ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην πρόκριση της εθνικής ομάδας τρεις ιστιοπλόοι του Ν.Ο. Καλαμάτας «Ποσειδών»

0

* ΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΤΟΥ ΝΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΘΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ
* ΤΣΑΜΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΤΑ LASER 4,7 ΚΑΙ ΣΤΑ OPTIMIST ΛΗΜΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συνεχίζουν την παράδοση που είχαν παρακαταθήκη τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας τον καλύτερό εαυτό τους ξεπερνώντας κρίσεις και πάσης φύσεως δυσκολίες έχοντας ισχυρή και σταθερή παρουσία στον ιστιοπλοϊκό κόσμο και τις διοργανώσεις ανά την Ελλάδα, που θα ζήλευαν πολλοί όμιλοι στην Ελλάδα.
Ο απολογισμό της ιστιοπλοϊκής ομάδας –τμήματος για τη σεζόν που πέρασε είχε θετικό πρόσημο, παρουσιάστηκε, ως είθισται, κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, με το τμήμα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να κρατά όπως κάθε χρόνο ψηλά το «λάβαρο» της μεσσηνιακής ιστιοπλοΐας!
Αναλυτικά, ο απολογισμός του τμήματος:
1) Υποστήριξη της αιματολογικής εταιρίας «γίνε και εσύ δότης» σε όλους του αγώνες που συμμετείχε ο ΝΟΚ .
2) Συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων .
3) Συντήρηση εξοπλισμού ιστιοπλοΐας
4) Συμμετοχή στην Πανελλαδική εξωραϊστική κίνηση για την καθαριότητα των ακτών με 20 ιστιοπλόους και γονείς
5) Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας του δήμου Πύλου Νέστορος στον Άγιο Ανδρέα
6) Συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο Navarino Challenge υπό την αιγίδα της COSTA NAVARINO
7) Ο ΝΟΚ συνδιοργάνωσε με τον ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟ Πανελληνίους αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου OPTIMIST για την κατηγορία JUNIOR με 280 συμμετοχές και με απόλυτη επιτυχία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Οι ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συνεχίζουν την παράδοση που είχαν παρακαταθήκη τα προηγούμενα χρόνια κάνοντας υπερήφανους διοίκηση, προπονητές και γονείς.
Η ιστιοπλοϊκή ομάδα δίνει τον καλύτερο εαυτό της ξεπερνώντας κρίσεις, έχοντας παρουσία στον ιστιοπλοϊκό κόσμο που θα ζήλευαν πολλοί όμιλοι στην Ελλάδα.
Αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας η συμμετοχή σε 12 αγώνες με πολλές διακρίσεις και μετάλλια.
Συνολικά οι συμμετοχές των Optimist έφτασαν τις 80, στα Laser τις 12, με δυο (2) συμμετοχές στα EUROPE και μια (1) συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4,7 στην Γαλλία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας γράφεται οι συμμετοχές στα Europe των πολύ καλών ιστιοπλόων Γούλα Ανδρέα και Κολινιάτη Εμμανουήλ γιατί κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση εφήβων αντίστοιχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Europe στη Αθήνα. Η συμμετοχή των Γούλα και Κολινιάτη σε αυτή την μεγάλη διάκριση έγινε με σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και με προπονητή τον Σπυρόπουλο Γιώργο.
Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είναι στην ευχάριστη θέση να έχει δυο σκάφη τύπου Europe μιας και το πρώτο ήταν μια προσφορά της φαρμακευτικής εταιρίας GENESIS και το δεύτερο από την ευγενική συνδρομή και προφορά των αθλητών, γονέων και φίλων του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Θετικό για τους αθλητές Γούλα Ανδρέα και Κολινιάτη Εμμανουήλ η εξοικονόμηση μορίων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις λόγο της διάκρισης, εφόδιο για την σταδιοδρομία τους.
Επίσης η φαρμακευτική εταιρία GENESIS, μόνιμος υποστηριχτής τα τελευταία χρόνια, συμπορευόμενοι στο όραμα και τις προσπάθειες των ανθρώπων της Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, το 2016 έκανε μέγα δωρεά ένα σκάφος τύπου Laser κομπλέ. Στο παρθενικό ταξίδι αυτού του σκάφους αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4,7 στην Γαλλία ο Τσάμης Ευστάθιος.
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Πάτρας επίσης οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας διακρίθηκαν για ακόμα μια φορά.
Πρώτη και δεύτερη θέση στην κατηγορία Optimist Junior αγόρια, οι φιλόδοξοι ιστιοπλόοι Λήμνος Γιώργος και Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος και στα κορίτσια πρώτη θέση για την Μαρισέλ Ξάνθη.
Επίσης 11 ήταν οι συμμετοχές των αθλητών στο Πανελλήνιο 11χρονων Optimist της Καλαμάτας με τους Αδαμόπουλο Κων/νο, Σιαφάκα Αριστοτέλη, Μαρισέλ Ξάνθη, Τσαπάρα Διονυσία, Πατικοπούλου Άρτεμις, Λημνιός Γιώργος, Λημνιός Γιάννης, Πατικόπουλος Δημήτριος, Μαρισέλ Αμαλία και Γιώργος και Γιάννας Ψώνης.
Από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα επίσης πήραν εισιτήριο για την συμμετοχή τους, για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας που πραγματοποιήθηκε στο Μάτι Αττικής οι ιστιοπλόοι Τσάμης Ευστάθιος και Αδαμοπούλου Στεφανία στα Laser 4,7 και στα Optimist η Αδαμοπούλου Αγγελική.
Πολλές οι διακρίσεις σε διασυλλογικούς αγώνες από τους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κάνοντας σαφές τις μεγάλες προσπάθειες όλης της ιστιοπλοϊκής ομάδας και κυρίως των προπονητών Λημνιού Παναγιώτη, Κομπότη Νικόλαου και Σπυρόπουλου Γιώργου .
Εκ μέρους της διοίκησης, ο έφορος του τμήματος θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους αφανείς εθελοντές και φίλους που βοηθάνε κατά το δοκούν το τμήμα τις ιστιοπλοΐας και τις προσπάθειες μας να μείνουμε ζωντανοί.
Οι μέγα χορηγοί της όλης προσπάθειας των ιστιοπλόων είναι η εταιρία GENESIS και οι γονείς.»

Τρεις ιστιοπλόοι και φέτος
στην Πρόκριση Εθνικής

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα έχουν τρεις ιστιοπλόοι οι Ευστάθιος Τσάμης στα Laser 4,7 και Γιώργος Λημνιός και Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος στα Optimist. Οι τρεις νεαροί αθλητές
Στα Optimist θα συμμετέχουν 120 σκάφη απ’ όλη την Ελλάδα, οι καλύτεροι ιστιοπλόοι της Περιφέρειας και στα Laser 4,7 θα συμμετέχουν 80 σκάφη. Οι δέκα πρώτοι αθλητές θα αποτελέσουν την Ελληνική Εθνική ομάδα.
Αυτή την περίοδο η αγωνιστική ιστιοπλοϊκή ομάδα βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας με το πρόσφατο Περιφερειακό που έγινε στην πόλη να αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο, για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις που έπονται.
Στη «Φ» μίλησε ο έφορος του τμήματος Χρήστος Τσάμης αναφερόμενος στο τμήμα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον Όμιλο αλλά και τις προσδοκίες που έχουν για το μέλλον. «Το τμήμα ιστιοπλοΐας κρατιέται με νύχια και δόντια λόγω των οικονομικών συγκυριών που επικρατούν και γίνεται χάρη στο μεράκι κάποιων ανθρώπων που υποστηρίζουμε το τμήμα αλλά και τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους και κάνουν αυτό το άθλημα, που θεωρώ πως είναι μοναδικό! Πρόκειται για ένα άθλημα που πρέπει να ανακαλύψεις…» μας είπε χαρακτηριστικά ο έφορος του τμήματος, Χρήστος Τσάμης ο οποίος στάθηκε στην σπουδαιότητα της προσφοράς από τους ίδιους τους γονείς των αθλητών που επωμίζονται μεγάλο βάρος για την κάλυψη των εξόδων, με τον Σύλλογο να λαμβάνει μέρος σε 12 με 15 αγώνες κάθε χρόνο «Παρόλη την κρίση έχουμε σταθερή παρουσία και μάλιστα με πολυπληθείς αποστολές» επισήμανε ο κ. Τσάμης.
Επικεφαλής προπονητής του τμήματος που αυτή την περίοδο αριθμεί 20 αθλητές και αθλήτριες από 7 έως 17 ετών, είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Παναγιώτης Λημνιός.
Να σημειωθεί βεβαίως πως στο τμήμα η προσέλευση νέων αθλητών και αθλητριών είθισται κάθε καλοκαίρι αυξημένη, παρατηρείται ωστόσο μια τάση απομάκρυνσης κατά τους χειμερινούς μήνες, κι αυτό οφείλεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες και τις επιφυλάξεις των γονέων για την ασφάλεια των παιδιών τους υπό αυτές τις συνθήκες μέσα στη θάλασσα, επ’ αυτού ο κ. Τσάμης διευκρίνισε πως «Τα παιδιά γαλουχούνται κι εφόσον εμείς οι γονείς μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δικές μας ανασφάλειες, καθώς αυτό μεταδίδουμε στα παιδιά μας, τότε θα τους δώσουμε την ευκαιρία να μάθουν, να γαλουχηθούν, να πάρουν πρωτοβουλίες, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους, να ανακαλύψουν τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, πάντοτε βέβαια με την ασφάλεια που παρέχεται από τα ίδια τα σκάφη και τους πάντοτε παρόντες προπονητές μας.»
Η ιστιοπλοΐα στην πόλη έχει παράδοση. Ιστορία, παρόν και μέλλον και ως άθλημα διαθέτει τον ιδανικότερο αγωνιστικό στίβο σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι που ασχολούνται προσφέρουν εμπειρία και γνώση ετών και με πολύ μεράκι και αγάπη περιμένουν τους νέους και τις νέες που επιθυμούν να ανακαλύψουν τον όμορφο κόσμο της θάλασσας να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ στην παραλία της Καλαμάτας.

Σ.Τριάντου

Leave a Reply