ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Αναστήθηκε” η Ελλάδα στη Βοστώνη με την υποδοχή της ταινίας «Η δικής μας Μ. Κάλλας»

0

«Αναστήθηκε» η Ελλάδα κατά την υποδοχή των φίλων της Μαρίας Κάλλας στη Βοστώνη! Την προηγούμενη ημέρα της προβολής τα μέλη της αποστολής παρευρέθηκαν στο χορό των Μεσσηνιακών Συλλόγων της Νέας Αγγλίας, όπου με τραγούδια και χορούς ελληνικούς έσμιξε εκστατικά με την ομογένεια!Την Κυριακή “Η δική μας Μαρία Κάλλας” προβλήθηκε στο Malliotis Cultural Centre σε μια αίθουσα εξαιρετικών προδιαγραφών. Όλη η αισθητική της ταινίας, η όμορφα δουλεμένη εικόνα, τα εντυπωσιακά τοπία, ο προσεγμένος ήχος και φυσικά η φωνή της ντίβας γέμισαν την αίθουσα. Το κοινό ταξίδεψε στον τόπο καταγωγής της Μαρίας Κάλλας, το Νιοχώρι Μεσσηνίας, ευχαριστήθηκε με εικόνες από στιγμιότυπα της ζωής της και θαύμασε το πρόσωπο της πρωταγωνίστριας, Μυρτώς Καμβυσίδη, που ενσαρκώνει τη μεγάλη ντίβα, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα για την πραγματοποίηση της ταινίας.
Μετά την προβολή οι ευχαριστίες του κοινού περνούσαν από στόμα σε στόμα, ενώ αληθινές μαρτυρίες θεατών για τη ζωή της Κάλλας προστέθηκαν στην ήδη φορτισμένη από ενθουσιασμό ατμόσφαιρα. Τα μέλη της αποστολής κάλεσαν στη σκηνή τους οικοδεσπότες της βραδιάς και όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη διοργάνωση της προβολής κ. Μιλτιάδη Αθανασόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών και Αμερικανικών Συλλόγων Νέας Αγγλίας (FHASNE) με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Φίλιππο Σεραφείμ, πρόεδρο του MALIOTIS CULTURAL CENTER με το Διοικητικό Συμβούλιο. Κάθε ένας παρέλαβε από ένα βιβλίο και ένα μεταξωτό καλαματιανό μαντήλι, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη σχέση Ελλάδας και ομογένειας. Την προβολή ακολούθησε δεξίωση με πλούσια εδέσματα και ανταλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων για το εσωτερικό δράμα αυτής της παγκοσμίου βεληνεκούς καλλιτέχνιδος.
Χθες στις 7 μ.μ. έγινε θα γίνει δεύτερη προβολή για να έχουν την ευκαιρία κι άλλοι λάτρεις της τέχνης, της μουσικής και του Ελληνοαμερικανικού κοινού να απολαύσουν μια ιστορία για τον ψυχικό κόσμο της μεγάλης ντίβας.
Η ομάδα της αποστολής της ταινίας επισκέφτηκε αρχικά το Ελληνικό Γενικό Προξενείο και αργότερα παρακολούθησε διάλεξη τεσσάρων διακεκριμένων πανεπιστημιακών με θέμα η «Δημοκρατία σε Κρίση» που οργάνωσε το Γενικό Προξενείο στο Boston University.

Leave a Reply