ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χωρίς “επισήμους”, με πολύ κόσμο και έντονο το στοιχείο της παράδοσης η παρέλαση στην Καλαμάτα!

0

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό, η Καλαμάτα τίμησε όπως κάθε χρόνο την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τη συμπλήρωση 196 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης η οποία έγινε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα! Φέτος, το παραδοσιακό στοιχείο, ήταν περισσότερο έντονο από ποτέ, με τους Έλληνες να αντιλαμβάνονται ως φάνηκε με τρόπο πιο ουσιαστικό, τα -επίκαιρα-  μηνύματα, καθώς πλέον, οι περισσότεροι βρίσκονται υπό το… ζυγό της κρίσης.

sxol

Φέτος, οι πολίτες ήταν περισσότεροι από τους… επισήμους, όπως και οι παραδοσιακοί Σύλλογοι, αλλά και ακόμη πιο πολλοί μαθητές Δημοτικών Σχολείων από κάθε άλλη χρονιά, ντυμένοι με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές!Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ παρόντες εκτός φυσικά από το μητροπολίτη Χρυσόστομο, το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και άλλους αυτοδιοικητικούς, ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης και ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος έστειλε και ένα ξεχωριστό μήνυμα.
Στην καθιερωμένη παρέλαση, εκτός από το έντονο φέτος παραδοσιακό χρώμα, κυριάρχησε η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, της 120 ΠΕΑ και του 9ου Συντάγματος, το οποίο ίσως να μην έχει ξανά παρουσία σε Εθνική Επέτειο, αφού το… μέλλον του είναι αβέβαιο και ο υφυπουργός Άμυνας, δε βρέθηκε στο νομού, προσκεκλημένος του Δήμου Καλαμάτας, για να απαντήσει ξεκάθαρα σε όσα ακούγονται!

str

 

Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΟΜΟΨΥΧΙΑ
“Χρόνια πολλά σε όλους”, είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος επεσήμανε πως πρέπει να διδαχθούμε όλοι από τα μηνύματα των προγόνων μας. “Να θυμόμαστε αυτούς που μας δίδαξαν την ομοψυχία και που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι και να σκεφτόμαστε πως ο τρόπος τους… μπορεί να είναι η λύση για τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε ο κ. Κωνσταντινέας, ο οποίος ανέφερε πως το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, μπορεί να ξεπεραστεί με ομοψυχία”, ανέφερε ο κ. Κωνσταντινέας, με το ΔΗμήτρη Κουκούτση να διερωτάται αν είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.

Δ.ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: ΑΡΑΓΕ ΕΧΕΙ ΕΡΕΘΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;
“Σήμερα γιορτάζουμε την έναρξη της απελευθέρωσης, άραγε η απελευθέρωση, έχει έρθει για την πατρίδα μας, για το Έθνος, για τη χώρα μας; Λέμε όλοι μαζί “όχι στην υποτέλεια και την υποταγή” και σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι, γιατί το οφείλουμε σε αυτούς που έφυγαν για εμάς”, δήλωσε ο Δημήτρης Κουκούτσης.

Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνο των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, οι αναφορές Λαμπρόπουλου, που ήταν παρών και σε αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη της Καλαμάτας. “Σήμερα που ο Ελληνισμός εορτάζει διπλά, η χώρα μας, αντιμετωπίζει διπλά και πολύπλευρα προβλήματα, αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη κρίση, από την οποία θα βγούμε μόνο ενωμένοι και με πολιτική αλλαγή που πρέπει γρήγορα να έρθει στον τόπο για να βρει η χώρα μας το δρόμο της ξανά”, δήλωσε με νόημα  ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά. Ξεχωριστές, στην ίδια κατεύθυνση, ήταν και οι δηλώσεις των αυτοδιοικητικών του τόπου.

Ε. ΑΛΕΙΦΕΡΗ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ
“Είναι η ημέρα, όπου η συνάντηση της χριστιανικής πίστης και της ιδέας του Έθνους και της πατρίδας, έδωσε τη δύναμη στους Έλληνες, να κάνουν το ακατόρθωτο! Είναι όμως και μια ημέρα που μας δείχνει ότι θα πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε, πως δεν πρέπει να περιμένουμε  από τους άλλους να μας σώσουν, αλλά ο καθένας, όταν ο στόχος είναι τόσο υψηλός, όπως η πατρίδα και μας… καλεί να δίνει το μεγαλύτερο των δυνάμεών του, από όποιο μετερίζι βρίσκεται. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε υποχρέωση να κρατούμε ζωντανά τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821, γιατί η πατρίδα μας βάλλεται πανταχόθεν και χρειάζεται την εθνική ομοψυχία και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μας για την πατρίδα”, ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Π. ΝΙΚΑΣ: ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
“Σήμερα είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, αλλά νομίζω ότι πρέπει είναι και ημέρα μνήμης εθνικής και προβληματισμού. Ιδιαίτερα αναφέρομαι στον προβληματισμό, διότι τα σύννεφα είναι πολλά! Διερχόμαστε ως χώρα, μια πολύ μεγάλη κρίση και πρέπει να κινηθούμε με μυαλό και με ενότητα, για να μην μεταβληθεί η κρίση σε εθνική τραγωδία! Και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό ζήτημα, αλλά και σε εθνικά ζητήματα! Η ενότητα είναι η βασική προϋπόθεση για να κρατήσουμε όλα αυτά που μας έδωσαν οι προηγούμενες γενεές, ζήτω η 25η Μαρτίου”, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

sxo strs

Leave a Reply