ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανθρωποι σε χαρτόκουτα έτοιμοι να εκραγούν, μια νέα πραγματικότητα(;)

0

ΠΟΣΕΣ ερμηνείες επιδέχεται το σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γράμματα με εκρηκτικές ύλες, το αφήνω στην κρίση σας.
ΕΙΝΑΙ δεδομένο ωστόσο πως η εικόνα ανθρώπων να κοιμούνται σε χαρτόκουτα δεν είναι δυστυχώς και τόσο ασυνήθιστη όσο κι αν δεν μας αρέσει και θέλουμε να την αγνοήσουμε για να μη χαλάσουμε τη διάθεσή μας.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ έτσι κι αλλιώς έχει άλλη άποψη και μας τη δείχνει απροκάλυπτα χωρίς να δέχεται αντιρρήσεις.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ σε χαρτόκουτα αποτέλεσμα των οδυνηρών συνεπειών της κρίσης, όσο κι αν μας φαίνεται ακόμα μακρινή κι ανοίκεια αυτή η εικόνα.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ σε χαρτόκουτα και δίπλα εκρηκτικοί μηχανισμοί έτοιμοι κάθε στιγμή να εκραγούν και να τους πάρουν μαζί τους.
ΣΤΟ ΣΚΙΤΣΟ είναι εμφανής ο τρόμος των ανθρώπων για το μικρό χαρτόκουτο που δίπλα τους υπάρχει.
ΧΩΡΙΣ καμία αμφιβολία η πιο επικίνδυνη τρομοκρατία είναι η φτώχεια και η ανέχεια και αυτή δύσκολα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά απ’ όσους βρίσκονται μέσα σ’ αυτήν εγκλωβισμένοι.
ΚΙ ΑΥΤΟΙ οι εγκλωβισμένοι πληθαίνουν συνεχώς γύρω μας κι αυτό το γεγονός δεν γίνεται να αγνοηθεί, όσο κυνική διάθεση κι αν δείξουμε ως αντίδραση θέλοντας να αποφύγουμε την πραγματικότητα που γύρω μας απλώνεται σαν ιστός αράχνης.
ΚΙ ΕΝΩ αυτή η πραγματικότητα γύρω μας εξυφαίνεται, η φοβερή Σίσσυ κάλεσε τη Γκόλφω στη χθεσινή «ΦΩΝΗ», να επαναστατήσει και αυτή γιατί μπορεί.
ΒΕΒΑΙΩΣ και μπορεί η Γκόλφω να επαναστατήσει και το απέδειξε και χθες με την πόζα που πήρε στο ενσταντανέ της σελίδας 16.
ΓΚΟΛΦΩ είναι αυτή κι από μόνη της είναι εκρηκτικός μηχανισμός και φυσικά η εκρηκτικότητά της δεν περιορίζεται σε κανένα χαρτόκουτο ακόμα κι αν αυτό είναι ευρύχωρο.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply