους σημαντικότερους όχι μόνο στην περιοχή μας, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα! Είχε την ευγενή καλοσύνη ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ο οποίος είναι η ψυχή της προσπάθειας που καταβάλλεται εδώ και τρεις δεκαετίες, στην περιοχή, να μας ξεναγήσει, ενώ είχαμε και την ευκαιρία πολύ πρόσφατα στο γραφείο μου στο υπουργείο, να κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για τις ανάγκες που υπάρχουν για συνωδά έργα που απαιτούνται για την ανάδειξη του χώρου στο σύνολό του.

arxauaΠροχωρήσαμε τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια με τις υπηρεσίες του υπουργείου και τη διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων για να δούμε πως μπορούμε να καλύψουμε χρηματοδοτικά αυτές τις ανάγκες που μας εξέθεσε ο καθηγητής και μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε, ότι έχουν δεσμευτεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνολικά, 1,5 εκατομμύριο ευρώ που αφορούν σε έργα ηλεκτροφωτισμού όλου του αρχαιολογικού χώρου, την περίφραξη και το στέγαστρο και φυσικά και για το πάρκινγκ, που πρέπει να κατασκευαστεί στην είσοδο του χώρου, ώστε να διευκολύνονται στην πρόσβασή τους οι επισκέπτες, για το οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη. Είναι έργα, τη σημασία των οποίων μας είχε αναφέρει ο καθηγητής και θα προχωρήσουμε στη χρηματοδότησή τους από εθνικούς πόρους, καθώς επιλέξαμε να μην μπλέξουμε με χρονοβόρες διαδικασίες που πολλές φορές υπάρχουν με τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που θα καθυστερούσαν πάρα πολύ, την υλοποίησή τους», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης που μίλησε και για τα ευχάριστα για την πόλη της Μεσσήνης.

 

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ 
ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
«Πέρα από τον πολύ σημαντικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, είχαμε πρόσφατα την ευκαιρία στο γραφείο μου, να συζητήσουμε και τις ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο γενικότερα, με το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, όπως αυτή του έργου της Κεντρικής Αγοράς, που είναι πολύ σημαντικό για την τοπική επιχειρηματικότητα και την οικονομία της περιοχής και προωθεί ο Δήμος. Έχουμε πει πως πέρα από τις παρεμβάσεις που γίνονται στις υποδομές και έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, σημαντικότερο ζήτημα για ‘μας, είναι αυτό της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, άρα, πρωτοβουλίες όπως αυτή για τη δημιουργία της Κεντρικής Αγοράς, όπου υπάρχει το ακίνητο και θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του χώρου και θα είμαστε δίπλα στο Δήμο σε ότι χρειαστεί και ως προς την τεχνογνωσία και στο να ξεπεραστούν τυχόν δυσκολίες με τις υπηρεσίες και τι γραφειοκρατία, αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις του έργου και τη χρηματοδότηση, είναι πραγματικά πολύ σημαντικές», δήλωσε ο υπουργός, τον οποίο φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟ ΤΩΝ
ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ
Επόμενος και τελευταίος σταθμός του υπουργού ήταν η Πύλος, όπου και ξεναγήθηκε σε διάφορα σημεία από το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη τον οποίο συνεχάρη για το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλει, δεσμευόμενος πως θα προχωρήσει μια σειρά από έργα.
xaritshs-pylos2Ο κ. Χαρίτσης, δεσμεύθηκε για την υποστήριξη και την έναρξη στην παρούσα προγραμματική περίοδο του δρόμου Καλαμάτας – Πύλου -Μεθώνης και ανακοίνωσε την άμεση ένταξη του Βιολογικού Καθαρισμού της Κορώνης, την Ύδρευση της Χώρας, την ανάδειξη του κτιρίου Συγγρού της Μεθώνης και την αναβάθμιση του γηπέδου της Καλλιθέας. Ανάφερε επίσης, ότι σε πολύ καλό δρόμο για χρηματοδότηση είναι η υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, όπως επίσης και το δίκτυο αποχέτευσης Αμπελόφυτου – Κορυφασίου. «Προσπαθούμε να δεσμεύσουμε εθνικούς πόρους για να μπορέσουν να υλοποιηθούν επιπλέον αναπτυξιακά έργα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. «Διεκδικούμε τόσο την ένταξη των έργων σε προγράμματα όσο και την ολοκλήρωσή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρώτης προτεραιότητας έργο ο δρόμος Καλαμάτας-Πύλου- Μεθώνης και ή ολοκλήρωση των έργων Υποδομής του Δήμου», δήλωσε ο δήμαρχος που ξενάγησε στη Μεθώνη τον κ. Χαρίτση.

316 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply