ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η “Ένωση Μεσσηνίας” σε συνεργασία με το GAIA- ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ξεκίνησε τις δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης με φθηνότερο τιμολόγιο!

0

Νέα τροποποιημένη σύμβαση μεταξύ των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) και του Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης (GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ) συναποφασίστηκε μεταξύ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ και GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, όπως προέκυψε μετά από συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των τριών μερών.
Οι τροποποιήσεις, οι οποίες απεστάλησαν ήδη σε όλα ΚΥΔ, αφορούν αφενός στον τρόπο τιμολόγησης και αφετέρου στη μείωση του συνολικού κόστους κατά 10% περίπου. «Οι παρεμβάσεις αυτές θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω μείωση του κόστους των αιτήσεων για τους αγρότες» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πιο αναλυτικά, και μετά από συζητήσεις μεταξύ ΥΠΑΑΤ, ΟΠΕΚΕΠΕ και Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης, προέκυψαν οι παραπάνω τροποποιήσεις – αφορούν στον τρόπο τιμολόγησης και στη μείωση του συνολικού κόστους κατά 10% περίπου – και απαλείφθηκαν προτεινόμενοι όροι της συμβάσεως μετά από αίτημα των ΚΥΔ. Με βάση τα παραπάνω, η υπογραφή των νέων συμβάσεων μεταξύ ΚΥΔ (για τη Μεσσηνίας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Μεσσηνίας») και Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης και μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και ΚΥΔ κατατέθηκε χθες.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Επισημαίνεται στα ΚΥΔ, τα οποία έχουν ήδη υπογράψει και αποστείλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ τις σχετικές συμβάσεις μεταξύ αυτών και του Φορέα Συντονισμού και μεταξύ αυτών και του ΟΠΕΚΕΠΕ, στα οποία δόθηκε ήδη η δυνατότητα οριστικοποίησης των αιτήσεων, να αποστείλουν εκ νέου στον ΟΠΕΚΕΠΕ επικαιροποιημένη σύμβαση με το Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης των ΚΥΔ, τους έχει αποδοθεί το δικαίωμα οριστικοποίησης των αιτήσεων. Η τροποποίηση των συγκεκριμένων συμβάσεων σύμφωνα με τη νέα θα πρέπει να τακτοποιηθεί άμεσα.
Τέλος, ισχύουν από σήμερα όσα έχει ανακοινώσει σχετικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ περί μη πρόσβασης στο σύστημα.

367 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply