ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όλη η αλήθεια για το κόστος των χημειοθεραπειών, που πλέον γίνονται και στη Μεσσηνία, μετά το σάλο που ξέσπασε στο Βόλο!

0

• ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Γ. ΜΠΕΖΟ
• ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ

ΛΙΓΟ πριν διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της οργάνωσής της, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Μπέζος, βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά στο κόστος των χημειοθεραπειών μετά από όσα σημειώθηκαν στο Βόλο. «Παρακολούθησα το θέμα που ανέκυψε με την «φερόμενη» ταλαιπωρία των καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο του Βόλου, ύστερα από την διαπίστωση ότι το κόστος ανά συνεδρία έχει εκτιναχθεί στα 774,48 ευρώ και διάβασα προσεκτικά τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, καθώς το επίμαχο θέμα τελικά, έχει να κάνει με το ποιο είναι μεσοσταθμικά, το κόστος μιας συνεδρίας – χημειοθεραπείας», ανέφερε ο κ. Μπέζος που με παραδείγματα, όπως φυσικά και αυτού της Καλαμάτας, δείχνει στους ιθύνοντες το δρόμο. mpezos«Γράφτηκε ότι στο Νοσοκομείο της Λάρισας για το 2016, η συνεδρία κοστολογούνταν 341.53 ευρώ και για το 2017 η συνεδρία 368,05 ευρώ. Για να διευκολύνω λίγο το ζήτημα δημοσιεύω και τα αντίστοιχα στοιχεία κόστους του Νοσοκομείου Καλαμάτας που διαθέτει Μονάδα Χημειοθεραπείας και ετοιμαζόμαστε να την οργανώσουμε ακόμα καλύτερα. Το 2016, πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία στο ΒΙ, 2141 συνεδρίες και στοίχισαν 841.327 ευρώ, συνεπώς 392,95 ευρώ η κάθε συνεδρία. Για το 2017, το πρώτο τρίμηνο, έχουν πραγματοποιηθεί και προγραμματισθεί 584 συνεδρίες με συνολικό κόστος 227.227 ευρώ, άρα 389,08 ευρώ η κάθε συνεδρία», επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου, που χαρακτηρίζει λογική την απόκλιση των τιμών στα δύο ιδρύματα, αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή για το τι συμβαίνει στο Βόλο. «Και στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας και της Καλαμάτας, οι αποκλίσεις είναι λογικές και οριοθετούν εάν θέλετε και το πλαίσιο κόστους, σε αντίθεση με τα 774,48 ευρώ στο Βόλο. Το θέμα λοιπόν, πρέπει να διερευνηθεί και προφανώς, η Διοίκηση του Νοσοκομείου του Βόλου όσο και το υπουργείο Υγείας δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαθείς! Νομίζω, πως κάνουν πολύ καλά και ερευνούν το θέμα», δηλώνει καταληκτικά ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως θα δεχθεί δύο ειδικευόμενους στην ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας.
xhmeio
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΩΡΛ ΓΙΑ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τη δυνατότητα σε δύο γιατρούς να λάβουν την ειδικότητα του Ωτορινολαρυγγολόγου, δίνει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας το οποίο αναγνωρίστηκε κατάλληλο, να χορηγεί ένα χρόνο άσκηση, στην ειδικότητα αυτή.
Η πλήρωση των θέσεων σε πρώτη εφαρμογή και εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων των ενδιαφερομένων είναι μεγαλύτερος του αριθμού των θέσεων, θα γίνει ύστερα από κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα στις 10 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο ισόγειο του Διοικητηρίου, στη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Η κλήρωση θα γίνει ενώπιον της επιτροπής που θα συγκροτηθεί από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και στην οποία θα συμμετέχει και ένας από τους ενδιαφερόμενους ιατρούς.
Μέρος μπορούν να λάβουν, γιατροί που έχουν ολοκληρώσει ένα έτος στη Γενική Χειρουργική και όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για τη συγκεκριμένη ειδικότητα σε άλλο Νοσοκομείο που δίνει μειωμένη άσκηση Ωτορινολαρυγγολογίας και δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία διορισμού τους. Σε περίπτωση κληρώσεως του υποψηφίου θα διαγραφεί αυτοδίκαια η προγενέστερη αίτησή του, ενώ το διατηρεί εφόσον δεν αναδειχθεί υποψήφιος από την εν λόγω κλήρωση.
Η κλήρωση αφορά όλους όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις, ενώ όσοι από αυτούς δεν αναδειχθούν για κάλυψη θέσεων διαμορφώνουν τη νέα σειρά προτεραιότητας, με την σειρά που κληρώθηκαν και με την προϋπόθεση ότι το ενδιαφέρον τους, να παραμείνουν στην νέα σειρά, το είχαν δηλώσει γραπτώς πριν την κλήρωση, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λήγει την Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply